Nov dres so na predstavitvi oblekli Robert Koren, Milivoje Novakovič, Boštjan Cesar, Zlatan Ljubijankič, Dalibor Stevanovič, Andraž Kirm, Nejc Pečnik in Valter Birsa. Foto: MMC RTV SLO
Nov dres so na predstavitvi oblekli Robert Koren, Milivoje Novakovič, Boštjan Cesar, Zlatan Ljubijankič, Dalibor Stevanovič, Andraž Kirm, Nejc Pečnik in Valter Birsa. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek in Ivan Simič
Selektor Matjaž Kek in predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič na novinarski konferenci ob predstavitvi dresov. Foto: MMC RTV SLO
Valter Birsa
Valter Birsa s priznanjem za športno potezo meseca decembra. Foto: MMC RTV SLO
Nogometni reprezentanti v novih dresih

Ponosni Robert Koren, Milivoje Novakovič in Valter Birsa so bili med tistimi, ki so se v eni izmed trgovin s športno opremo v ptujskem nakupovalnem središču za nekaj minut prelevili v manekene. Zelen dres s Triglavom v fluorescentnem odtenku je sicer namenjen za gostujoča srečanja, a ga bodo reprezentanti prvič oblekli že v sredo v Mariboru na prijateljski tekmi proti Katarju.
Birsi nagrada za športno potezo decembra
Kek je še pred predstavitvijo dresov spregovoril nekaj besed na novinarski konferenci, ki se je je udeležil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič, nogometaše pa je zastopal Birsa. Strelec izjemnega zadetka na eni izmed ključnih kvalifikacijskih tekem v Bratislavi je iz rok Stanislava Pinterja, sodelavca Zavoda za fair play in strpnost v športu, prejel tudi priznanje za športno potezo meseca decembra, potem ko je tik pred božičem na srečanju francoskega prvenstva proti Marseillu prepričal sodnika, da je razveljavil izključitev tekmečevega igralca zaradi domnevnega prekrška nad njim.
Motivacijsko sporočilo na prsni strani
Po vsem zapisanem v zadnjih dneh okrog nesoglasij glede razdelitve finančne pogače, ki jo je NZS prejel za uvrstitev na SP v Južnoafriški republiki, se ni bilo mogoče izogniti vtisu, da so se v reprezentanci odnosi med predsednikom Simičem in igralci ter selektorjem resnično nekoliko ohladili. Kakor koli že, množica novinarjev, fotografov in snemalcev je najbolj nestrpno pričakovala, da v živo vidi, kako Kekovim fantom pristojijo novi dresi. Kmalu je to tudi dočakala.

"Triglav je slovenski simbol, tudi zelena barva je značilna za Slovenijo, ki je med najbolj pogozdenimi državami v Evropi. Znotraj dresa je na prsni strani motivacijsko sporočilo, ki je našim nogometašem vodilo: srce bije za Slovenijo," je povedal Žiga Kmetič, direktor trženja v slovenski podružnici podjetja Nike, ko je na improviziranem "odru" trenirke slekla osmerica nogometašev.

Dobro odvaja znoj s telesa
Dres za domače tekme bo bel, čezenj pa se bo vila temnozelena črta Triglava. "Dres je narejen iz stoodstotno recikliranega poliestra, iz materiala "dry fit", tako da izredno dobro odvaja znoj s telesa. Vgrajene ima posebne zračne sisteme, s čimer zrak bolje kroži ob telesu. Za izdelavo vsakega dresa smo uporabili približno osem odpadnih plastenk, tako da je s tega stališča dres tudi do okolja prijazen," je dodal Kmetič.

Z novo opravo so bili zadovoljni tudi reprezentanti. "Dres je zelo lep, zelo dobro odvaja pot s kože, v njih se počutimo zelo dobro. Res pa je, da zdaj dresi niso naša prva skrb, saj moramo predvsem skrbeti za to, da bomo dobro pripravljeni, da bomo dobro igrali že zdaj v sredo in nato tudi na svetovnem prvenstvu," je dejal Birsa.

Nogometni reprezentanti v novih dresih