Kam v ZDA odhaja Steven Gerrard? Foto: Reuters
Kam v ZDA odhaja Steven Gerrard? Foto: Reuters

Los Angeles Galaxy, ki mu je iz madridskega Reala leta 2007 že uspelo speljati še eno zvezdo angleškega nogometa Davida Beckhama, je na čelu klubov, ki bodo zagotovo pokazali zanimanje za 34-letnega vezista, ki je sicer vso kariero preživel pri Redsih. Zanje igra že vse od leta 1998, kapetan kluba pa je vse od leta 2003.

Tudi zato je bila petkova novica, da po sezoni zapušča Anfield, najtežja odločitev v njegovem življenju, a je poudaril, da se namerava po upokojitvi vrniti.

"To odločitev sem sprejel zato, da menedžerja in ekipe ne bodo motile novice in špekulacije o moji prihodnosti. Liverpool je bil tako dolgo pomemben del naših življenj, ampak čutim, da je to najbolje za vse vpletene, vključno z mojo družino in klubom," je še dodal Gerrard.

Prvaki lige MLS, Galaxy, si seveda želijo še kakšno tujo zvezdo, potem ko jim je v ekipi od dobro znanih tujih imen ostal le še irski napadalec Robbie Keane, pa tudi on je v zadnjem letu svoje pogodbe. Seveda pa imajo po upokojitvi Thierryja Henryja svoje želje tudi pri New York Red Bullsih ...