Josip Iličić in Mario Gomez se veselita pomembnega zadetka v Torinu. Foto: EPA
Josip Iličić in Mario Gomez se veselita pomembnega zadetka v Torinu. Foto: EPA
Kevin Kampl
Kevin Kampl je imel nekaj nevarnih akcij, a mu ni uspelo ukaniti odličnega vratarja Yanna Sommerja. Foto: EPA
Eduardo Vargas, Roman Bezjak
Romanu Bezjaku z bele točke ni uspelo izenačiti, kazen pa je nato prišla zelo hitro. Foto: EPA
Luisao
Luisao je bil junak srečanja na White Hart Lanu. Foto: EPA
Slovenski nogometaši igrali vidno vlogo
V Baslu brez zadetkov

Salzburžani so imeli veliko priložnosti, prevladovali so večino tekme, predvsem v prvem polčasu. Dobro je igral tudi Kampl, ki je zapretil v 18. minuti s strelom s 15 metrov, a se je izkazal Yann Sommer. Salzburg je prvič v sezoni ostal brez zmage v tem tekmovanju, a vseeno ima lepo izhodišče za povratni obračun.

Diego Alves odbil strel Bezjaka z bele točke
Valencia je v Bolgariji povedla že v 5. minuti, ko je bil z močnim strelom od daleč natančen Antonio Barragan. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Bezjak, ki mu v 26. minuti ni uspelo zadeti z bele točke, izkazal se je Diego Alves. Valencia je od takrat igrala tudi brez izključenega Seydouja Keitaja, ki je prejel rdeči karton zaradi grobega štarta v kazenskem prostoru.

Federico Cartabia je pet minut zatem poskrbel za hladno prho, ko je z roba kazenskega prostora zadel desni spodnji kot. Philippe Senderos je postavil končni izid v 59. minuti. Četrt ure pred koncem je Bezjak zapustil igro, zamenjal ga je Michel Platini. V 80. minuti je rdeč karton pri domačih dobil Pedro Juninho Quixada.

Iličić podal za zadetek Gomeza
Italijanski obračun med Juventusom in Fiorentino se je končal brez zmagovalca (1:1). Josip Iličić je začel v prvi postavi kluba iz Firenc, a že v tretji minuti doživel hladno prho, ko je Torinčane v vodstvo popeljal Arturo Vidal. V 79. minuti je po Iličićevi podaji zadel rezervist Mario Gomez. Nemški napadalec je zamenjal Alessandra Matrija. Najlepšo priložnost za zmago Juventusa je zapravil Paul Pogba osem minut pred koncem.

Oblak nemočen le ob prostem strelu Eriksena
Jan Oblak je vso tekmo branil Benficina vrata na White Hare Lanu, kjer so Portugalci s 3:1 premagali Tottenham. Lizbončane je v vodstvo popeljal Rodrigo v 30. minuti, v 58. minuti pa je vodstvo podvojil Luisao. Christian Eriksen je v 64. minuti znižal z izjemnim prostim strelom z 18 metrov. Žogo je zavrtinčil prek živega zidu in Oblak je bil nemočen. Kapetan Benfice Luisao je šest minut pred koncem z bližine postavil končni izid.

OSMINA FINALA, prve tekme:
LUDOGOREC RAZGRAD - VALENCIA 0:3 (0:2)
Barragan 5., Cartabia 32., Senderos 59.
RK: Quixada 80.; Keita 24.
Bezjak je v 26. minuti zapravil 11-m.

Ludogorec: Stoyanov, Juninho Caicara, Barthe (46./Terziev), Mäntylä (62./Quixada), Minev, Fabio Espinho, Djakov, Aleksandrov, Marcelinho, Misidjan, Bezjak (73./Platini).

Valencia: Diego Alves, Joao Pereira, Mathieu, Senderos, Juan Bernat, Barragan (65./Feghouli), Javi Fuego, Keita, Cartabia (87./Jonas), Paco, Alcacer (56./Victor Ruiz), Vargas.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)





BASEL - SALZBURG 0:0

Basel: Sommer, P. Degen, Sauro, Suchy, Ar. Ajeti, Serey Die (90./Embolo), F. Frei, Stocker, D. Degen, Delgado (72./Elneny), Sio (92./Al. Ajeti).

Salzburg: Gulacsi, Schwegler (46./Schwegler), Ramalho, Hinteregger, Švento, Kampl (91./Lazaro), Ilsanker, Leitgeb, Mane, Žulj (85./Berisha), Soriano.

Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)


PORTO - NAPOLI 1:0 (0:0)
Martinez 57.

JUVENTUS - FIORENTINA 1:1 (1:0)
Vidal 3.; Gomez 79.

Juventus: Buffon, Caceres, Chiellini, Ogbonna, Isla (82./Padoin), Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Giovinco (64./Llorente), Osvaldo (75./Pogba).

Fiorentina: Neto, Roncaglia, Gonzalo Rodriguez, Savić, Tomović, Aquilani (67./Vargas), Pizarro, Borja Valero, M. Fernandez (51./Ambrosini), Iličić, Matri (67./Gomez).

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)




TOTTENHAM - BENFICA 1:3 (0:1)
Eriksen 64.; Rodrigo 30., Luisao 58., 83.

Tottenham: Lloris, Walker (76./Rose), Kaboul, Vertonghen, Naughton, Paulinho, Sandro (82./Bentaleb), Lennon, Kane (75./Soldado), Eriksen, Adebayor.

Benfica: Oblak, Silvio, Luisao, Garay, Siqueira, Ruben Amorim, Fejsa, Sulejmani (65./Perez), Marković, Cardozo (65./Gaitan), Rodrigo (87./Lima).

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)



AZ ALKMAAR - ANŽI MAHAČKALA 1:0 (1:0)
Johannsson 29./11-m

LYON - VIKTORIA PLZEN 4:1 (1:1)
Fofana 12., 70., Lacazette 53., Mvuemba 61.; Horava 3.

SEVILLA - BETIS 0:2 (0:1)
Baptistao 15., Salva Sevilla 77.

Povratne tekme bodo 20. marca.

Slovenski nogometaši igrali vidno vlogo
V Baslu brez zadetkov