EP v nogometu 2016
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 18 glasov Ocenite to novico!
Eder (Portugalska) - Antoine Griezmann (Francija)
V 109. minuti je Portugalska na sredini izvedla avt, do žoge je na kratko prišel najboljši Francoz Antoine Griezmann, a jo je izgubil v dvoboju z Moutinhom, v nadaljevanju akcije pa je zablestel Eder in okronal Portugalce za evropske prvake. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Dodaj v

Finale EP 2016 - ogledalo celotnega prvenstva

Osma kolumna trenerja Simona Rožmana ob EP-ju 2016
11. julij 2016 ob 11:16
Domžale - MMC RTV SLO

Finale nam ni ponudil nič nepričakovanega, z izjemo poškodbe Cristiana Ronalda. Poudarek na disciplini v fazi branjenja in miselnosti ne izgubiti.

S taktičnega vidika bi lahko povzeli vse napisano do zdaj v kolumnah. Poudarek na disciplini v fazi branjenja, miselnosti ne izgubiti, najboljši igralci zadržani v pripravi zaključka napada, v prekinitvah ekipe brez kreativnosti, psihološki moment zelo obremenilen in po kondicijski plati zelo povprečni kazalci.

Strokovne kolumne Simona Rožmana ob EP-ju 2016:
-
pred turnirjem,
- po 1. krogu,
- po 2. krogu,
- po 3. krogu,
- po osmini finala,
- po četrtfinalu,
- po polfinalu.

Pričakoval sem, da bodo Francozi siloviti v protinapadih, ko bodo Portugalci storili napako v pripravi kontinuiranega napada, a se je to zgodilo samo enkrat na celotnem srečanju.

Rui Patricio preprečil Griezmannovo kazen

Reprezentanca Francije je imela na celotnem prvenstvu težave oz. natančneje premalo skupnih idej, kako pripraviti zaključek napada. Menim, da tu niso imeli izdelanega načrta, saj se skozi celotno prvenstvo pri njih ponavlja zelo malo tipičnih igralnih položajev. Še najočitneje se je to izrazilo na finalni tekmi, ko so jim Portugalci prepustili igro. Več prostora so jim puščali na bočnih položajih, česar pa Francozi niso znali izkoristiti. Kljub vsemu so si pripravili nekaj priložnosti.

Francozi niso znali izkoristiti priložnosti

Reprezentanca Portugalske je na celotnem prvenstvu pokazala največ fleksibilnosti v fazi branjenja in bila v tekmah na izpadanje odlično pripravljena na nasprotnike. Igralci so se povsem podredili selektorjevim idejam, ki so temeljile predvsem na obrambni drži. V finalni tekmi so v fazi napada pokazali zelo malo svojih hitrih prehodov v napad (protinapadov); predvidevam, da je v ozadju strategija selektorja Fernanda Santosa, da tekma poteka čim počasneje, kontrolirano, saj bi v igri hitrih prehodov in igri na večjem prostoru bili verjetno v izgubljenem položaju.

Od 60. minute naprej jim je odlično uspevalo ohraniti žogo in z zelo pasivno posestjo še bolj uspavati Francoze. V teh trenutkih se je pokazala po mojem mnenju največja pomanjkljivost (v igri v fazi branjenja) francoske reprezentance, saj na odigranih tekmah niso nikoli tvegali in izvajali pritiska (presing) visoko na nasprotnikovi polovici. S tem bi dvignili ritem igre, saj menim, da so bili po kondicijski plati močnejši in bi lahko tekmo obrnili sebi v prid.

Značilnost kontinuiranega napada Portugalske je temeljila na obračanju strani igre in iskanju zaključka napada prek bočnih položajev, s predložki in skokom z glavo, kar so sicer redko poskušali tudi na finalni tekmi.

Portugalci dvakrat resno zagrozili

V podaljšku se stvari na igrišču sicer niso bistveno spremenile, so pa Portugalci na moje začudenje pokazali več energije. Po lepem zadetku Ederja, ki je večino dela opravil sam, Francozom ni uspelo narediti večjega pritiska pred vrati Ruija Patricija.

Evrogol Ederja za zmago Portugalske v finalu


Nadaljnje podrobnejše analize iz vseh zornih kotov odigranega 15. evropskega prvenstva nam bodo odgovorile na zastavljena vprašanja pred prvenstvom. Osebno sem pričakoval več, predvsem nadaljevanje trenda napadalnega nogometa, večje dinamike in bolj določenih modelov igre posameznih reprezentanc.

Simon Rožman, trener Uefa Pro
Prijavi napako
Komentarji
zerdo_90
# 11.07.2016 ob 11:24
V finalu sem sam osebno pričakoval tudi odgovor Ivota na vprašanje kaj piskata španca? Ivo nas je razočaral ker nam ni ponudil odgovora na tole misteriozno vprašanje. Kot kaže bo to vprašanje ostalo za vedno neodgovorjeno
mihamiha23
# 11.07.2016 ob 11:27
deshamp se ni nič naučil iz hrvaške lekcije.v 120 minutah ni naredil nobene spremembe sistema,pogbo je pustil na položaju zadnjega veznega,namesto da bi mu pustil proste roke kot sissokuju, ki je odigral tekmo življenja,vendar ni strelec.prav tako celo prvenstvo ni našel prave pozicije za payeta in griezmana.

na splošno pa prvenstvo kar razočaranje
Fleaa
# 11.07.2016 ob 11:36
mirne vesti z ugotovitvijo, da je škoda nadaljnje ure in pol mojega življenja sem ob polčasu ugasnil TV in šel spat...
GeorgeB
# 11.07.2016 ob 11:18
To ni več nogomet...
juk
# 11.07.2016 ob 11:44
Jaz si bom prvenstvo zapomnil po tem da je bilo zelo malo spopadov velikih ekip in po tem da je bilo zelo zelo izenačeno.
Peter F.
# 11.07.2016 ob 11:32
Predtekmovalni sistem, kjer 3 od 4 ekip napredujejo v izločilne boje, pač ne more prinesti dobrih tekem.
fender6
# 11.07.2016 ob 11:29
vedno so mi šli na živce pametnjakoviči, ki so že po enem tednu ugotavljal kako je pa tokrat najslabše prvenstvo. Ampak letošnje je meni bilo res z naskokom najslabše, še nikoli toliko velikih reprezentanc v obupnem stanju. Uspeh liliputov iz islandije in walesa pripisujem predvsem temu. Gledal sem manj kot tretjino tekem (v formatu 16 jih ponavadi 90%) in to obupno prvenstvo bom pozabil že čez 2 dni.
mojo
# 11.07.2016 ob 11:52
Ivo bi lahko svojo uro dal na dobrodelno dražbo :)
Bivši uporabnik
# 11.07.2016 ob 12:13
Evropsko prvenstvo 2016 si bom najbolj od vsega zapomnil po tem, da se je nogomet preoblikoval v šah z 22 figurami.
pinkfranc
# 11.07.2016 ob 11:34
Jaz si ga bom zapomnil po tem, če ga ne daš, ga dobiš (kr nekaj tekem celo, ko je nekdo imel super šanse, pa ga ni zabil in je potem že takoj iz te odbite žoge sledila kontra in ga je fasal).

In pa predvsem po tem, da je najbolj odvisno od sodnikov in razporeda, kdo kdaj s kom in koliko. Skoraj vsak je lahko prvak oz. je to tisti, ki se mu to najbolj poklopi.
jakosol
# 11.07.2016 ob 12:39
Portugalci so doumeli, kako se osvoji turnir. V preteklosti so igrali veliko lepši in atraktivnejši nogomet, a so končali tik pod vrhom (EP 2000, 2004, 2012). Letos so po zaslugi izjemnega stratega Santosa igrali zelo disciplinirano in taktično popolno. Obrambni zid na čelu z vratarjem Patricijem, ter dvojcem Pepe-Fonte, je v izločilnih bojih deloval brezhibno. Edino večjo napako v obrambi so si privoščili v prvi tekmi z Islandijo za izenačenje slednjih. Vsi 3 goli Madžarov so bili s streli od daleč in še s spremembo smeri žoge, kjer je bil vratar brez moči. Tudi gol Lewandowskega (strel iz polnega šprinta) v četrtfinalu je bi neubranljiv. Vse ostalo je Rui Patricio oddelal za čisto 10. Včeraj je bil suveren pri vseh francoskih predložkih, za razliko od Neuerja, ki je bil krivec za drugi francoski gol. Imeli pa so Portugalci tudi nekaj sreče, brez katere nikoli ne gre (Griezmann z glavo malo nad prečko, Gignac v vratnico, kjer je žoga na srečo Portugalcev pod pravim kotom zadela vratnico. Če bi šla nekaj cm bolj desno, bi šla v gol, če pa bi šla nekaj cm bolj levo, pa bi se odbila direktno na nogo Griezmanna, ki bi jo pospravil v prazno mrežo).
Francozi so na koncu lahko celo zadovoljni s finalom, saj roko na srce niso blesteli. V skupini so se mučili, prav tako v osmini finala. Edina tekma, kjer so se res razleteli po igrišču, je bil četrtfinale proti Islandiji. Že v polfinalu so bili podrejeni proti Nemcem, ki pa so bili kronično neučinkoviti in so za nameček naredili 2 grobi napaki.
Čeprav se bo čudno slišalo, a najboljši igralec prvenstva je Pepe, kar so soglasno včeraj potrdili tudi na HRT. Bil je komandant obrambe, izjemen v duelih in skokih, skratka steber. Ronaldo je svoji veličastni karieri dodal še en kamenček, ki ga Messi še ni oz. ga ne bo. Glede na starost 31 let bo verjetno poskušal še na naslednjem SP, ki je še edina lovorika, ki mu manjka, potem pa pričakujem njegovo reprezentančno slovo. Ima pa Portugalska zelo nadarjeno mlado generacijo (Sanchez, Joao Mario, Wiliam Carvalho, Guerreiro, Andre Gomes), ki bi pod Santosevim vodstvom lahko tudi v prihodnje krojila svetovni in evropski vrh.
krjen3
# 11.07.2016 ob 13:35
Jaz si bom to prvenstvo zapomnil po tem, da je veliko ljudi ostalo razočaranih zato, ker ni na koncu zmagala "njihova" ekipa z "najlepšo" igro (ala Nemčija, Italija, Španija, Hrvaška), temveč ekipa ki ni bila favorit in ki ima enega od dveh najboljših nogometašev na svetu. Kar se pa tiče kvalitete nogometa je pa stvar taka, da se dan danes vsaka ekipa zna tako dobro braniti, da ubije nasprotnikovo igro in s tem pade tudi gledljivost igre na nek "slabši" nivo. V taktičnem smislu je igra na najvišji ravni doslej, časi ko so se ekipe sprehajale skozi turnir z veliko "atraktivnimi" goli, so mimo.
šurda
# 11.07.2016 ob 12:32
deyco
Saj tebe "strokovnjaka" je res škoda takle za vsak dan sproti !
22 majunov ne laufa gor in dol, ker sta vsaj vratarja v golu !

NIMAŠ POJMA, res ne ! !Predlagaj FIFI in UEFI, da se igra
brez vratarjev, potem bo res veliko golov !
zekinho
# 11.07.2016 ob 11:47
Res, eno najbolj nezanimivih prvenstev, odkar spremljam nogomet. Kakih 20 minut drugega polčasa finala sem prespal, med polfinalom POR-WAL pa vmes gledal na YouTubu vrhunce iz Wimbledona.
jakosol
# 11.07.2016 ob 13:32
Nekaj zanimivosti:
To je bil že 5. finale velikih tekmovanj zapored (SP, EP), kjer poraženec ni dosegel zadetka oz. 8. zapored, ko poraženec ni zadel iz igre (Zidane 2006 11-m).
3 od zadnjih 4 final so bili odločeni v podaljšku.
2. zapored je odločilni zadetek dosegla menjava (Götze, Eder)
problem43
# 11.07.2016 ob 12:24
@kopibrejk bolj izenačeno - manj zanimivo...točno to, ker bo vedno več tekem se odigralo z mislijo samo, da ne prejmemo gola in bomo gledali obrambno igro, brezidejno podajanje na sredini itd. vbistvu, to kar smo gledali včeraj, počasna igra na sredini, takoj ko je kdo prišel bližje k golu pa zgostitev prostora in onemogočanje igre...to, kar že nekaj časa gledamo pri Atleticu...pač, destruktivna igra, počasna, isto kot komentira poznavalec v članku: V finalni tekmi so v fazi napada pokazali zelo malo svojih hitrih prehodov v napad (protinapadov); predvidevam, da je v ozadju strategija selektorja Fernanda Santosa, da tekma poteka čim počasneje, kontrolirano, saj bi v igri hitrih prehodov in igri na večjem prostoru bili verjetno v izgubljenem položaju.

Od 60. minute naprej jim je odlično uspevalo ohraniti žogo in z zelo pasivno posestjo še bolj uspavati Francoze.
meskic
# 11.07.2016 ob 11:53
Francija ima v svoji ekipi igralce Arsenala (Giroud in Koscielny), a vsi vemo, da igralci Arsenala imajo pri osvajanju najvecjih lovorik luzersko mentaliteto.
rokkk
# 11.07.2016 ob 11:47
zakaj nihče ne komentira kako je sojenje vplivalo na potek tekme? grem stavit, da bi bila tekma bolj odprta, če bi malo bolj normalno piskala piščalka.
kopibrejk
# 11.07.2016 ob 16:19
Nacin igre je rezultat vdora nekonkurencnih reprezentanc na finalni turnir. One nimajo igralski kader za kaj drugega kot fanaticno obrambo v kateri so solidni kr dodatno tud dobrim ekipam otezuje da nardijo golom bogato prvenstvo. In kr skupinski del je zdj nepomemben se tud vec niti ne trudijo prevec kr kadar pride do izlocitvenih dvoboj je kadar gre zares v trenutnem sistemu.
No, ja, diskutabilna reč ... Vzemimo za primer Islandijo, ki jo verjetno šteješ za nekonkurenčno. V kvalifikacijah so bili takoj za Čehi, prehiteli so Turke, pomagali izločiti Nizozemsko. Že v štartu vidimo, da gre za precej konkurenčen rezultat, ane? Druga stvar: v kvalifikacijah so dali 1,7 gola, prejeli pa 0,6 gola na tekmo. Za primerjavo: obrambno so bili v skupini najboljši, strelsko malenkost za Čehi, enaki z Nizozemci, boljši od Turkov. Kaj hočem povedat? Ekipa, ki je pregurala kvalifikacije v težki skupini (ne glede na krizo Holandcev) in se prebila čez eliminacijski turnirski sistem (pred Portugalsko, npr.), je v obeh primerih to izvedla z enakim pristopom - kar v osnovi pomeni čvrsto obrambno igro.
No, ampak po mnenju nekaterih bi ekipe tipa Islandija, Wales in še kakšne od t.i. nekonkurenčnih, morale spremeniti način igre, da bi bile tako v kvalifikacijah kot na zaključnih turnirjih simpatičen kanonfuter visoko rangiranih titanov, kar bi zagotavljalo ''bolj gledljiv nogomet.
Bivši uporabnik
# 11.07.2016 ob 15:22
Ma, meni se ta format 24 ne zdi tako slab. Bil bi porazen, če bi zaradi tega imeli v skupinah kup 'kant za nabijanje'.

Tako pa so razen "naše" Ukrajine, ki res ni pokazala ničesar in trikrat zasluženo izgubila brez danega gola, vse 4. uvrščene ekipe veliko pokazale in bile do zadnjega v igri za napredovanje:
Romunija (skupina A), Rusija (B), Češka (D), Švedska (E) in Avstrija (F).

Ob tem se je od 48 tekem v ligaškem delu kar 45 končalo z razliko največ 2 golov, le 3x smo videli 3 gole razlike (trikrat po 3-0). Torej ni bilo nobenih outsiderskih rezultatov tipa 5-0 ali 6-1, kar je bilo videno že velikokrat doslej na EP ali SP.

Skratka, skozi moje oči je šlo za sorazmerno izenačeno prvenstvo, polno presenečenj, torej je format 24 upravičen, saj zaradi tega ni prišlo do "vdora" nekonkurenčnih reprezentanc. Skrbi pa način igre, ki je, kot že rečeno, vse bolj podoben mukotrpnemu izčrpavanju na okopih zahodne fronte v prvi svetovni vojni.
Bivši uporabnik
# 11.07.2016 ob 14:50
Deyco in ostali, ki plvate čez 24 ekip je problem v vas. In kaj pol, če ne grejo vsi na gol. To ni problem UEFE ampak reprezetanc oz. selektorjev. Meni je tole 24 reprezetanc čisto vredu sistem sicer pa ane zoher je pravilo 24 reprezetanc krivo, da ni blo na EP Nizozemske in še kake velesile, ki niso niti iz kvalifikacij prišle ane
slo-nogomet
# 11.07.2016 ob 13:57
Ker nas je veliko, ki želimo bolj dinamičen, bolj nepredvidljiv, ... nogomet z več streli in goli, predlagam, da se združimo in v prihodnosti uresničimo idejne zamisli, ki jih ponuja ponujeni predlog SLOVENSKEGA NOGOMETA -(R)EVOLUCIJA NOGOMETA, katerega igrišče ima 24 gol vrat, 30 igralcev, od tega po 3 vratarji, odbijalno ograjico do 45 cm, od katere se žoga odbije, brez ofsajda, točkovanje od 1 do 5, ko je žoga legitimno v gol mreži, ..... več na ......... www.alternative.si
zzob
# 11.07.2016 ob 12:23
Povprečno število golov na tekmo na zadnjih evropskih prvenstvih:
2004 - 2,48
2008 - 2,48
2012 - 2,45
2016 - 2,12
deyco
# 11.07.2016 ob 12:18
šurda in podobni....
Če je tebi ok gledat 22 majmunov, ki laufajo do sredine in nazaj, ter predvsem pazijo, da ne zabijejo gola (kar je point nogometa), potem je z vami res nekaj narobe, oz, bi se morali resno pričeti ukvarjati s šahom! Pri nogometu štejejo goli! Nogomet se igra za gledalce. No, oboje je veljalo do nedavnega! To kar pa smo gledali včeraj pa roko na srce ni N od nogometa. Nobena od teh dveh ekip si ni zaslužila niti igre v polfinalu, kaj šele v finalu in osvojiti naslov! Nič od nič! NK Bistrica igra veliko bolj napadalno in privlačno!
kopibrejk
# 11.07.2016 ob 12:11
če se kaj korenito ne spremeni in ostanejo trendi enaki, bo vsako naslednje prvenstvo bolj izenačeno in manj zanimivo.
Manj izenačeno = bolj zanimivo. Čudna teza.
K splošnim ugotovitvam lahko dodam to, da klasična 10-ka izginja, kar bom bolj pogrešal kot to, da se v 1/4 finale uvrstijo zgolj reprezentance, ki so zadnjih 30 let krojile evropski vrh.
šurda
# 11.07.2016 ob 12:09
Lep pozdrav prav vsem na MMC-ju !
In kaj naj bi bilo narobe s tem EP-jem ?? Prav nič !
Kritiki ste kup "zapečkarjev", ki uživa samo v "driblanju"
in "tika-taka" meni je bilo vse OK !

Portugalci, ki jih nekateri tako kritizirate NISO IZGUBILI
niti ene same tekme ! Na oko tekme res niso bile zelo
dobre, a cilj opravičuje sredstvo !

Včeraj so v HTV studiu " jokali in stokali" češ da so oni
boljši, KAKO če pa ravno Portugalcem niso dali gola !

Upam, da ta sistem z 24 ekipami ostane, saj daje
priložnost tudi manjšim ekipam !
jakosol
# 11.07.2016 ob 12:02
Čestitke Gagajevcu Cirmanu, ki je edini že pred prvenstvom stavil na Portugalce, za razliko od drugih kvazi športnih novinarjev, ki ne vidijo dlje od Nemčije.
prim00z
# 11.07.2016 ob 19:56
...a je oni res napisal da bi se zmagovalca dolocilo na podlagi strokovne ocene?
veza
# 11.07.2016 ob 18:45
Branimir II
# 11.07.2016 ob 15:06

če imaš sistem tekem na izpadanje, imaš potem negledljiv nogomet, enako bi bilo v vsakem drugem športu, to morajo zamenjati in igrati nogometna EP in SP enako kot pri rokometu ali košarki, to je vsa znanost, koliko ekip na EP, res je 24 jih je preveč, sedaj prihaja naš Čeferin, si že slišal zanj, mogoče bo kaj uredil če ga izvolijo...
slo-nogomet
# 11.07.2016 ob 17:22
Iskreno prosim, da se nekdo od komentatorjev tega EP 2016 še malo potrudi in prebere ter komentira primerjalno analizo sedanjih pravil nogometne igre in predlaganih drugačnih pravil v predlogu SLOVENSKI NOGOMET - (R)EVOLUCIJA NOGOMETA na spletni strani
www.alternative.si s shemo 24 gol vrati na nogometnem igrišču s 30 igralci, od tega po 3 vratarji pri obeh ekipah.
Združimo se in združno v nekaj letih uresničimo ta projekt. Najprej tako, da bi na prvenstvenih tekmah 1. naše lige v Ljubljani in Mariboru mladinske selekcije igrale nogomet po teh novih pravilih 4o minut pred in 40 minut po uradnih tekmah Olimpije in Maribora. 24 gol vrat ( in odbijalne ograjice iz gume in mehke plastike) bi bile montažne, prenosljive in zložljive na sedanjih igriščih Olimpije in Maribora. Prepričan sem, da bi na takšnih tekmah (skupaj 170 minut aktivne igre po novih in sedanjih pravilih hkrati) bilo vsaj nekaqj tisoč gledalcev več, ker po teh novih pravilih v prvi in zadnji minuti tekme obe ekipi istočasno izvajata po 3 13-metrovke, ki prinašata po 2 ali 1 točko za vsako regularno žogo v gol mrežah .

Če ne moremo biti svetovni in evropski prvaki v nogometu, bodimo prvi z novimi idejami za izboljšanje sedanjih pravil.

SREČNO FANTJE!
ABADON
# 11.07.2016 ob 15:37
Branimir

Sam tok. Mal za osvezitev.
Na euru ni bilo se srbije, nizozemske, bolgarije, grcije, danske, norveske, ...
ABADON
# 11.07.2016 ob 15:32
Ja deyco super zanimiva je tekma z rezutatom 7:1!
Kekec99
# 11.07.2016 ob 12:23
Finale EP 2016 - Traparija, kot marsikaj danes
Ljudje smo izgubili vse vrednote, pomemben je le še zaslužek velikih v tem primeru stavnic.
Portugal si letos ni zaslužil niti četrtfinalne tekme, kaj pa šele finale in zmago!!!
SsDrag
# 11.07.2016 ob 12:05
jst si bom od tega prvenstva zapomnil to, da je zmagovalka portgualska skupinski del končala s samimi remiji. :D upam, da se tak sistem propade in se gre nazaj na 16 reprezentanc.
problem43
# 11.07.2016 ob 11:57
to prvenstvo je predvsem pokazatelj, da v evropi slabih reprezentanc ni več. Vsak lahko ob dobrem dnevu premaga vsakega, tudi manjše reprezentance imajo kvaliteto, da lahko ob pravilni taktiki ubijejo igro še tako dobre reprezentance in igrajo vsaj neodločeno. To pa je posledica vedno kvalitetnejših lig, res da morda odstopa španska liga, ampak tudi tam igrajo tuji igralci, dviguje se tudi splošna kvaliteta ostalih lig, od nemške, francoske, tudi angleška je nad tem, kar kaže angleška reprezentanca. Nogomet je postal posel in ker je dovolj denarja, praktično v vseh najmočnejših ligah, lahko tudi igralci, ki v svojih državah nimajo močnih lig (Islandija...) igrajo v tujini, za močne klube in tako se splošna raven kvalitete dviguje...

moje predvidevanje za prihodnost je posledično takšno, da če se kaj korenito ne spremeni in ostanejo trendi enaki, bo vsako naslednje prvenstvo bolj izenačeno in manj zanimivo. Tudi veliki se bodo začeli zavedati, da jih lahko preseneti kdorkoli, manjše ekipa so pa že na tem prvenstvu ugotovile, da samo obramba in le obramba in igra na način ne izgubiti ostalo pa že bo, prinaša rezultate...tako da, splošno se kvaliteta dviguje, kar pa rezultira k bolj obrambni igri, ker za kvalitetno branjenje že imajo vsi kvaliteto, za odprto igro mož na moža, pa še ni kvalitete povsod...
Fleaa
# 11.07.2016 ob 11:51
aja... cajt je za korenite spremembe in mislim, da je "hudičev odvetnik" več kot primeren kandidat za to....
Dajo
# 13.07.2016 ob 14:09
Eh kot da so Portugalski res dali naslov zaradi tega ker so ga izgubili doma z Grčijo. Drugače pa prevec zaprt taktičen in sploh dolgočasen nogomet.
vlme
# 13.07.2016 ob 08:17
Takšen taktičen nogomet je namenjen "strokovnjakom", ki jih je tu med komentarji kar nekaj. V nogometu je danes glavni denar. Če bi ga večinski del prispevala prodaja vstopnic, bi se igral za gledalce (bolj atraktivno). Na žalost pa so viri dohodka drugje in se tudi igra prilagaja njim.
alojzr2
# 13.07.2016 ob 00:19
Ne ga lomit, fantje. Na naslednjem evropskem prvenstvu bo 32 reprezentanc. Bo Sandi zrihtal. In če se tudi takrat Slovenija ne bo kvalificirala, jih bo na naslednjem prvenstvu 40. In tako naprej. Sicer se kregamo za koga navijati, če ni Srečka. Slovenija do finala. Potem pa samo še avtobus za zmagovalce zakurblat pa na Prešerca.
Insider No. 1
# 12.07.2016 ob 21:32
Če želite napadalni nogomet se mora uvesti liga, ki bi potekala 2 leti. Kako? Ne vem. Vsekakor pa v ligi treba napadati in zadevati. Na izpadanje se pa lahko vedno v nogometu kalkulira. To je razlika nogometa napram neki košarki/rokometu.
sLOVEnia sport
# 12.07.2016 ob 03:29
A je še kdo mnenja da bosta Wales in Islandija podobna Grčiji 2004?? Se pravi po odličnem turnirju vrnitev v povprečje
veza
# 11.07.2016 ob 23:14
brehme
# 11.07.2016 ob 19:38

Slabo frinale, kot celo prvenstvo. Medtem ko je šel trend navzgor, sedaj spet močno navzdol, SP Brazilija 2014 je bilo za apr razredov boljše od tele obrambne žalostnnke letos.

ne moreš pričakovati, da bojo sedaj nogometaši po tako naporni sezoni v top formi, kljub vsemu smo gledali lepe in razburljive tekme, napeto je bilo do konca in presenečenaj so tudi popestrila dogajanje...
veza
# 11.07.2016 ob 23:11
Branimir II
# 11.07.2016 ob 20:06

igranje ene tekme na izpadanje ni resno, ali naj naredijo dve skupini kot pri rokometu ali košarki in potem polfinale in finale ali pa naj igrajo na dve zmagi, kaj bi bilo lepše gledat dve ali tri tekme Nemčija- Francija ali gledat tekmo Avstrija- Romunija, pa se kar tako ustrelil?
In tudi polfinale in finale bi lahko igrali na dve dobljeni tekmi, ali dve tekmi, pa eden gre zmaga, kot pri LP?
Ste zamenjali že Čačića, ta še za Maribor ni bil dober, zakaj Vrsaljko ni skoraj nič igral in še drugi ta mladi?
ABADON
# 11.07.2016 ob 15:34
Kaj pa je to ce ni nogomet? Rokomet? Aja sah!? Hm... No, dajte vi ki vas je 90%... Le kje se skrivate vsi... Povedat kaj je to za en sport, ce ni nogomet?
Branimir II
# 11.07.2016 ob 15:06
Evropa ima najbolse ekipe in igra najbolsi nogomet.

Ampak nima 24 super ekip. Z to prosiritvijo otprta so vrata mediokritetima kateri nimajo igralskega kadra kot da se samo skusajo braniti in ne izgubiti. Ce kaksni gol dajo iz prekinitve happy days.

Vse dokler bo Euro od 24 ekip, bojo Euri kaksne smo zdj imeli. Dobrih 10 plus ekip kateri se samo znajo braniti. Kr onda pomeni tekmovanje v katerem vec od pol tekem je samo obramba.

Tako da je kvaliteta igre na Euru UEFA narejen problem. Zdj je prevec ekip limitiranega igralskega kadra zarad cesa so mozni samo igrati obrambni nogomet. In ker vec skupinski del ni resno pomemben z 16 ekip kateri nadaljujejo in samo 8 kateri ne, dobre reprezentance na naslednjim eurima bojo se sparale v tem delu tekmovanja tko tud one ekipe katere bojo bile mozne da lepo igrajo ne bojo.

Skupinski del Eura bo negledljiv. UEFA narejen problem.

Ce hocejo 24 ekip onda naj nardijo da samo prvo uvrscene z dvemi najbolsimi drugo uvrscenimi napredujejo iz skupin. Tako bi se resili tega 1/8 kateri je prevec, in nardili da je skupinski del zelo pomemben ne kot zdj. ekipe bi igrale resno ze od prvega kroga in ne bi bilo dovol remi remi remi da se napreduje, ali eden gol.

Prosim lepo.
Branimir II
# 11.07.2016 ob 14:40
In tud da dodam. Argument kako ta sistem z 24 reprezentanc daje sanso manjsim kot da prejsni ni dal je tud traparija.

A smo pozabili Euro zmagovalca Grcijo? Ali Dansko 92'?

A smo pozabili Latvijo na Euru v Portugalski ce se dobro spomnim. S. Irska je bla prva v svoji kvalifikacijski skupini tako da bi tud po starem sistemu bila na euru. Islandija in Wales so bile druge kr pomeni da bi bili v dodatnih in kako igrajo bi verjetno minimalno na ce ne obe napredovale do Eura.

Vedno se dobro delo manjsih lahko obrestuje. In smo imeli primere vec kot enkrat.

Ampak zdj z to prosiritvijo nic nismo po tej plati dobili samo izgubili na kvaliteti nogometa. Zdj ena S. Irska z enim golom v skupinskem delu na eni neregularni tekmi zarad neurja pride v 1/8. Kaj je to prosim lepo? To ni poanta, poanta je da z kvalitetnim nogometom napredujes. Ne da je sitem taksni da je tezje ne napredovati kot napredovati.

Dobra igra in kvaliteta se morajo nagraditi a ne mediokriteti. Samo tako lahko bojo prvenstva z vec dobrim tekmam kot slabim.
Branimir II
# 11.07.2016 ob 14:12
To z tem da je pol Europe na Euru je smesno.

Kadar otpisemo Gilbratar San Marino Andorra etc. res dobimo da je vsaka druga kompetentna reprezentanca Evrope na finalnem turnirju. Onda ce upostevamo da po skupinskem delu od 24 reprezentanc 16 nadaljuje je ze vec smesno.

Kvalifikacije za Euro in sam skupinski del so izgubili na pomebnosti. Z taksnim formatom in 1/8 je sustav napredovanja prevec kompliciran in pokvaren. Tako smo imeli vse velike reprezentance na enem delu zreba in samo par resnih v drugem delu zreba.

Naslednji Euro tud ne bo imel drzavo domacina pac bo po celi Evropi kr bo tud unicilo vtis in ambijent Eura. Drugac povedano Euri na katerima smo odrasli so gotovi.

Je seveda jasno da vsakom je potreben cas za prilagodbo. Tako da po tem Euru v Franciji je povsem jasno kaj se bo zdj dogodilo. Vsaka dobra reprezentanca Europe zdj ve da se resni Euro zacne z 1/8 in da biti prvi ali tetji v skupinskem delu itak vseen. Tako bojo zdj tud formo tempiral.

Slabo se pise. Bilo bi lepo ce bi ponicili ta Platimi izume in vrnejo Euro od 16 ekip. Ampak vem da ne bojo kr denar je edino pomebno in za samo igro nihce ne mari.

Euro 24 ekip je smece. 16 ekip je edino optimalno
pinkfranc
# 11.07.2016 ob 12:09
In že nič koliko krat potrjeno v fusbalu, mala je meja od junak do bedaka ...
tokrat je prvič tretje mesto v skupini dalo še vse možnosti in že takoj je nedko to izkoristil ...

NEgol Islandcev v zadnjih sekundah proti Avstriji in razpored Ž-jev bi se popolnoma zasukal ...

V zadnjih sekundah Gignacov strel 1cm bolj proti vratom in žoga bi šla od štange v gol ali pa vsaj bolj na nogo Grizemanu pred vrati ... in ...

... in še in še ...

Ja to je fusbal! LP in EP letos res v luči tega! Sicer je pa res, da če če ... se vedno najde.
juk
# 11.07.2016 ob 11:53
V čem naj bi bilo prvenstvo nezanimivo?
QUENDI
# 11.07.2016 ob 11:52
....v tenisu je na igralca okoli 100m2.....v nogometu nekaj čez 30...prostora.......to je kot ogarja na schengenski meji.......
Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!