Precej britanskih medijev je izpostavilo trenerja Garyja Nevilla, ki se je zmage bolj veselil od večine igralcev. Foto: Reuters
Precej britanskih medijev je izpostavilo trenerja Garyja Nevilla, ki se je zmage bolj veselil od večine igralcev. Foto: Reuters

Wales je dobil prvi polčas s prostim strelom Garetha Bala, v drugem polčasu pa sta Angleže (od)rešila rezervista Jamie Vardy in Daniel Sturridge. Angleški mediji so ravno zato opevali selektorja Roya Hodgsona.

"Minilo je res precej časa, odkar smo se v trenerskem štabu tako veselili zmage," je bil navdušen Hodgson. V kvalifikacijah res niso imeli veliko dela, saj so v slovenski skupini osvojili vseh 30 točk, s čimer so bili edini s popolnim izkupičkom točk. "Sočustvujem z valižanskim selektorjem Chrisom Colemanom. Bili so blizu točke, a so ostali brez vsega. Res jih razumem, tudi nas je na prvi tekmi doletel gol ob koncu tekme."

Chris Coleman je bil skrušen: "Moji fantje so pokazali srce. Vztrajali so vse do konca, a nam žal ni uspelo. Sem smo prišli z željo, da se prebijemo v osmino finala, zato moramo proti Rusiji pokazati boljši obraz."

BBC-jev strokovni komentator Alan Shearer je ocenil tekmo: "Ob polčasu sem rekel, da se Hodgsonu maje stolček, zato je naredil ustrezne zamenjave, to se mu je splačalo. Wayne Rooney je edini angleški nogometaš, ki je bil izjemen na obeh tekmah."

O tekmi so se razumljivo na široko razpisali v otoških medijih in precej jih je poudarilo ravno angleške zamenjave. The Daily Telegraph je tekmo opisal kot "velika Hodgsonova rešitev", Guardian pa "Hazarder Hodgson zadel zlato," The Times je tekmo opisal z naslovom "Superrezerve - Superzvezdnik 2:1".