Nogomet
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 39 glasov Ocenite to novico!
Piermario Morosini
Piermario Morosini se je zgrudil v 31. minuti tekme Pescara - Livorno. Foto: Reuters

Dodaj v

Gesta za poklon: Udinese in Di Natale prevzela skrb za Morosinijevo sestro

Nogometni svet žaluje za Piermariem Morosinijem
16. april 2012 ob 10:21
Videm - MMC RTV SLO

Po svetu še naprej odmeva kruta družinska usoda nogometaša Livorna Piermaria Morosinija, ki je zaradi srčnega zastoja umrl v soboto med tekmo druge italijanske lige v Pescari.

25-letnemu vezistu Udineseja, ki je bil v Livornu na posodo, življenje ni prizanašalo. Pri 15 letih je ostal brez matere, dve leti pozneje še brez očeta. Njegov invalidni brat je zatem storil samomor, tako da je Morosiniju ostala samo še starejša sestra, ki je prav tako telesno hendikepirana.

"Bil je zlat. Vedno je pomagal svoji družini. Kjer koli se je pojavil, so ljudje o njem govorili s spoštovanjem. To je bil Piermario Morosini," je povedal Mino Favini, trener mladincev Atalante iz Bergama, kjer je odraščal nesrečni Italijan, nekdaj tudi mladinski reprezentant.

Vodilni možje Udineseja in kapetan Antonio Di Natale so se odločili, da bodo odslej oni skrbeli za Morosinijevo sestro. "Piermario je bil izjemen mladenič, tako poln življenja. Kljub vsem težavam v življenju je bil vedno na voljo ekipi in nam vsem dajal moč. Pred štirimi leti sem izgubil mamo in takrat mi je zelo pomagal. Ko sem gledal posnetke na televiziji, sem bil šokiran. Hotel se je dvigniti, a je spet padel. Preostalo mi je samo, da molim zanj," je bil neutolažljiv Di Natale.

Livorno in Morosinejevo dekle Anna sta se v sporočilu za javnost zahvalila vsem, ki "v teh trenutkih bolečine sočustvujejo z njimi v spominu na izjemnega športnika in velikega človeka".

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo