Bo Samir Handanović ostal pri Interju? Foto: EPA
Bo Samir Handanović ostal pri Interju? Foto: EPA

31-letni trofejni španski nogometni napadalec naj bi se kot del posla preselil v obratno smer kot Handanović, ob tem pa bi seveda morala Barcelona odšteti še določen kupček denarja. Kluba sta podoben dogovor izpeljala že pred štirimi leti ob menjavi Zlatan Ibrahimović - Samuel Eto'o. Pred dnevi se je poročalo o katalonski ponudbi za 30 milijonov evrov, nato naj bi bil v prestop vključen še en Barcin napadalec Alexis Sanchez, vprašanje pa je, ali se bo iz vsega skupaj tudi kaj izcimilo.

Podpredsednik Kataloncev Josep Maria Bertomeu naj bi namreč za eno izmed katalonskih radijskih postaj dejal, da bi radi videli, da zdajšnji prvi vratar Victor Valdes izpelje pogodbene zahteve do konca, se pravi do sezone 2013/14, in dodal: "Moramo sprejeti odločitev, ampak imamo dovolj časa. Valdes želi oditi, a ni rekel, da že letos poleti. Menimo, da je najboljši vratar na svetu, ampak noče ostati. Ko bomo pripeljali novega vratarja, se bomo zahvalili Valdesu, ampak še prej upamo, da si bo premislil. Ob koncu sezone se bom pogovoril z njim in videli bomo, kaj bo."
Interja si ne zamišlja brez Handanovića
"Sarmi" na dušo pa je pred nedeljskim "slovenskim" derbijem v Serie A med Palermom in Interjem popihal tudi njegov trener Andrea Stramaccioni: "Samir je vratar, ki sem si ga v klubu želel od vsega začetka. Imel je težko nalogo, saj je nasledil Julia Cesarja. Cenim ga kot vratarja in zaradi njegovih človeških lastnosti. Prihodnosti Interja si ne morem zamišljati brez njega."
Handanovića je pohvalil tudi soigralec Juan Jesus: "Je najboljši vratar, s katerim sem kdaj igral. Upam, da tudi 30 milijonov ne bo zadostovalo za njegov prestop, saj je preveč dober."