Nogometaši Bayerna so takole slavili dolgo v noč. Foto: Reuters
Nogometaši Bayerna so takole slavili dolgo v noč. Foto: Reuters

Vodstvo kluba, igralci, njihove družine, predstavniki sponzorjev in nekateri slavnejši privrženci kluba, med njimi tudi alpski smučar Felix Neureuther, so se po zmagi nad dortmundsko Borussio (2:1) v finalu na Wembleyju zbrali na klubskem banketu v hiši Grosvenor v Londonu, kjer ni manjkalo proslavljanja, navijaških napevov, nagovorov, zahval, igralci s trenerjem Juppom Heynckesom na čelu pa so se zavrteli tudi na plesišču. Igralci so bili oblečeni v majice z napisom "Nogomet se vrača domov!".

Na prostoru Oktoberfesta se je v Münchnu zbralo okoli 40.000 navijačev, ki so ob zmagovitem golu Arjena Robbna skočili visoko v zrak in sporočili, da sta prejšnja dva poraza v zadnjih finalih dokončno pozabljena. Dodatnih 50.000 navijačev si je tekmo ogledalo na zaslonih na Allianz Areni.

London s 55 milijoni evrov zaslužka
V London je zaradi finala lige prvakov pripotovalo približno 150.000 Nemcev, več kot jih je lahko sprejel stadion Wembley, kjer je lahko ob nogometni predstavi dveh najboljših klubov v Nemčiji uživalo 86.298. Ljubitelji nogometa, ki niso imeli vstopnic za ogled spektakla, so zato zasedli bare, gostišča, klube in pube po Londonu. Po prvih ocenah je nemški "oktoberfest" Londončane osrečil z vsaj 55 milijoni evrov zaslužka

"Prava norišnica, lahko bi sprejeli več tisoč ljudi"
"Prava norišnica. Če bi imeli še kaj prostora, bi lahko sprejeli še nekaj tisoč glavo množico, ki si je želela prav pri nas ogledati prenos tekme. To je bil 'Oktoberfest' v Londonu,"
je bila navdušena Sabine von Reith, lastnica nemškega puba v prestolnici Združenega kraljestva na ulici Old Street. Z udeležbo v finalu si lahko bogat denarni priliv obetata tudi v obeh klubih, udeležencih finala. Po ocenah profesorja Simona Chadwicka z univerze Coventry bodo Bavarci z zmago v elitnem evropskem klubskem prvenstvu bogatejši za približno 125 milijonov evrov, medtem ko se bo Borussia za poraz v finalu lahko tolažila s približno 73 milijoni evrov. Celotna vrednost finala lige prvakov znaša skupno 370 milijonov evrov, kar je 17,5 milijona evrov več kot lani ter za kar 50 milijonov evrov več v primerjavi s finalom leta 2011, v katerem sta se v Londonu pomerila Manchester United in Barcelona.