Gianluigi Buffon na novinarski konferenci v Covercianu. Foto: EPA
Gianluigi Buffon na novinarski konferenci v Covercianu. Foto: EPA
Gianluigi Buffon
Buffon ne bo imel tako mirnih priprav na evropsko prvenstvo, kot bi si jih želel. Foto: EPA

Policija je danes Buffona spraševala zaradi izjave, ki jo je pred dnevi dal o drugoligaški tekmi iz prejšnje sezone med Novaro in Sieno (2:2). Na slednji naj bi izid priredili. "Če dve ekipi želita igrati neodločeno, je to njuna stvar. Bolje dva ranjena kot en mrtev," je izjavil Buffon. 34-letni vratar je želel reči, da dogovorjeni remi ni nujno prevara, če takšen izid odgovarja obema ekipama. Takratni trener Siene je bil zdajšnji strateg Juventusa Antonio Conte.
"Imeti moramo pravico, da izrazimo svoje mnenje"
Po vrnitvi v reprezentančno bazo v Covercianu je imel Buffon novinarsko konferenco. "Ne razumem, zakaj so me inšpektorji sploh poklicali na zaslišanje. Bolje, da niti ne povem vsega, kar imam na jeziku. Nerazumljivo je, da policija moti reprezentanta in ga kliče zaradi navadne izjave. Ne želim razglabljati o tem, kaj si mislim o odzivih na mojo izjavo. Rekel bom samo naslednje: to je potrditev, da tisti, ki imajo čisto vest, nimajo pravice izraziti svojega mišljenja. Kritike so normalne, toda imeti moramo pravico, da izrazimo svoje mnenje. Kot po navadi, bom prevzel odgovornost za svoje izjave," je povedal precej razdraženi Buffon.
Poleg Buffona sta bila v povezavi s to afero že prej zaslišana še dva reprezentanta Italije - Domenico Criscito, ki zaradi tega ne bo nastopil na Euru 2012, in branilec Juventusa Leonardo Bonucci. V ponedeljek sta bila v obsežni policijski akciji med drugim aretirana kapetan Lazia Stefano Mauri in nekdanji igralec Genoe Omar Milanetto.