Vijoličasti igrajo v silovitem ritmu tekem.  Utrujenost se jim je v 2. polčasu precej poznala. Foto: MMC RTV SLO
Vijoličasti igrajo v silovitem ritmu tekem. Utrujenost se jim je v 2. polčasu precej poznala. Foto: MMC RTV SLO
Armin Bačinovič
Strelec edinega zadetka Armin Bačinovič. Foto: MMC RTV SLO
Viole
Viole so na začetku 2. polčasa razvile velikanski dres Olimpije in ga nato raztrgale. Foto: MMC RTV SLO
Pavlin iz kota odločil primorski derbi
Nafta dobila derbi spodnjega doma
V Ljudskem vrtu ni bilo Green Dragonsov
Maribor do tesne zmage nad Olimpijo
Vodilni zadetek Armina Bačinoviča

Silovit začetek vijoličastih je obrodil sadove že v 3. minuti, ko je Bačinovič z roba kazenskega prostora natančno meril za levo vratnico Jana Oblaka. Bačinoviču je z žogo z natančnim izbijanjem podal Rene Mihelič. Zeleno-beli so zapretili takoj v naslednjem napadu, a je bil poskus Roka Roja od daleč za kakšen meter nenatančen.

Oblak dobil dvoboj z Jeličem
Mariborčani so v nadaljevanju narekovali ritem, do priložnosti za povišanje vodstva pa prišli v 26. minuti, ko se je Dragan Jelič po podaji Dejana Mezge sam znašel pred 16-letnim Oblakom, a je ta toliko ustavil strel, da so nato ljubljanski branilci izbili žogo kakšen meter pred golovo črto. V zadnjih minutah prvega dela je dvakrat poskusil še Marcos Tavares, vendar ni zadel okvirja vrat. Statistika po 1. polčasu govori o rahli premoči vijoličastih: 53:47 v posesti žoge in 2:1 streli v okvir vrat.

Izenačujoči gol zmajev visel v zraku
V 2. polčasu je bila Olimpija popolnoma enakovreden nasprotnik, a z izjemo strela Željka Filipoviča z velike razdalje sprva ni resneje ogrozila Marka Raniloviča - vse do 71. minute, ko je imel vratar Mariborčanov veliko dela s poskusom Senada Tignja. Malo pozneje pa še lepša priložnost za zmaje. Agim Ibraimi je z desne strani podal v sredino kazenskega prostora, kjer je Sait Idrizi ustrelil "s prve" z nekaj metrov, a je Ranilovič mojstrsko preprečil izenačenje. V 83. minuti je prodrl Joao Silva Gabrijel, vendar streljal čez vrata. Utrujeni domačini so znova zapretili ob koncu tekme, ko je dvakrat poskusil Tavares. Statistika na koncu tekme govori o izenačenih nasprotnikih: posest žoge (51:49) in streli v okvir vrat (4:4).

Pavlovič in Cimerotič na tribuni
Tekma v Ljudskem vrtu je minila brez obeh kapetanov. Zoran Pavlovič je odslužil kazen po rdečem kartonu, Sebastjan Cimerotič pa je poškodovan. Štajerci so na 72. obračunu večnih tekmecev slavili še 32. zmago. Ob tem imajo še 18 remijev in 22 porazov.

Green Dragonsi razdejali vlak
Na srečanju ni bilo privržencev gostujočega moštva Green Dragonsov. Okoli 300 navijačev je razdejalo vlak, na katerem so se peljali v Maribor, zato so ga železničarji na postaji Tezno na zahtevo policistov obrnili nazaj proti Ljubljani. Osem oseb je bilo pridržanih.

Pavlin na evrogol Osterca odgovoril iz kota
Drugi derbi večera med Hit Gorico in Luko Koprom se je končal z zmago kanarčkov (1:2), ki s 100-odstotnim izkupičkom ohranjajo vodstvo na lestvici. Prvi polčasu ni postregel z goli, zato pa se je domača mreža zatresla po dobri minuti nadaljevanja. Vasja Simčič je strel Mirana Pavlina ubranil, a je žoga prišla do Nebojše Kovačeviča, ki je z glavo žogo poslal v mrežo. Izenačil je Milan Osterc, ki je v 68. minuti zadel z izjemnim volejem z leve strani kazenskega prostora. A kmalu mu je vrnil nekdanji reprezentančni soigralec Pavlin, saj je Simčiča premagal neposredno iz kota! Vrtnice do konca niso imele pravega navdiha, da bi še drugič zatresle gostujočo mrežo.

Lendavčani prvič s polnim plenom
Nafta je v Lendavi s 3:1 premagala Labod Dravo in dosegla prvo zmago v prvenstvu. Domači so povedli v 8. minuti, ko se je na robu kazenskega prostora do žoge dokopal Alem Mujakovič in neubranljivo zadel v desni spodnji kot. Malo pozneje je semafor kazal že 1:1. Gorazd Zajc je po podaji s kota in zmedi v obrambi Lendavčanov z glavo zatresel mrežo Tomaža Murka. Izid polčasa je v 36. minuti postavil Leon Horvat. Horvat je z roba kazenskega prostora sprožil strel pod prečko. V 2. delu je prednost Nafte povišal Jozsef Sebök, ki je v gol spremenil predložek Bojana Matjašeca z desne strani.

PRVA LIGA SI, 4. krog

MARIBOR - OLIMPIJA 1:0 (1:0)
6.000; Bačinovič 3.
Rumeni kartoni: Samardžič, Tavares, Bunderla, Džinič, Črnic; Roj, Cvijanovič.

Maribor: Ranilovič, Džinič, Jurkič, Mezga (35./Mertelj), Tavares, Mihelič, Jelič (76./Črnic), Samardžič, Bačinovič (58./Bunderla), Popovič, Školnik.

Olimpija: Oblak, Šporar, Bubanja (46./Filipovič), Silva, Ibraimi, Rujovič (46./Tiganj), Pokorn, Kašnik (74./Idrizi), Roj, Cvijanovič, Salkič.

Sodnik: Damir Skomina

HIT GORICA - LUKA KOPER 1:2 (0:0)
750; Osterc 68.; N. Kovačevič 47., Pavlin 76.

NAFTA - LABOD DRAVA 3:1 (2:1)
1.100; Mujakovič 8., Horvat 37., Sebök 61.; Zajc 12.

Nedelja ob 17.30:
INTERBLOCK - MIK CM CELJE

Ob 19.00:
RUDAR VELENJE - DOMŽALE

Lestvica:                            
LUKA KOPER 4 4 0 0 8:3 12
RUDAR 3 3 0 0 4:0 9
HIT GORICA 4 2 0 2 7:5 6
MARIBOR 4 2 0 2 4:3 6
INTERBLOCK LJ 3 1 1 1 4:3 4
MIK CM CELJE 3 1 1 1 3:3 4
NAFTA 4 1 1 2 6:8 4
DOMŽALE 3 0 2 1 3:6 2
OLIMPIJA (-2) 4 1 0 3 3:6 1
LABOD DRAVA 4 0 1 3 4:9 1



Pavlin iz kota odločil primorski derbi
Nafta dobila derbi spodnjega doma
V Ljudskem vrtu ni bilo Green Dragonsov
Maribor do tesne zmage nad Olimpijo
Vodilni zadetek Armina Bačinoviča