Mojca Mavec in Ervin Čurlič bosta sodelovala v studijskem delu programa v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Mojca Mavec in Ervin Čurlič bosta sodelovala v studijskem delu programa v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Urbanija in Jože Možina
Odgovorni urednik Multimedijskega centra Uroš Urbanija v pogovoru z v. d. direktorja televizije Jožetom Možino. Foto: MMC RTV SLO
Igor E. Bergant, Urban Laurenčič in Sašo Udovič
Nepogrešljiva trojka športnega programa TV Slovenija - Igor E. Bergant, Urban Laurenčič in Sašo Udovič. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Smrekar, Mile Jovanovič in Anton Guzej
Odgovorni urednik športnega programa na Radiu Slovenija Aleš Smrekar, njegov televizijski kolega Mile Jovanovič in dozdajšnji direktor RTV Slovenija Anton Guzej. Foto: MMC RTV SLO

Televizija Slovenija ima ekskluzivne pravice za prenos vseh 64 tekem letošnjega svetovnega prvenstva, 56 si jih boste lahko ogledali v prenosu, osem pa v posnetkih, ker bodo na sporedu ob istem času. Prenose vseh 64 srečanj boste lahko spremljali tudi na spletni strani MMC-ja www.rtvslo.si, ekskluzivno tudi omenjenih osem tekem v tretjem krogu skupinskega dela, so med drugim povedali na današnji novinarski konferenci.

Na Multimedijskem centru smo pripravili poseben podportal www.rtvslo.si/jar2010, ki že vsebuje številne novice, arhivske posnetke in aktualne videonovice. Predstavili smo tudi vse udeleženke prvenstva, obdelali statistične podatke, zgodovino in pod drobnogled vzeli slovensko reprezentanco ter največje zvezdnike spektakla v Južni Afriki. V aplikaciji Nostradamus lahko tekmujete v napovedovanju izidov in se potegujete za lepe nagrade. Slovensko reprezentanco bo na prvenstvu vseskozi spremljal naš novinar Matej Rijavec.

Šest komentatorjev
Prenosi tekem na drugem programu TV Slovenija bodo obogateni tudi s prispevki s področja kulture, izobraževanja in zabave. Zaradi uvrstitve slovenske reprezentance na SP 2010 bo RTV Slovenija na prizorišču delovala z lastno produkcijo TV-signala (predvsem za studijske potrebe) in novinarsko-produkcijsko ekipo s 23 člani.

Studijski program iz Johannesburga bo potekal v rednih dnevnih in izrednih terminih in neposredno iz studia v neposredni bližini središča slovenske reprezentance. Tekme bodo komentirali Igor E. Bergant, Ivo Milovanovič, Urban Laurenčič, Andrej Stare, Tomaž Hudomalj in Peter Kavčič.

Pester studijski program
Studijski programi bodo tematsko zelo razgibani in se bodo začeli najpozneje 30 minut pred prvo tekmo dneva in končali okrog 23. ure. Poleg strokovne analize posameznih delov tekme bodo studijske oddaje večinoma razvedrilno obarvane (živa glasba, občinstvo v studiu, vsebine za otroke, ženske, nagradne igre, predstavitev kulinarike, kulture …).

Strokovno obarvani studijski del oddaje bodo vodili Mateja Janežič, Ervin Čurlič, Tomaž Hudomalj, Igor E. Bergant, Saša Jerković, Urban Laurenčič in Mile Jovanovič, redni strokovni sodelavec bo Branko Zupan. Razvedrilni del pa bodo vzeli pod svoje okrilje Mojca Mavec, Jasna Kuljaj, Sašo Hribar in Marcel Štefančič. Med svetovnim prvenstvom bodo obogatene tudi dnevnoinformativne oddaje na prvem programu Televizije Slovenija, saj bo ob 13.00, 15.00, 17.00, 19.40. in 22.30 na sporedu poseben informativni blok, ki bo posvečen prav SP-ju v nogometu.

V JAR-u tudi trije radijski novinarji
Prvenstvo bo podrobno spremljal tudi Radio Slovenija oziroma Val 202. Med tekmami slovenske reprezentance se bo preimenoval v nogometni Val 202. V Južnoafriško republiko potujejo trije novinarji - Boštjan Janežič, Luka Petrič in Igor Tominec. Ker bodo tekme na sporedu ob za radio prijaznih urah, ob 13.30 in 16.00, pričakujejo, da bo slovensko reprezentanco tudi po radiu spremljalo veliko ljudi. V dopolnilnem programu bodo med drugim predstavili dežele naših tekmecev (zgodovina, kulinarika, turistične zanimivosti …).