Markus Gisdol bo debitiral v soboto v Berlinu. Foto: EPA
Markus Gisdol bo debitiral v soboto v Berlinu. Foto: EPA

47-letni strokovnjak, ki je med letoma 2013 in 2015 vodil Hoffenheim, bo že 14. trener Hamburga v zadnjih 12 letih. HSV je edina ekipa, ki je vse od ustanovitve v sezoni 1963/64 članica nemške elite.

"To je res velik izziv. Kar presenečen sem bil, ko sem prejel klic. Seveda nisem niti malo razmišljal. Hamburg je velik klub z izjemno tradicijo. Energija v klubu ni prava in mislim, da to lahko spremenimo. Najprej moramo izpeljati to sezono, potem pa se bomo poleti skupaj usedli," je pojasnil Gisdol, ki ni sprejel dveletne pogodbe. Prepričan je, da je dovolj pogodba do junija, potem pa sledijo novi pogovori.

Fanatična borbenost proti Bayernu ni pomagala
V soboto je Labbadia zadnjič sedel na klopi Hamburga. Njegovi izbranci so proti Bayernu prikazali zelo dobro predstavo, s fanatično borbenostjo so vse do 88. minute držali izid 0:0. Mojstrska podaja Thiaga z zunanjim delom stopala do Francka Riberyja, preigravanje Francoza na levi strani in zadetek Joshue Kimmicha so zapečatili usodo Bruna Labbadie.

Labbadia lani Hamburžan leta
15. aprila 2015 je šest krogov pred koncem sedel na klop Hamburga. Z zadnjega mesta je ekipo popeljal na 16. mesto, v dodatnih kvalifikacijah pa je HSV po dramatičnem razpletu ugnal Karlsruhe (1:1 in 2:1 po podaljšku). Prejel je tudi nagrado za Hamburžana leta 2015. V lanski sezoni je ekipa tekmovanje končala na 10. mestu.

Beiersdorfer: Naši apetiti so mnogo višji
Vodstvo kluba ga je odpustilo v nedeljo, v petih krogih nemškega prvenstva je HSV zbral točko in je na predzadnjem mestu. "Temu smo morali narediti konec, naši apetiti so mnogo višji, kot je boj za obstanek," je dejal direktor Dietmar Beiersdorfer.

Bogati vlagatelj Klaus-Michael Kühne je poleti za 30 milijonov evrov pripeljal okrepitve, navdušen je bil nad obetavnim Hrvatom Alenom Halilovićem, ki pa v soboto proti Bayernu ni bil niti v kadru, saj se ni ujel z Labbadio.