Iker Casillas je že vajen dvigovanja velikih lovorik. Foto: EPA
Iker Casillas je že vajen dvigovanja velikih lovorik. Foto: EPA
Sergio Ramos
Sergio Ramos je načel mrežo San Lorenza. Foto: EPA
Gareth Bale
Gareth Bale je zadel po veliki napaki vratarja Sebastiana Torrica. Foto: EPA
Nogometaši Reala svetovni klubski prvaki

S četrtim naslovom na medcelinskih tekmovanjih se je Real na vrhu izenačil z Milanom. To je že četrtia lovorika za Madridčane v letu 2014 (Liga prvakov, Evropski superpokal, španski pokal in zdaj še klubsko svetovno prvenstvo).
Igralci kraljevega kluba so v izjemni formi, nanizali so že 22 zmag zapored v vseh tekmovanjih skupaj. Tudi v finalu so bili precej boljši tekmec od Argentincev, ki so zmagali v Pokalu Libertadores. Prvič so se pomerili z evropsko ekipo na uradni tekmi.
Ramos natančen z glavo
Argentinci so dobre pol ure uspešno odbijali napade evropskih prvakov. V 37. minuti je Toni Kroos izvedel kot z leve strani, pred vrati pa je Sergio Ramos z glavo neoviran zatresel mrežo.
Bale potrdil zmago
V 51. minuti je Gareth Bale po podaji Isca prišel do strela z 12 metrov z levico, vratar Sebastian Torrico pa je zelo slabo posredoval in žoga mu je ušla v mrežo. Dve minuti zatem je Enzo Kalinski z volejem meril prek vrat. V 73. minuti je Bale zaposlil Karima Benzemaja, ki pa je meril mimo vrat.
23. lovorika za Casillasa
V zadnjih minutah so Argentinci poskušali s streli od daleč, še najbližje častnemu zadetku je bil Kalinski v 85. minuti, a se je izkazal Iker Casillas, ki sicer ni imel veliko dela.
Izkušeni Casillas je na najlepši možni način proslavil 700. nastop za madridski Real, veselil je že 23. lovorike v bogati karieri.
Madridčani so si boj za prvo mesto zagotovili že v torek po zmagi nad mehiško ekipo Cruz Azul s 4:0, Argentinci pa v sredo, potem ko so v podaljšku z 2:1 premagali novozelandski Auckland.

Tretje mesto pripadlo Aucklandu
Auckland City je osvojil tretje mesto, potem ko je v malem finalu po streljanju enajstmetrovk premagal Cruz Azul s 5:3. Po rednem delu je bilo 1:1. Novozelandce je v vodstvo popeljal Ryan de Vries ob koncu prvega polčasa, Mehičani so izenačili v 57. minuti prek Joaa Rojasa. Pri streljanju kazenskih strelov so bili natančnejši predstavniki Oceanije, odločilnega je zadel Nigerijec Sanni Issa. Mauro Formica, nekdaj igralec Blackburna in Palerma, in Ismael Valadez sta bila nenatančna pri Cruzu Azulu.

Finale, Marakeš:
REAL MADRID - San Lorenzo 2:0 (1:0)
Ramos 37., Bale 51.

Real Madrid: Casillas, Carvajal (93./Arbeloa), Pepe, Ramos (89./Varane), Marcelo (43./Coentrao), Isco, Kroos, Rodriguez, Bale, Ronaldo, Benzema.

San Lorenzo: Torrico, Yepes (61./Cetto), Mercier, Buffarini, Kalinski, Cauteruccio (68./Matos), Barrientos, Kannemann, Ortigoza, Mas, Veron (57./Romagnoli).

Sodnik: Walter Alexander Lopez Castellanos (Gvatemala)



Za 3. mesto:
Cruz Azul - AUCKLAND * 3:5 (1:1, 0:0)
Rojas 57.; de Vries 45.
* - po streljanju 11-m




Svetovno klubsko prvenstvo (zamenjalo medcelinski pokal):
2000: CORINTHIANS - Vasco da Gama 4:3 po 11 m, 0:0
2005: SAO PAULO - Liverpool 1:0
2006: INTERNACIONAL PORTO ALEGRE - Barcelona 1:0 (0:0)
2007: MILAN - Boca Juniors 4:2
2008: MANCHESTER UNITED - Quito 1:0
2009: BARCELONA - Estudiantes 2:1 po podaljški
2010: INTER MILANO - Mazembe Lubumbashi 3:0
2011: BARCELONA - Santos 4:0
2012: CORINTHIANS - Chelsea 1:0
2013: BAYERN MÜNCHEN - Raja Casablanca 2:0
2014: REAL MADRID - San Lorenzo 2:0




Nogometaši Reala svetovni klubski prvaki