Danko Lazović ima z Olimpijo podpisano pogodbo do 30. junija 2017. Foto: www.alesfevzer.com
Danko Lazović ima z Olimpijo podpisano pogodbo do 30. junija 2017. Foto: www.alesfevzer.com

Komisija za status nogometašev pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) ni dovolila registracije nogometaša, kar pomeni, da bo lahko Lazović za zeleno-bele zaigral šele v naslednji sezoni, je prva poročala Ekipa SN.

Nogometaši Olimpije so pred spomladanskim delom prvenstva dobili novo okrepitev. Tako kot se je napovedovalo, se jim je pridružil 32-letni Lazović. Nekdanji srbski reprezentant je podpisal pogodbo do 30. junija 2017, a po zadnji in dokončni odločitvi še ne bo mogel zaigrati za ljubljanski kolektiv.

Za Srbijo odigral 47 tekem
Lazović je kariero začel v Radnićkem iz Kragujevca, nato pa je igral za Partizana, Feyenoord, Bayer Leverkusen, Vitesse, PSV Eindhoven, Zenit, Rostov, nazadnje pa za kitajski Beijing BG, v katerega je prestopil po vrnitvi v Partizana. Za reprezentanco Srbije je od svojega debija leta 2002 pa do leta 2014 odigral 47 tekem, v katerih je dosegel 11 golov.

Preveč administrativnih ovir
Administrativnih ovir je bilo preprosto preveč, da bi lahko Lazović Ljubljančanom pomagal pri naskoku na državno lovoriko. Zapletlo se je pri prenosu registracije iz Lazovićevega nekdanjega kitajskega kluba v Olimpijo oziroma nogometaša ni bilo mogoče registrirati po koncu zimskega prestopnega roka. Lazović za Olimpijo do poletja ne bo mogel zaigrati, kar pomeni, da bo lahko za zeleno-bele zaigral šele na začetku naslednje sezone.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je bil v izjavi za Ekipo SN zelo razočaran, dogajanje pa je označil z besedami: "Boleč udarec, ki pa nas ne bo ustavil."