Andy Carroll je z izjemnim strelom z glavo zatresel mrežo. Foto: Reuters
Andy Carroll je z izjemnim strelom z glavo zatresel mrežo. Foto: Reuters
Olof Mellberg
34-letni Olof Mellberg je zrežiral preobrat na olimpijskem stadionu. Foto: Reuters

Švedi so bili v prvem polčasu brez idej, nato pa je 34-letni Olof Mellberg z dvema goloma na začetku drugega polčasa poskrbel za preobrat. Roy Hodgson je v igro poslal Thea Walcotta, ki je poživil igro Anglije. Švedi po drugem porazu nimajo več možnosti za četrtfinale.
Carroll kronal premoč Angležev
Angleži so začeli precej bolje. V 9. minuti je od daleč močno streljal Scott Parker, Andreas Isaksson pa je bil na pravem mestu. Po četrt ure igre je James Milner lepo podal do Dannyja Welbecka, ki je z glavo meril mimo vrat. V 23. minuti je Steven Gerrard z desne strani z dolgo podajo v kazenskem prostoru našel Carrolla, ki je z desetih metrov z glavo mojstrsko zatresel mrežo. V 35. minuti je bil blizu Ashley Young, a ni bil dovolj natančen.

Ste zamudili tekmo?
Brez skrbi, v posnetku si jo lahko na našem portalu ogledate še enkrat:


Mellberg zrežiral preobrat
Švedi, ki so bili v prvem polčasu popolnoma nemočni, so izenačili v 49. minuti. Zlatan Ibrahimović je najprej s prostega strela s 25 metrov poslal žogo v živi zid, nato pa je z roba kazenskega prostora ni najbolje zadel, a je prišla naravnost do Olofa Mellberga, ki je streljal z desne strani, Glen Johnson je skušal situacijo pred vrati rešiti, a je žogo potisnil prek črte.
Švedi so dobili zalet. V 59. minuti je Sebastian Larsson izvajal prosti strel z desne strani, žogo je poslal v kazenski prostor, kjer so angleški branilci pozabili na Mellberga, ki je z glavo zatresel malo mrežico.

Statistika

Švedska

Anglija

Streli 1215
Streli v okvir vrat89
Prekrški1410
Posest žoge4852
Koti33

Joker Walcott zadel po treh minutah
Roy Hodgson
se je moral odzvati. V 61. minuti je Jamesa Milnerja zamenjal Theo Walcott. Le tri minute pozneje je napadalec Arsenala z 20 metrov meril po sredini vrat in ujel Isakssona na napačni logi. Švedski vratar je krenil v levo stran in bil brez moči (2:2).
Mojstrovina Welbecka s peto
Angleži so nadaljevali napade in 12 minut pred koncem je sijajni Walcott z desne strani podal pred vrata, kjer je Danny Webeck v zraku s peto pospravil žogo v mrežo. Izjemen zadetek - najlepši na letošnjem Euru po 16 odigranih tekmah.

Hamren zelo razočaran
"Zelo sem vesel, da sem dosegel odločilni zadetek. Celotna ekipa je igrala zelo dobro. Na začetku drugega polčasa smo bili nezbrani, prejeli smo dva poceni gola. To nas ni zaustavilo v nadaljevanju, hitro smo misli usmerili k izenačenju in uspelo nam je doseči pomembne tri točke," je bil vesel napadalec Manchester Uniteda Welbeck.

"Izjemno sem razočaran. Mislim, da smo na tem prvenstvu odigrali dva zelo dobra polčasa, dva pa nista bila najboljša, a imamo nič točk. Zadovoljen sem s pristopom mojih izbrancev, ki so se zares trudili. Angleži so bili učinkovitejši pred vrati, to je bila razlika na današnji tekmi," je bil slabe volje švedski selektor Erik Hamren.

Skupina D, 2. krog, Kijev:
ŠVEDSKA - ANGLIJA 2:3 (0:1)
64.640; Johnson 49./ag, Mellberg 59.; Carroll 23., Walcott 64., Welbeck 78.

Švedska: Isaksson; Granqvist ( 66./Lustig), Mellberg , J. Olsson , M. Olsson; Svensson , Källström, Larsson, Ibrahimović, Elm ( 81./Wilhelmsson); Elmander ( 80./Rosenberg).

Anglija: Hart; Johnson, Terry, Lescott, Cole; Milner ( 61./Walcott ), Gerrard, Parker, Young; Welbeck ( 90./Oxlade-Chamberlain), Carroll .

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

UKRAJINA - FRANCIJA 0:2 (0:0)

Lestvica:    
FRANCIJA        2  1 1 0  3:1  4
ANGLIJA         2  1 1 0  4:3  4
UKRAJINA        2  1 0 1  2:3  3
ŠVEDSKA         2  0 0 2  3:5  0