Mario Gomez ni navdušil v Firencah. Foto: EPA
Mario Gomez ni navdušil v Firencah. Foto: EPA

30-letni napadalec je imel številne poškodbe, zato v Serie A ni blestel. Nekdanji trener Fiorentine Vincenzo Montella se nikakor ni razumel z njim. V časniku Corriere dello Sport so zapisali, da Gomez čisto vse dela narobe in je daleč od ravni, ki jo je kazal v Bundesligi. V pretekli sezoni je na italijanskem prvenstvu na 20 tekmah zadel štirikrat, v Evropski ligi pa je bil na 14 tekmah natančen trikrat.

Med letoma 2003 in 2009 se je dokazal v Stuttgartu. Leta 2007 se je veselil tudi presenetljivega naslova nemškega prvaka in bil izbran za nemškega nogometaša leta. Sledil je odhod v München, kjer je z Bayernom osvojil številne lovorike. Leta 2013 tudi zgodovinsko trojno krono, na 115 tekmah nemškega prvenstva je za Bavarce dosegel 75 zadetkov. Leta 2011 je postal tudi najboljši strelec Bundeslige z 28 goli.

Turško prvenstvo je vse bolj privlačno. V tem prestopnem roku so prišli Lukas Podolski (iz Arsenala v Galatasaray), Samuel Eto'o (iz Sampdorie v Antalyaspor), Robin van Persie (iz Manchester Uniteda v Fenerbahče) in Luis Nani (iz Manchester Uniteda v Fenerbahče).