Serge Gnabry in David Alaba bosta v novi sezoni soigralca. Foto: EPA
Serge Gnabry in David Alaba bosta v novi sezoni soigralca. Foto: EPA


Že nekaj časa je jasno, da na Allianz Areno prihajata branilec Niklas Süle in vezist Sebastian Rudy, ki sta v letošnji sezoni blestela pri Hoffenheimu.

21-letni Gnabry je član mlade nemške reprezentance in olimpijski podprvak, ki ima že tudi dva nastopa za člansko izbrano vrsto. V pretekli sezoni je za Werder na 27 tekmah dosegel 11 golov. Bremenčani so zelo slabo začeli sezono, Gnabry pa je številnimi zadetki močno pripomogel k silovitemu vzponu ekipe.
"Zelo smo veseli, da nas je okrepil še en mlad nemški reprezentant, ki ima svojo prihodnost tudi v A reprezentanci. Če ga ne bi zaustavila poškodba, bi mogoče že lahko igral tudi na letošnjem Pokalu konfederacij. V zadnjem času je zelo napredoval," je pojasnil predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge.
Gnabry je kariero začel v Weissachu, v mladinski kategoriji pa nosil dres Stuttgarta in Arsenala, za katerega je odigral tudi deset tekem v Premier ligi. Debitiral je 22. oktobra 2013 proti Stoku, teden dni zatem je zatresel mrežo Swanseaja. V sezoni 2014/15 si je poškodoval koleno, zato ni odigral nobene tekme. Avgusta 2015 so ga topničarji posodili k West Bromwichu, kjer je prav tako nastopil le na eni tekmi.
Šele ob vrnitvi v Nemčijo je zablestel. V Münchnu nujno potrebujejo dobrega strelca, saj je bilo v zadnjih sezonah preveč odvisno od Roberta Lewandowskega, ki je v pretekli sezoni dosegel kar 30 golov v Bundesligi.