Neizmerno veselje igralcev Maribora, ki so odločilni zadetek zabili v eni izmed redkih priložnostih na tekmi. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Neizmerno veselje igralcev Maribora, ki so odločilni zadetek zabili v eni izmed redkih priložnostih na tekmi. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Gol Tavaresa
Novopečeni kapetan prvakov Marcos Tavares je dosegel šele drugi gol v prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Sebastjan Cimerotič
Sebastjan Cimerotič je v svojem slogu precej preigraval, toda gola ni dosegel. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Veselje Maribora, razočaranje Olimpije
Rudar klonil v Domžalah, Interblock v Celju
Primorski obračun brez zmagovalca
Tavares junak derbija v Šiški
Petelinjenje mariborskih in ljubljanskih navijačev

Tavares je bil najvišji v skoku, potem ko je z leve strani predložek poslal Rene Mihelič. Olimpija je imela v Spodnji Šiški rahlo terensko premoč, lepše priložnosti, a varovanci Roberta Pevnika niso uspeli spraviti žoge za hrbet Marka Pridigarja. Vijoličasti so tako prišli do 6. prvenstvene zmage, s katero so se Olimpiji približali le na točko zaostanka.

Ibraimi stresel prečko
Prvo priložnost so si v 15. minuti priigrali vijoličasti. V gneči pred vrati je streljal Marcos Tavares, a je Jan Oblak požrtvovalno ubranil strel. Na drugi strani je 10 minut pozneje z okoli 13 metrov poskušal Sebastjan Cimerotič, vendar se Marko Pridigar ni pustil presenetiti. Podjetnejši Ljubljančani so bili bližje zadetku. V 34. minuti je veselje zeleno-belim preprečila prečka, potem ko je z okoli 20 metrov sprožil Agim Ibraimi. Žoga je na poti proti vratom oplazila enega od mariborskih branilcev. Že pred tem je Elvedin Džinič zatresel mrežo, toda napravil prekršek nad Bonifaciem, zato je Damir Skomina razveljavil zadetek.

Cimerotič preigraval, za strel mu je zmanjkalo moči
Tudi nadaljevanje je postreglo s sila dinamičnim nogometom. Najprej je za Mariborčane poskusil Vito Plut, nato je Pridigarja pošteno namučil Ibraimi, ki je spet sprožil z okoli 25 metrov. V 67. minuti je sijajno samostojno akcijo uprizoril Cimerotič. 'Cime' je v kazenskem prostoru preigral dva mariborska branilca, nato pa streljal naravnost v Pridigarja. Cimerotič je malo pozneje prišel še do ene priložnosti, vendar je preveč okleval, tako da je Marko Popovič blokiral njegov strel. In kdor ne da, dobi. Olimpijino neučinkovitost je kaznovala naveza Mihelič-Tavares ... Priložnost za maščevanje bo že v sredo, ko se bosta nasprotnika pomerila v osmini finala Pokala Hervis.

Policisti umirili peteline
Tudi tokrat derbi ni minil brez navijaških incidentov. Pred tekmo je v centru Ljubljane prišlo do obračunavanj obeh skupin navijačev. Posebna enota policije je srboriteže hitro umirila. Pri tem je pridržala 53 navijačev, od katerih jih je bilo kar 33 mladoletnih.

Osterc v slogu Maradone, poškodba Velikonje
Obračun med vodilnim Koprom in zadnjeuvrščeno Hit Gorico se je končal z 1:1. Goste je v 52. minuti v vodstvo popeljal Milan Osterc, ki je v slogu Maradone žogo prejel na svoji polovici, nato pa po samostojnem prodoru premagal Igorja Neneziča. Sedem minut pozneje je izid tekme postavil Dalibor Radujko, potem ko je v mrežo pospravil predložek Amirja Kariča s prostega strela. Gostje so že v 36. minuti ostali brez Etiena Velikonje, saj si je poškodoval koleno. Kako huda je poškodba, bo pokazal zdravniški pregled. Obeti niso najboljši, saj je obetavnemu Novogoričanu obrnilo koleno. Koprčani so sicer še dvakrat stresli okvir novogoriških vrat. Na začetku srečanja Enes Handanagić, ob koncu pa Mitja Viler.

Drugi zaporedni poraz Rudarja
Drugouvrščeni Rudar je doživel še drugi zaporedni poraz. Tokrat je ostal praznih rok v Domžalah (2:0). Oba gola sta padla v drugem polčasu. V 51. minuti je zadel Amer Krcič, ki je po slabem posredovanju gostujoče obrambe v mrežo pospravil podajo Daliborja Teinoviča. Usodo gostov je v sodnikovem podaljšku zapečatil Dalibor Stojanovič.

Celjani se vzpenjajo, Interblock tone
Celjani so s 3:1 vzeli mero Interblocku, ki je četrtič zapored igrišče zapuščal sklonjene glave. Nov poraz bo bržkone še pospešil napovedano znižanje plač v taboru kockarjev. Mrežo gostov je načel Boris Bjelkanovič, ki se je v 10. minuti najbolje znašel po podaji Aneja Lovrečiča s kota. Tudi pri drugem golu domačih v 34. minuti je sodeloval Lovrečič. V kazenskem prostoru je lepo našel Dejana Urbanča, ta je povratno podal do Romana Bezjak, ki je zadel z 10 metrov. Zadnji gol domačih je z bele točke prispeval Uroš Korun, potem ko je prekršek nad Bezjakom napravil Aleš Kokot. Poraz gostov je v 90. minuti omilil Vladimir Milenković.

Prva liga Si, 13. krog

OLIMPIJA - MARIBOR 0:1 (0:0)
2.000; Tavares 83.

Olimpija: Oblak, Bonifacio, Da Silva (79.(Roj), Ibraimi (61./Dugolin), Cimerotič, Pokorn (86./Rujovič), Kašnik, Cvijanovič, Škerjanc, Salkič, Tiganj.

Maribor:
Pridigar, Džinič, Samardžič, Mezga (25./Plut), Mertelj, Mihelič, Bačinovič (73./Dodlek), Aljančič, Popovič (80./Mejač), Tavares, Jelič.

LUKA KOPER - HIT GORICA 1:1 (0:0)
300; Radujko 59.; Osterc 52.

DOMŽALE - RUDAR 2:0 (0:0)
300; Krcič 51., Stojanovič 94.
RK: Jeseničnik 87./Rudar

CM CELJE - INTERBLOCK 3:1 (2:0)
600; Bjelkanovič 6., Bezjak 34., Korun 77./11-m; Milenkovič 90./11-m

Nedelja ob 15.00:
LABOD DRAVA - NAFTA

Lestvica:                            
LUKA KOPER 13 9 4 0 21:10 31
RUDAR 13 8 1 4 21:16 25
OLIMPIJA (-2) 13 7 1 5 21:13 20
CM CELJE 13 6 2 5 19:18 20
MARIBOR 13 6 1 6 20:18 19
DOMŽALE 13 4 4 5 17:23 16
INTERBLOCK LJ 13 4 2 7 14:16 14
LABOD DRAVA 12 3 4 5 12:18 13
NAFTA 12 3 2 7 19:25 11
HIT GORICA 13 2 3 8 16:23 9
    

Veselje Maribora, razočaranje Olimpije
Rudar klonil v Domžalah, Interblock v Celju
Primorski obračun brez zmagovalca
Tavares junak derbija v Šiški
Petelinjenje mariborskih in ljubljanskih navijačev