Uroš Juračič je preprečil še višji poraz Kalcerja. Foto: Lado Vavpetič
Uroš Juračič je preprečil še višji poraz Kalcerja. Foto: Lado Vavpetič

Organizatorji tekme so se zaradi varnostnih razlogov, prihod je napovedalo ogromno število Bad Blue boysov, odločili, da srečanje odigrajo v Športnem parku v Domžalah pred praznimi tribunami.

Tekma je bila za goste velikega pomena, saj jih že 14. julija čakajo kvalifikacije za Ligo prvakov in to so dokazali že z začetno postavo: Butina (od 46. Kelava), Etto (od 46. Tomečak), Bišćan (od 46. Pivarić), Kovač, Lovren – Chago, Vrdoljek, Badelj (od 46. Barbarić), Sammir (od 46. Vila), Sivonjić (od 46. Kramarić) in Tadić.

Prvi zadetek so gostje dosegli v 8. minuti, ko je po podaji Sammirja Biščan preskočil radomeljsko obrambo. Gostje so imeli nato nekaj zrelih priložnosti, a se je v vratih Radomelj odlično odrezal Juračič, ki pa je bil povsem nemočen v 22. minuti pri strelu Sivonjića. V 32. minuti sta se podajalec in strelec pri drugem zadetku samo zamenjala in tako je Tadić zadel za 3:0. V 35. minuti pa pravi evrogol Badelja, ko je z dvajsetih metrov očistil pajčevino levega zgornjega kota radomeljskih vrat. Le dve minuti pozneje je bilo že 5:0, ko je Sivonjić dosegel svoj drugi zadetek. Šesti zadetek je s sporne enajstmetrovke dosegel Sammir.

Zagrebčani so že v prvi minuti nadaljevanja zvišali vodstvo prek Tadića. V 48. minuti pa veselje naših fantov. Karapetrović je s prostega strela presenetil gostujočega vratarja in znižal na 7:1. Minuto pozneje je za +7 za Dinamo, poskrbel novinec v zagrebških vrstah, Vila. V 57. minuti je Žeželj znova malce omilil prednost gostov, deset minut pozneje, v 67. minuti pa je Tadić s svojim drugim zadetkom vnovič poskrbel za vodstvo s sedmimi goli razlike. Nato je dvakrat zadel še Kramarić, v 75. in 82. minuti, končni rezultat 11:3 pa je postavil Destani.

Foto: Lado Vavpetič