Olimpija ima veliko priložnost, da prvič v zgodovini zaigra v skupinskem delu Evropske lige. Foto: EPA
Olimpija ima veliko priložnost, da prvič v zgodovini zaigra v skupinskem delu Evropske lige. Foto: EPA
Olimpija proti Spartaku najbrž brez Zarifovića

Nasprotnik Ljubljančanov bo slovaški prvak Spartak iz Trnave, ki ga je v 3. predkrogu za Ligo prvakov izločila Crvena zvezda. Tekma bo v četrtek ob 20.30 z neposrednim prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju. Povratna tekma bo 30. avgusta ob 20.30 prav tako s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

V nasprotju z igralci trenerski štab ni imel premora. Analiza tekmeca je pripravljena. "Ponedeljek smo izkoristili tudi za to, da smo si še nekajkrat ogledali, kako igra Spartak. Nekaj informacij smo dobili od Crvene zvezde," je za TV SLO povedal trener Olimpije Aleksander Linta, ki se je po telefonu pogovarjal s trenerjem Beograjčanov. "Da, pogovarjal sem se z Vladanom Milojevićem. Izvedel nisem nič novega, nasploh pa velja, da so dobro organizirano moštvo. Nimajo izrazito kakovostnih posameznikov, so pa dobra ekipa, zelo napadalna. Igrajo na meji prekinitev in prekrškov," pravi Linta.

Olimpija bo morala igrati brez poškodovanega Arisa Zarifovića, ki jo je skupil na tekmi z Mariborom. Preostali nogometaši naj bi bili nared.
Tako kot Olimpija tudi Spartak ni najbolje začel domačega prvenstva. Po petih krogih je s sedmimi točkami na sedmem mestu. Za vodilnim Slovanom iz Bratislave zaostaja za šest točk. V zadnjem krogu je Spartak remiziral s predzadnjo Nitro (0:0).

Na poti do obračuna z Ljubljančani so Slovaki v predkrogih za Ligo prvakov izločili Zrinjski iz Mostarja (1:0; 1:1) in Legio iz Varšave (2:0; 0:1), nato pa klonili proti Crveni zvezdi (1:1, 1:2).

EVROPSKA LIGA
4. PREDKROG, prve tekme

Četrtek ob 20.30:
OLIMPIJA - SPARTAK TRNAVA
Ob 18.00:
TORPEDO KUTAISI - LUDOGOREC
ZENIT ST. PETERBURG - MOLDE
(Mevlja)

Ob 19.00:
APOEL - ASTANA
ŠERIF TIRASPOL - QARABAG
SIGMA OLOMOUC - SEVILLA
SUDUVA - CELTIC
TRENČIN - AEK LARNACA
Ob 19.05:
SARPSBORG - MACCABI TEL AVIV
Ob 19.15:
MALMÖ - MIDTJYLLAND

Ob 20.00:
ATALANTA - KÖBENHAVN
(Iličić)
BASEL - APOLLON
DUDELANGE - CLUJ
OLYMPIACOS - BURNLEY
GENK - BRÖNDBY

Ob 20.30:
PARTIZAN - BEŠIKTAŠ
RAPID DUNAJ - STEAUA BUKAREŠTA
ZORJA LUGANSK - RB LEIPZIG (Kampl)

Ob 20.45:
GENT - BORDEAUX
RANGERS - UFA (Jokić)
ROSENBORG - SHKENDIJA

Olimpija proti Spartaku najbrž brez Zarifovića