Laurent Blanc je zelo zadovoljen z igrami svojih varovancev na EP-ju. Foto: Reuters
Laurent Blanc je zelo zadovoljen z igrami svojih varovancev na EP-ju. Foto: Reuters
Olof Mellberg
Olof Mellberg, ki je blestel proti Angliji, bo proti Franciji verjetno odigral zadnjo tekmo v izbrani vrsti. Foto: Reuters

"Mi smo popolnoma osredotočeni na tekmo s Švedi, vse kalkulacije nas sploh ne zanimajo. Želimo si osvojiti prvo mesto. Gledal bom tudi razplet v skupini C, a razplet ne bo vplival na našo pripravo za torkovo tekmo," je odločen selektor Laurent Blanc, ki je preporodil "trikolore".

Francozi so na zadnjih dveh velikih tekmovanjih izpadli že po predtekmovanju, selektorja Raymonda Domenecha pa je zamenjal nekdanji sijajni branilec francoske izbrane vrste. Francozi so nadigrali Angleže v uvodnem krogu (1:1), v Donecku pa so odpravili Ukrajino z 2:0. Blanc obljublja, da bo zaigral z vsemi najboljšimi, čeprav bi morali Philippe Mexes, Mathieu Debuchy in Jeremy Menez ob morebitnem rumenem kartonu izpustiti četrtfinale.

"Švedi bodo hoteli zapustiti Euro z zmago, niti slučajno jih ne bodo podcenjevali. Po zmagi nad Ukrajino je bilo odlično vzdušje, a sem kmalu igralcem povedal, da se je treba pripraviti na zadnji krog," je še dodal Blanc.

Elmander ne bo igral
Švedski selektor Erik Hamren napoveduje pošten boj. Ne bo mogel računati na napadalca Johana Elmanderja, ki še ni popolnoma okreval po poškodbi stopala.

"Evropsko prvenstvo je veliko tekmovanje, dolgo smo se pripravljali. Ni nam uspelo, a zdaj se je treba usmeriti naprej, čakajo nas kvalifikacije za SP 2014. Vsekakor bomo dali vse od sebe proti Franciji, saj je v Kijevu ogromno švedskih navijačev in ne smemo jih razočarati," je povedal vezist Kim Källström.

Skupina D, Kijev, torek ob 20.45:
ŠVEDSKA - FRANCIJA

Verjetni postavi:
Švedska: Isaksson; Lustig, Mellberg, Granqvist, M. Olsson; Svensson, Källström, Larsson, Ibrahimović, Wilhelmsson; Toivonen.

Francija: Lloris; Debuchy, Rami, Mexes, Evra; Nasri, Diarra, Cabaye; Menez, Benzema, Ribery.

Sodnik: Pedro Proenca (Portugalska)


Lestvica:
FRANCIJA 2 1 1 0 3:1 4 ANGLIJA 2 1 1 0 4:3 4 UKRAJINA 2 1 0 1 2:3 3 ŠVEDSKA 2 0 0 2 3:5 0