Slaviša Stojanović, Tina Maze in Ana Kobal so dobre volje spremljali revijalno streljanje 11-metrovk. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Slaviša Stojanović, Tina Maze in Ana Kobal so dobre volje spremljali revijalno streljanje 11-metrovk. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Vipolže
Gasilska fotografija udeležencev prireditve. Foto: Robert Pavšič
Stojanović bi rad, da fantje pogledajo 11-m Tine Maze

Prijetno nedeljsko popoldne - vsa zbrana sredstva bodo namenjena fundaciji Vrabček upanja oziroma oddelku za invalidno mladino na Stari Gori - so na zelenici odprli najmlajši člani domačega kluba NK Brda (U-6, U-8), sledila je tekma med primorskimi novinarji in njihovimi kolegi iz italijanske pokrajine Benečija (Stampa Veneta Insieme). Čeprav izid ni bil v ospredju, zapišimo, da so po zaostanku z 0:1 po prvem polčasu gostitelji v drugem polčasu preobrnili izid in zmagali z 2:1. Zadela sta dopisnik Dela iz Posočja Blaž Močnik in dopisnik Radia Slovenija iz severne Primorske Valter Pregelj.

V Vipolžah je bil tudi snemalec TV Koper. Prispevek iz oddaje Primorska kronika si lahko ogledate TUKAJ.

Kobalova po zadetku slekla majico
Na tekmi deklet sta se pomerili ekipi Brik (s kraljico češenj Polono Makorič in kraljico rebule Jano Drnovšček ter nekdanjo olimpijko Lidijo Kristančič na čelu) in novinark (športno uredništvo TV Slovenija so zastopale Polona Bertoncelj, Sara Oblak in Ana Kobal, pomagala pa jim je tudi Mazejeva). Za vrhunec dvoboja in smeh ob robu igrišča je poskrbela Kobalova, ki si je po zadetku slekla majico in zato prejela rumeni karton. Da ne bo šla domišljija predaleč: pod slečeno majico je imela Ana oblečeno še eno.

Tina zna streljati z bele točke
Pri revijalnem streljanju 11-metrovk se je najboljša slovenska smučarka Tina Maze izkazala z dvema odličnima streloma z bele točke, ki ju vratar ni mogel ustaviti. Vse skupaj je od blizu spremljal njen trener Andrea Massi. Da ji žoga ni tuja, je Korošica za konec dokazala še na tekmi Bricev in povabljenih na dobrodelni dogodek. Svoje nogometno znanje je preverila ob selektorju slovenske reprezentance Stojanoviću, priznanem briškem vinarju Marjanu Simčiču, ki je tudi predsednik domačega kluba, patru Bogdanu Knavsu s Svete Gore, ajdovski nogometni legendi Adrijanu Fegicu in drugih.
Stojanović je povedal, da v zadnjem času sicer ni veliko igral nogometa, saj je decembra prav na eni izmed podobnih prireditev staknil manjšo poškodbo. Dogajanje se je končalo s pogostitvijo na gradu Dobrovo, kjer je bilo zanimivo že dan prej, saj se je prav tam poročil Valter Birsa.

Več utrinkov iz Vipolž si oglejte v spodnji fotogaleriji.

Stojanović bi rad, da fantje pogledajo 11-m Tine Maze