Rijeka v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Temu primerna je tam tudi nogometna vročica. Foto: Simon Maljevac
Rijeka v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Temu primerna je tam tudi nogometna vročica. Foto: Simon Maljevac
Matjaž Kek je najzaslužnejši za veliki preporod. Foto: Simon Maljevac

"Že pred tekmo sem poudarjal, da bom zadovoljen, če bodo moji fantje dali vse od sebe. To so naredili in lahko jim rečem le kapo dol!" je na tiskovni konferenci po sinočnjem spektaklu pred 12.000 gledalci na Reki poudaril nekdanji slovenski selektor. "Proti vsakemu nasprotniku se da igrati in to smo znova dokazali. V zadnjih minutah nas je malce zmanjkalo, kar pa je bilo na neki način pričakovano, saj je bil ritem resnično visok. Ne bojim se povratne tekme. Tokrat smo imeli morda celo malce športne sreče, a smo si jo z borbenostjo tudi zaslužili."

"V dveh mesecih skupnega dela smo naredili veliko in menim, da lahko naše navijače v prihodnje še večkrat razveselimo. Če bo le moštvo ostalo nespremenjeno," je še dodal Kek, ki mu nekaj skrbi povzročajo govorice, da naj bi bili številni klubi iz tujine zainteresirani za trenutno prvega strelca ekipe, napadalca Leona Benka.

Zadetek in podaja Benka
Ravno on je bil najbolj zaslužen za zmago moštva, saj je v 74. minuti po asistenci Ivana Tomečaka dosegel vodilni zadetek, v 87. minuti pa je podal Zoranu Kvržiću za povišanje vodstva. Splošno navdušenje reških navijačev je za trenutek prekinil bosanski napadalec v vrstah nemškega prvoligaša Vedad Ibišević, ki je z zadetkom v 89. minuti poskrbel za končnih 2:1, kar bo po njegovih besedah Stuttgartu zelo olajšalo delo na povratnem obračunu: "Igrali smo proti zelo močnemu nasprotniku, ki zna igrati nogomet. Kljub porazu smo z zadetkom v zadnjih minutah tekme naredili pomemben korak proti napredovanju. Imeli smo veliko priložnosti, ki pa jih nismo realizirali."

Labbadia je optimist
Nemško moštvo nadaljuje dokaj neprepričljive predstave iz lanske sezone, tako da je nadaljnji status trenerja Bruna Labbadie zelo vprašljiv. Nemški strateg kljub novemu porazu ostaja miren: "Dominirali smo skozi celotno srečanje in si pripravili kar nekaj lepih priložnosti. Na povratni tekmi moramo zmagati z 1:0 in to smo sposobni narediti. Seveda sem zaskrbljen po novem porazu, vendar moj položaj ostaja nespremenjen!"

Slovenski trojček piše (novo) zgodovino
Vodstvo domačega kluba je zmago svojih nogometašev pozdravilo s spektakularnim ognjemetom, navijači pa so še dolgo v noč slavili eno izmed največjih zmag v zgodovini kluba. Pred 29 leti je po zaslugi dveh zadetkov Ajdovca Adriana Fegica Rijeka na domačem igrišču s 3:1 ugnala Real Madrid, tudi pri tokratni zmagi pa so imeli svoje prste vmes Slovenci - Matija Škarabot, Matjaž Florjančič in Matjaž Kek, ki pišejo novo reško nogometno pravljico.

Z Reke Simon Maljevac