Gervinho bo kariero nadaljeval v Italiji. Foto: EPA
Gervinho bo kariero nadaljeval v Italiji. Foto: EPA
Marouane Chamakh
Marouane Chamakh utegne v naslednji sezoni nositi dres Crystal Palacea. Foto: EPA

Vrednost prestopa z Emiratesa na Olimpico je ocenjena na približno 8 milijonov evrov (reprezentant Slonokoščene obale je v London iz Francije odšel za 12,4 milijona evrov). 26-letnik je že odpotoval v Rim, kjer ga najprej čaka zdravniški pregled, nato pa podpis pogodbe.

Gervinho se pri Arsenalu ni pretirano znašel, v dveh sezonah je za ekipo Arsena Wengerja zbral 63 nastopov, podelil je 13 podaj in zadel 11 golov. Ob Arsenalu in Lillu je v preteklosti igral še za Le Mans in Beveren.

Na izhodnih vratih tudi Chamakh
Wenger je hkrati potrdil, da utegne klub zamenjati tudi Marouane Chamakh, ki je član Arsenala od julija 2010. Maročan pri topničarjih več ali manj greje klop, v treh sezonah je dres 13-kratnih angleških prvakov oblekel zgolj 64-krat, zadel je 14 golov. Pri Bordeauxu, čigar član je bil med letoma 2002 in 2010, je na 301 obračunu dosegel 76 zadetkov in hkrati podelil še 36 podaj. 29-letni napadalec utegne še pred koncem poletnega prestopnega roka postati član Crystal Palacea. Več naj bi bilo znano v naslednjih 48 urah.

Usoda Nicklasa Bendtnerja zaenkrat še ni znana, na Otoku pa že poročajo, da se bo v boj za Liverpoolovega napadalca Luisa Suareza z Arsenalom podal še njegov mestni tekmec Tottenham, ki utegne mastno zaslužiti ob morebitnem odhodu 'nezadovoljnega' Garetha Balea k Realu iz Madrida.