Philippe Coutinho je po sijajni samostojni akciji razblinil še zadnje upe rdečih vragov na preobrat. Foto: Reuters
Philippe Coutinho je po sijajni samostojni akciji razblinil še zadnje upe rdečih vragov na preobrat. Foto: Reuters
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp se je veselil na Old Traffordu. Foto: Reuters
Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang je s 25 metrov matiral Huga Llorisa in potrdil preboj Borussie med osmerico. Foto: Reuters
Aritz Aduriz
Sijajni napadalec Aritz Aduriz je dosegel odločilni zadetek na Mestalli. Foto: Reuters
Sparta Praga
Lazio je v Pragi proti Sparti imel ugoden izid 1:1, na Olimpicu pa je izgubil kar z 0:3. Čehi so vse tri gole dosegli že v prvem polčasu. Lazio je imel več posesti žoge (62 odstotkov), kar 30-krat poskusil s streli proti vratom Čehov, toda žoge ni spravil v Spartino mrežo. Foto: EPA

Liverpool je prejšnji teden na Anfieldu popolnoma nadigral rdeče vrage (2:0). Izbranci Louisa van Gaala so tokrat začeli odločno. Jesse Lingard in Juan Mata sta zapravila lepi priložnosti. V 31. minuti je Nathaniel Clyne v kazenskem prostoru podrl Anthonyja Martiala in sodnik Milorad Mažić je pokazal na belo točko. Martial je kar sam izvedel najstrožjo kazen in poskrbel za vodstvo gostiteljev.
Izjemna akcija Coutinha

Redsi so se hitro pobrali. Daniel Sturridge je v 35. minuti s prostega strela stresel prečko. Odločilni trenutek se je zgodil v zadnji minuti prvega dela, ko je Philippe Coutinho na levi strani ušel Guillermu Vareli in mojstrsko poslal žogo prek Davida de Gee ob bližnji vratnici v mrežo.

Rdeči vragi v drugem polčasu brez idej
United je potreboval kar tri zadetke v drugem polčasu, bližje zmagi pa je bil Liverpool, saj je bil izjemni Coutinho neustavljiv v prodorih. Nekajkrat je premešal obrambo rdečih vragov, lepo priložnost pa je imel v 78. minuti, ko je z roba kazenskega prostora meril pod prečko, izkazal pa se je de Gea.

Šov Aubameyanga na White Hart Laneu
Trener Tottenhama Maurcio Pochettino je že na prvi tekmi v Dortmundu igral s številnimi rezervisti. Po porazu z 0:3 je izobesil belo zastavo, saj na povratni tekmi (1:2) Harry Kane sploh ni vstopil na igrišče. Vse moči bodo Spursi usmerili v Premier ligo, kjer se borijo za prvi naslov po letu 1961.

Borussia je povedla v 24. minuti, ko se je Pierre Emerick Aubameyang odločil za močan strel s 25 metrov z leve strani. Gabonski napadalec je sijajno zadel žogo z desnico in vratar Hugo Lloris je bil prekratek. Gostitelji so bili brez možnosti za napredovanje. V 71. minuti je razigrani Aubameyang poviušal na 0:2 po podaji Henrika Mhitarjana. Četrt ure pred koncem je Neven Subotić nespretno podal nazaj proti vratarju Romanu Weidenfellerju, pritekel je Heung Min Son in zlahka zatresel mrežo.

Farmacevti se poslavljajo
Izpadel je Bayer iz Leverkusna, ki se je na povratni tekmi razšel z Villarrealom brez golov. Prvo tekmo na El Madrigalu je dobila rumena podmornica.
Aduriz popeljal Bilbao v četrtfinale
Zelo napeto je bilo na Mestalli, kjer je Valencia hitro izničila prednost Athletica s prve tekme. Že v 13. minuti je iz bližine zadel Santi Mina. Osem minut pred odmorom je Jose Gaya poslal predložek pred vrata Baskov, Aderlan Santos pa je z glavo povišal na 2:0.
Bilbao je bil nemočen v prvem polčasu, Valencia je zadržala prednost vse do 76. minute, ko je veteran Aritz Aduriz dosegel odločilni zadetek po podaji Raula Garcie. Valencia je v zadnjih minutah pritisnila, najbližje zmagovitemu zadetku je bil Daniel Parejo v 95. minuti s prostega strela, a je za las zgrešil vrata.

Osmina finala, povratne tekme:
Bayer Leverkusen - VILLARREAL 0:0 0:2

Bayer Leverkusen: Leno, Frey, Tah, Papadopoulos (79./Ramalho), Wendell, Kramer (68./Jurčenko), Calhanoglu, Bellarabi, Brandt, Mehmedi (59./Kruse), Hernandez.

Villarreal: Sergio Asenjo, Mario, Bailly, Victor Ruiz, Rukavina, Pina, Bruno Soriano, D. Suarez (89./Alfonso), Samu Castillejo (60./Manu Trigueros), Soldado (73./Adrian), Bakambu.

Sodnik: William Collum (Škotska)




Valencia - ATHLETIC BILBAO 2:1 (1:0) 0:1
Santi Mina 13., Aderlan 37.; Aduriz 76.

Lazio - SPARTA PRAGA 0:3 (0:3) 1:1
Dočkal 10., Krejči 12., Juliš 44.

Anderlecht - ŠAHTAR DONECK 0:1 (0:0) 1:3
Eduardo 93.
RK:
Mbodji 87.; Kučer 84.

SEVILLA - Basel 3:0 (3:0) 0:0
Rami 35., Gameiro 44., 45.

BRAGA - Fenerbahče 4:1 (1:1) 0:1
Hassan 11., Josue 67./11-m, Stojiljković 74., Rafa Silva 83.; Potuk 45.
RK: Topal 66., Potuk 87./oba Fenerbahče

Tottenham - BORUSSIA (D) 1:2 (0:1) 0:3
Son 74.; Aubameyang 24., 71.

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies (12./Rose), Dier, Mason, Lamela (74./Onomah), Alli (70./Carroll), Son, Chadli.

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Sokratis (54./Durm), Subotić, Schmelzer, Ginter, Weigl, Mhitarjan (72./Kagava), Castro, Reus (60./Pulisic), Aubameyang.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)


Manchester United - LIVERPOOL 1:1 (1:1) 0:2
Martial 31./11-m; Coutinho 45.

Man. United: De Gea, Varela (46./Valencia), Smalling, Blind, Rojo (62./Darmian), Carrick (70./Schweinsteiger), Fellaini, Lingard, Mata, Martial, Rashford.

Liverpool: Mignolet, Milner, Lovren, Sakho, Clyne, Coutinho, Can, Henderson (71./Allen), Roberto Firmino (85./Benteke), Sturridge (68./Origi), Lallana.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku. Žreb četrtfinala bo v petek ob 13.00.