Mario Gomez je zadel le tri minute po izključitvi Jermaina Lensa. Foto: EPA
Mario Gomez je zadel le tri minute po izključitvi Jermaina Lensa. Foto: EPA
Nogometaši Napolija so veliko večino dela opravili že na prvem srečanju. Foto: EPA
Jevgenij Šahov
Jevgenij Šahov je popeljal Dnipro v polfinale. Foto: EPA

Josip Iličić je znova vso tekmo sedel na klopi gostiteljev. Prva tekma v Kijevu se je končala brez zmagovalca (1:1). Fiorentina bi lahko vse dvome o zmagovalcu rešila že v prvem delu tekme, ko je zapravila veliko priložnosti. Pet minut pred odmorom je Jermain Lens prejel drugi rumeni karton zaradi simuliranja. Z igralcem manj so bili Ukrajinci popolnoma nemočni.

Mario Gomez je v 43. minuti zadel z bližine po podaji Joaquina. Ob koncu drugega polčasa bi lahko Ukrajinci tudi izenačili, najbližje je bil Andrej Jarmolenko v 93. minuti. Končni izid je v zadnjih trenutkih tekme postavil Juan Vargas.
Napoli zanesljivo zadržal visoko prednost
Napoli je na prvi tekmi odpravil Wolfsburg kar s 4:1, zato je bilo povratno srečanje v Neaplju le še formalnost. Kevin De Bruyne, Andre Schürrle in Vierinha sploh niso odpotovali v Italijo, sijajni napadalec Bas Dost pa je vstopil šele v 79. minuti. Wolfsburg se bo posvetil nemškemu pokalu, v prvenstvu pa želi potrditi odlično drugo mesto.
V prvem polčasu so imeli Nemci nekaj priložnosti, Nicklas Bendtner je v 33. minuti z glavo meril mimo vrat.
Napoli je povedel v 50. minuti, ko je po podaji Gonzala Higuaina z desnico zadel Jose Callejon. Higuain je podal tudi za drugi zadetek, ko je bil v 65. minuti v drugem poskusu natančen Dries Mertens. Prvi strelec Belgijca je Diego Benaglio še uspel odbiti.
Wolfsburg je ob visokem zaostanku zaigral sproščeno. Po kotu Maximilliana Arnolda je z glavo znižal Timm Klose. Dve minuti zatem je bil z glavo natančen še Ivan Pereišić. Volkovi so v zaključku pritisnili, a je ostalo pri neodločenem izidu in zanesljivem napredovanju Napolija.
Rezervist Gameiro rešil branilce naslova
Sevilla, ki brani naslov, je prvo tekmo proti Zenitu dobila z 2:1, v St. Peterburgu pa iztržila neodločen izid (2:2). Potem ko je že vse kazalo, da bo skupnega zmagovalca odločil podaljšek, je Špancem v 85. minuti napredovanje zagotovil rezervist Kevin Gameiro. Natančen je bil z roba kazenskega prostora po podaji Vitola.

Dnipro je izločil Club Brugge. Edini gol v dveh tekmah je v 82. minuti dosegel Jevgenij Šahov po lepem preigravanju.

Četrtfinale, povratne tekme:
Zenit - SEVILLA 2:2 (0:1) 1:2
Rondon 48., Hulk 72. ; Bacca 6./11-m, Gameiro 85.

Zenit: Lodigin, Smolnikov, Neto, Lombaerts, Criscito, Javi Garcia, Witsel, Hulk, Danny, Šatov, Rondon (83./Keržakov).

Sevilla: Beto, Coke, Pareja (21./Iborra), Daniel Carrico, Tremoulinas, Krychowiak, Mbia, Vidal, Banega, Vitolo (92./D. Suarez), Bacca (73./Gameiro).

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)



DNIPRO DNIPROPETROVSK - Club Brugge 1:0 (0:0) 0:0
Šahov 82.

Dnipro: Bojko, Fedecki, Douglas, Čeberjačko, Matos, Kankava, Rotan, Lučkevič (91./Gama), Bezus (46./Šahov), Konopljanka, Seleznev (72./Kalinić).

Club Brugge: Ryan, de Fauw, Duarte, Mechele, de Bock, Refaelov, Vormer, Simons, Storm (86./Vazquez), Izquierdo (86./Dierckx), de Sutter (70./Oulare).

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija)




FIORENTINA - DINAMO KIJEV 2:0 (1:0) 1:1
Gomez 43., Vargas 94.
RK:
Lens 40./Dinamo Kijev

Fiorentina: Neto, Tomović, Gonzalo Rodriguez, Savić, Marcos Alonso, M. Fernandez, Pizarro (84./Aquilani), Borja Valero (79./Badelj), Salah (88./Vargas), Gomez, Joaquin.

Dinamo Kijev: Šovkovski, Danilo Silva, Vida, Hačeridi, Antunes, Rybalka, Bujalski (69./Sidorčuk), Jarmolenko, Belhanda (63./Kalitvincev), Lens, Teodorczyk (45./Gusev).

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)




NAPOLI - Wolfsburg 2:2 (0:0) 4:1
Callejon 50., Mertens 65.; Klose 72., Perišić 74.

Napoli: Andujar, Mesto, Raul Albiol, Britos, Ghoulam, Inler, David Lopez, Jose Callejon, Hamšik (60./Insigne), Mertens (83./Henrique), Higuain (68./Zapata).

Wolfsburg: Benaglio, Träsch (79./Dost), Naldo, Klose, Rodriguez (66./Schäfer), Guilavogui (75./Jung), Luiz Gustavo, Caligiuri, Arnold, Perišić, Bendtner.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku. Žreb polfinala bo v petek ob 12.30 v Nyonu.