Piermario Morosini se je zgrudil v 31. minuti tekme Pescara - Livorno. Foto: Reuters
Piermario Morosini se je zgrudil v 31. minuti tekme Pescara - Livorno. Foto: Reuters

25-letnemu vezistu Udineseja, ki je bil v Livornu na posodo, življenje ni prizanašalo. Pri 15 letih je ostal brez matere, dve leti pozneje še brez očeta. Njegov invalidni brat je zatem storil samomor, tako da je Morosiniju ostala samo še starejša sestra, ki je prav tako telesno hendikepirana.

"Bil je zlat. Vedno je pomagal svoji družini. Kjer koli se je pojavil, so ljudje o njem govorili s spoštovanjem. To je bil Piermario Morosini," je povedal Mino Favini, trener mladincev Atalante iz Bergama, kjer je odraščal nesrečni Italijan, nekdaj tudi mladinski reprezentant.

Vodilni možje Udineseja in kapetan Antonio Di Natale so se odločili, da bodo odslej oni skrbeli za Morosinijevo sestro. "Piermario je bil izjemen mladenič, tako poln življenja. Kljub vsem težavam v življenju je bil vedno na voljo ekipi in nam vsem dajal moč. Pred štirimi leti sem izgubil mamo in takrat mi je zelo pomagal. Ko sem gledal posnetke na televiziji, sem bil šokiran. Hotel se je dvigniti, a je spet padel. Preostalo mi je samo, da molim zanj," je bil neutolažljiv Di Natale.

Livorno in Morosinejevo dekle Anna sta se v sporočilu za javnost zahvalila vsem, ki "v teh trenutkih bolečine sočustvujejo z njimi v spominu na izjemnega športnika in velikega človeka".