Nogometaši Manchester Cityja (na fotografiji Edin Džeko) so se znova opekli proti Wiganu. Foto: Reuters
Nogometaši Manchester Cityja (na fotografiji Edin Džeko) so se znova opekli proti Wiganu. Foto: Reuters
Navijači Wigana
Navijači Wigana so takole rajali po zadnjem sodnikovem žvižgu. V polfinalu se bodo njihovi ljubljenci na Wembleyju udarili z Arsenalom. Foto: Reuters

Nogometaši Wigana so Cityju lani prizadejali enega najbolj bolečih, morda celo najbolj boleči poraz v zgodovini kluba, ko so v finalu FA-pokala senzacionalno slavili z 1:0. Tokrat jim je uspel novi velik podvig, saj so sinjemodri v zadnjih 50 letih v FA-pokalu pred domačim občinstvom šele drugič izgubili proti nižjeligašu - prvi poraz so utrpeli januarja 2009, ko je bil s 3:0 boljši nekdanji angleški (in evropski) velikan Nottingham Forest.

Lani je Wigan v finalu smuknil v vodstvo v 91. minuti, tokrat so gostje s stadiona DW povedli že v 27. minuti, ko je prekršek za najstrožjo kazen zakrivil Martin Demichelis, z bele točke pa je bil natančen Jordi Gomez. Gostitelji so v prvem polčasu sicer večkrat nevarno zapretili, a so se gostje vselej ubranili in iz protinapada čakali na svoje priložnosti.

Perch poskrbel za hladno prho
Aktualni angleški podprvaki drugega polčasa ne bi mogli začeti slabše, saj se je njihova mreža v drugi minuti nadaljevanja zatresla še drugič. Po nizki podaji z leve strani je žogo v mrežo iz neposredne bližine strpal James Perch. V 68. minuti je Samir Nasri, ki je nekajkrat navdušil z izjemnimi potezami, zaostanek sicer prepolovil, potem ko je po lepem kombiniranju Micaha Richardsa in rezervista Edina Džeka zadel v spodnji kot vrat Scotta Carsona, a je bilo to tudi vse, kar so Cityjevi nogometaši premogli v drugem polčasu. Po petih minutah dodatka je bilo njihovih upov po izenačenju in ponovitvi tekme v Wiganu vendarle konec.

Poleg Wigana se izpada Manchester Cityja veselijo predvsem pri Arsenalu, ki ima ob Wiganu, Sheffield Unitedu in Hull Cityju Roberta Korena na papirju povsem prosto pot do sploh prve lovorike po letu 2005.

FA-pokal, četrtfinale:
Manchester City - WIGAN 1:2 (0:1)
Nasri 68.; Gomez 27./11-m, Perch 46.

ARSENAL - Everton 4:1 (1:1)
Özil 7., Arteta 68./11-m, Giroud 83., 85.; Lukaku 32.

SHEFFIELD UTD - Charlton 2:0 (0:0)
Flynn 66., Brayford 67.

HULL CITY - Sunderland 3:0 (0:0)
Davies 68., Meyler 72., Fryatt 77.
Koren (Hull) je igral od 67. minute.


Polfinale:
HULL CITY - SHEFFIELD UNITED
WIGAN - ARSENAL