Ameriška igra je bila za Roberta Korena negativno presenečenje. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Ameriška igra je bila za Roberta Korena negativno presenečenje. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Zlatan Ljubijankič
Zlatan Ljubijankič je gol posvetil hčerki, punci in slovenskim navijačem. Foto: EPA
Boštjan Cesar
Slovenska obramba na čelu z Boštjanom Cesarjem je imela v drugem polčasu več dela kot v prvem. Foto: MMC RTV SLO

"V nedeljo smo bili mi veseli, vi mediji pa nekoliko manj. Danes je obratno. Verjetno ste vi nekoliko bolj zadovoljni, mi pa manj. Sem smo prišli, da naredimo rezultat. Tu nihče ne igra na lepoto, tukaj se delajo rezultati," je bil jasen kapetan Robert Koren.
Dogovor je bil, da so še naprej kompaktni
Američani ga niso prepričali. "Če mislite, da so prikazali dober nogomet, smo na različnih bregovih. Jaz sem negativno presenečen nad njihovo igro. Oba zadetka so dosegli bolj po sreči kot zaradi znanja. Vendar iztržili so točko in so lahko bolj zadovoljni kot mi," je še dejala slovenska osmica.
"Mislim, da smo bili boljši od njih. V prvem polčasu smo odigrali zelo dobro, ko smo spustili žogo na tla. Ob polčasu smo si v slačilnici dejali, da želimo ostati kompaktno skupaj, se ne preveč potegniti v obrambo in razvijati še naprej našo igro v napadu,"
je dodal 29-letni Korošec. Sodnik je po njegovem mnenju prehitro dosojal prekrške, tako v korist kot v škodo Slovenije.

Korenov sosed iz Dravograda Nejc Pečnik je moral zaradi neugodnega udarca v nogo predčasno z igrišča in v bolnišnico.

Po golu Donovana padla koncentracija
Strelec drugega zadetka Zlatan Ljubijankič je poudaril, da je prvi gol Američanov na začetku drugega polčasa spodrezal krila Slovencev. "Tedaj nam je padla koncentracija, rabili smo nekaj časa, da se poberemo. Določeno razočaranje je, ker smo imeli zmago že v roki, toda tak je nogomet. Pred prvenstvom bi z veseljem vzeli štiri točke s prvih dveh tekem. Gol, ki mi bo gotovo dvignil samozavest, posvečam hčerkici Adelini, punci in vsem navijačem v Sloveniji. Na tekmi med Anglijo in Alžirijo bi nam najbolj odgovarjal remi, saj bi Angleži nato proti nam moral igrati na vse ali nič, mi pa bi lahko čakali na protinapade," je razložil napadalec Genta.

O plesu po slovenskih zadetkih na tem prvenstvu je povedal naslednje: "Dogovorili smo se, da bomo tako proslavljali gole. Do ideje smo prišli, ko smo se hecali iz enega igralca, ne bi pa govoril, kdo je to. Zraven pojemo neko pesem, ki pa tudi ni za javnost."

Boštjan Cesar je dejal, da je bilo v obrambi težko igrati, ko je ameriški selektor na igrišče poslal še enega napadalca: "Ves drugi polčas smo v zadnji vrsti igrali 4:4. Žal nismo dovolj pritiskali na igralce, ki so pošiljali dolge podaje v naš kazenski prostor."
Iz Johannesburga,