Rio Ferdinand je bil dolgoletni steber obrambe Manchester Uniteda. Foto: EPA
Rio Ferdinand je bil dolgoletni steber obrambe Manchester Uniteda. Foto: EPA

"Po 12 fantastičnih letih, ki sem jih preživel kot igralec najboljšega kluba na svetu, sem ocenil, da je napočil čas za odhod. V zadnjih mesecih sem veliko razmišljal o tem. Še vedno se počutim zdravega in pripravljenega, zato sem pripravljen za nov izziv. Veselim se tega, kar mi bo naklonila usoda," je za spletno stran Uniteda zapisal Ferdinand.

Ferdinand je z Manchestrom osvojil šest naslovov angleškega prvaka, dva ligaška pokala, Ligo prvakov in svetovno klubsko prvenstvo.

Terry vstopa v 20. sezono pri Chelseaju
Branilec Chelseaja John Terry pa ostaja v zasedbi "modrih". 33-letni Terry je namreč z Londončani podpisal novo enoletno pogodbo. "Vesel sem. To bo že moja 20. sezona v klubu. Zahvalil bi se vsem za podporo, od navijačev pa do trenerja," je dejal Terry, ki je za Chelsea odigral več kot 500 tekem.

Sherwood nič več trener Tottenhama
S klopi Tottenhama pa se po šestih mesecih poslavlja Tim Sherwood. 45-letni Sherwood je decembra lani zamenjal Portugalca Andreja Villasa Boasa, nato pa klub popeljal do šestega mesta v prvenstvu. Sherwood je ob nastopu funkcije podpisal 18-mesečno pogodbo, ki je vsebovala tudi klavzulo, po kateri se sodelovanje prekine po koncu sezone. In to možnost je vodstvo Tottenhama tudi izkoristilo. Kot mogoča naslednika Sherwooda se omenjata Frank De Boer (Ajax) in Mauricio Pochettino (Southampton).