24-letni Željko Filipović za Maribor igra od leta 2010. Foto: MMC RTV SLO
24-letni Željko Filipović za Maribor igra od leta 2010. Foto: MMC RTV SLO

Poleg Romana Bezjaka iz bolgarskega prvaka Ludogorca sta v članski izbrani vrsti prvič tudi nogometaša Maribora Željko Filipović in Martin Milec. Filipović bo okrepil konkurenco na položaju zadnjega veznega igralca, kjer je prvi Katančev izbor sicer Rene Krhin.
"Na vsako stvar gledam tako, da se je treba dokazovati. Zelo sem vesel tega vpoklica, zdaj pa moram narediti vse, da se bom dobro odrezal tudi na igrišču," pravi Filipović. Milec je priložnost dobil po odpovedi Branka Ilića: "Reprezentanca ni v položaju, kot bi si ga morda želeli. Verjamem pa, da ekipa ima nekaj več in da lahko stori še zelo velike stvari. Prepričan sem, da se bodo igre in rezultati samo še izboljševali." Oba sta si v zadnjih letih z Mariborom pridobila veliko mednarodnih izkušenj.

Finska, ki jo vodi selektor Mixu Paatelainen, je v kvalifikacijski skupini I za nastop na svetovnem prvenstvu 2014 trenutno na tretjem mestu za Španijo in Francijo ter pred Gruzijo in Belorusijo. Na petih tekmah je zbrala šest točk (ena zmaga, trije remiji in poraz doma z 0:1 proti Franciji). Finci so konec marca v Gijonu presenetili Špance in jim odščipnili točko. Za 1:1 je zadel 23-letni napadalec Schalkeja Teemu Pukki, trenutno prvi zvezdnik reprezentance.


Prenos tekme iz Turkuja boste lahko v sredo od 17.45 dalje spremljali na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Več v spodnjem prispevku Aleša Potočnika.

Novinci v zasedbi za Fince Bezjak, Filipović in Milec
Novinci v zasedbi za Fince Bezjak, Filipović in Milec