V Ljudskem vrtu bo vzdušje peklensko. Žal pred stadionom ogled ne bo mogoč. Foto: MMC RTV SLO
V Ljudskem vrtu bo vzdušje peklensko. Žal pred stadionom ogled ne bo mogoč. Foto: MMC RTV SLO
Dimitrij Medvedjev in Vladimir Putin
V Moskvi si je tekmo ogledal predsednik vlade Vladimir Putin, ki ga v Maribor ne bo. "Zamenjal" ga bo Dmitrij Medvedjev. Foto: EPA
Vzdušje pred nogometnim obračunom leta v Mariboru

V Slovenijo je na ogled tekme prispelo približno 1.700 privržencev "zbornaje komande", domači pa so ostali brez sprva predvidenega ogleda povratne tekme dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo na velikem platnu pred stadionom Ljudski vrt. Organizatorji so ga, kot so sporočili z NZS-ja, odpovedali iz varnostnih razlogov.


Medvedjev bo dobil varnost, kot si jo zasluži

Nepričakovan prihod ruskega predsednika Dmitrija Medvedjeva je dvignil na noge celotno varnostno službo. Govorimo o tretji najbolj varovani osebi na svetu, tako da je tekmo varovalo rekordno število ljudi - okoli 230 varnostnikov in več kot 100 policistov, pa tudi posebne enote in ruska varnostna služba. Celoten stadion je bil pokrit z 51 kamerami, tako da se morebitnim izgrednikom slabo piše.

Za navijače se ob vstopu na stadion zaradi visokega obiska ni veliko spremenilo, saj bi v vsakem primeru poskrbeli za temeljite preglede in preprečitev vnosa raznih pirotehničnih sredstev.

Med gosti tudi Roman Abramovič
Medvedjev je bil v družbi slovenskega predsednika Danila Türka, na častni tribuni pa je bil tudi premier Borut Pahor z večino ministrskega zbora, ki je bil danes na obisku v Prekmurju. S svojim boeingom je na mariborsko letališče prišel tudi multimilijarder Roman Abramovič, lastnik nogometnega kluba Chelsea.

"Če bi si tekmo pred stadionom ogledala prevelika množica, bi bila zaradi gneče ogrožena varnost. Tega tveganja si zaradi navzočnosti slovenskega in ruskega predsednika ne smemo privoščiti," je povedal tiskovni predstavnik NZS-ja Matjaž Krajnik.

Vzdušje pred nogometnim obračunom leta v Mariboru