Cristiano Ronaldo je bil razred zase v Varšavi. Dosegel je že tretji zadetek na tem Euru. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je bil razred zase v Varšavi. Dosegel je že tretji zadetek na tem Euru. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Ronaldo je danes star točno 9.999 dni, v 39. minuti tekme proti Češki pa skupaj igral točno 999 minut na evropskih prvenstvih. Foto: Reuters
Helder Postiga
Helder Postiga je moral zaradi poškodbe stegenske mišice zapustiti igrišče. Foto: Reuters
Ronaldo na pravem mestu, Portugalska prvi polfinalist

Izbranci Paola Benta so bili precej boljši tekmec, Ronaldo je že v prvem polčasu zadel vratnico, okvir vrat pa je stresel še v drugem polčasu. Portugalci se bodo v polfinalu naslednjo sredo pomerili z zmagovalcem sobotnega obračuna med Španci in Francozi.

Ronaldo najprej v vratnico
V prvem polčasu je potekala taktična igra med obema kazenskima prostoroma. Po pol ure je Ronaldo s škarijcami atraktivno meril prek vrat. Pet minut pred odmorom je moral igrišče zapustiti napadalec Helder Postiga zaradi poškodbe stegenske mišice na desni nogi. Zamenjal ga je Hugo Almeida. V sodnikovem dodatku je Joao Moutinho podal do Ronalda, ki je preigral Michala Kadleca in stresel vratnico.

Ste zamudili tekmo?
Brez skrbi, v posnetku si jo lahko na našem portalu ogledate še enkrat:

Čehi v drugem polčasu nemočni
V 47. minuti je Raul Meireles podal v kazenski prostor, Almeida pa je z glavo meril prek vrat. Štiri minute pozneje je s 25 metrov s prostega strela silovito streljal Ronaldo, a je zadel le zunanji del vratnice, Čech je bil že premagan. Po uri igre je Almeida zatresel mrežo po podaji Luisa Nanija, a je bil v očitnem prepovedanem položaju. Priložnosti Portugalcev so si hitro sledile, v 64. minuti je Čech izjemno obranil strel Joaa Moutinha.

Statistika

Češka

Portugalska

Streli 220
Streli v okvir vrat05
Prekrški137
Posest žoge4357
Koti611

Gebre Selassie pozabil na Ronalda
Enajst minut pred koncem je bil tudi sijajni vratar brez možnosti. Moutinho je podal z desne strani pred vrata, Ronaldo pa je z močnim strelom z glavo z desetih metrov poslal žogo pod prečko. Theodor Gebre Selassie je slabo pokril zvezdnika Reala. Sledilo je še nekaj poskusov na obeh straneh, a izid se do konca srečanja ni več spremenil.
Eusebio in Figo navdušena
Na tribunah sta se objela tudi legendarna nogometaša portugalske izbrane vrste Eusebio in Luis Figo, ki sta moštvo podpirala vso tekmo.
"To je bila fantastična tekma za nas. V prvih 20 minutah nam igra ni stekla, nato pa smo bili iz minute v minute boljši. Čehi niso imeli nobene priložnosti, mi pa smo si jih pripravili veliko. Tudi v polfinalu imamo 50 odstotkov možnosti za veliki finale," je bil nasmejan najboljši igralec tekme.

Četrtfinale, Varšava:
ČEŠKA - PORTUGALSKA 0:1 (0:0)
55.590; Ronaldo 79.

Češka: Čech; Limbersky , Kadlec, Sivok, Gebre Selassie; Hübschman ( 86./Pekhart), Plašil, Darida ( 61./Rezek), Pilar, Jiraček; Baroš.

Portugalska: Rui Patricio; Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrao; Veloso , Meireles ( 88./Rolando), Moutinho; Ronaldo, Nani ( 84./Custodio), Postiga ( 40./Almeida).

Sodnik: Howard Webb (Anglija)

A. G.



Ronaldo na pravem mestu, Portugalska prvi polfinalist