Matej Pučko je na obeh tekmah zatresel mrežo Islandcev. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Pučko je na obeh tekmah zatresel mrežo Islandcev. Foto: www.alesfevzer.com
Pučko, Simčič in Vanoli po tekmi z Vikingurjem
Pučko in Palčič zadela za napredovanje Kopra

Koprčani so na začetku sezone v dobri formi. Po zmagi v deželi gejzirjev z 1:0 so na slovenskem superpokalu ugnali Mariborčane. V drugem predkrogu jih čaka težja naloga, čakata jih obračuna s Hajdukom iz Splita. Dalmatinska ekipa je zanesljivo izločila estonsko zasedbo Sillamäe Kalev s skupnim izidom 7:3.

Okoli 1.000 gledalcev je v prvem polčasu videlo dokaj živahno predstavo, izbranci Rodolfa Vanolija pa so že prvo obetavno akcijo kronali z golom, ko je po lepi podaji Gorana Galešića v 18. minuti zadel Matej Pučko, sicer strelec edinega koprskega gola že na prvem dvoboju na Islandiji.

Koprčani so imeli v nadaljevanju še nekaj lepih akcij, vendar Josip Ivančić in Ivica Guberac nista bila natančna. Gostje so bili najnevarnejši v 23. minuti, ko je Haukur Baldvinsson stresel okvir vrat.

Dva gola Kristinssona za napeto končnico tekme
V drugem polčasu so Islandci pritisnili in v 51. minuti izenačili. Arnbor Ingi Kristinsson je izkoristil lepo podajo Dofrija Snorrasona. A gostitelji so hitro našli pravi odgovor, v 61. minuti je Matej Palčič z natančnim strelom z desetih metrov Koprčane znova popeljal v vodstvo.

V 76. minuti je Kristinsson znova izenačil po podaji Hallgrimurja Mara Steingrimssona, v končnici tekme pa so Koprčani s pametno igro zadržali prednost.

Evropska liga, 1. predkrog, povratna tekma:
LUKA KOPER - Vikingur Reykjavik 2:2 (1:0) 1:0
1.000; Pučko 18., Palčič 61.; Kristinsson 51., 76.

Luka Koper: Šimčič, Šme, Blažič, Guberac, Hadžič, Črnigoj, Tomić, Palčič, Pučko, Ivančić ( 58./Štromajer), Galešić ( 92./Krivičič).

Vikingur: Nielsen, Gudmundsson , Snorrason , Živković, Olafsson ( 77./Sigurdsson), Jonsson, Tasković , Kristinsson , Atlason ( 57./Toft), Baldvinsson, Bjarnason ( 73./Steingrimsson).

Sodnik: Istvan Kovacs (Romunija)

Izid prve tekme je v krepkem tisku.

Pučko, Simčič in Vanoli po tekmi z Vikingurjem
Pučko in Palčič zadela za napredovanje Kopra