Leon Goretzka je v vseh tekmovanjih skupaj za Schalke odigral 130 tekem. Dosegel je 19 golov in prispeval še 13 podaj. Foto: EPA
Leon Goretzka je v vseh tekmovanjih skupaj za Schalke odigral 130 tekem. Dosegel je 19 golov in prispeval še 13 podaj. Foto: EPA
Goretzka je za elf odigral 12 tekem in dosegel šest golov. Foto: EPA

Goretzka bo oblekel Bayernov dres do junija 2022. Najboljši nemški klub ne bo plačal odškodnine, saj bo poleti 22-letni dragulj prosti igralec. Schalkejev vezist je danes opravil zdravniški pregled v Münchnu in potem podpisal pogodbo.

"Veseli smo, da smo z Leonom Goretzko dobili nemškega reprezentanta, ki se je kljub številnim ponudbam iz tujine odločil za sodelovanje z nami. Veseli nas, da se bo lahko še naprej razvijal v Bundesligi," je dejal direktor upravnega odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

"Žal nam je, ker ga bomo izgubili, ker je izjemen igralec in osebnost, toda moramo upoštevati njegove želje," je dejal zelo uspešni trener Schalkeja Domenico Tedesco.

Heidel: Zamenjave zanj ni
Športni direktor Schalkeja Christian Heidel je hotel zgraditi ekipo okrog Goretzke. Ponudil mu je kapetanski trak in povišanje plače na 12 milijonov evrov letno. Vse od poletja je skušal Heidel na vse pretege zadržati Goretzko, ki je že pred pol leta obvestil vodstvo kluba, da želi prestopiti k Bayernu.

"Na vse načine smo se trudili, da bi ga prepričali. Žal mi ni uspelo. Zamenjave zanj ni mogoče poiskati, saj tako kakovostnih igralcev na njegovem položaju v Nemčiji ni," je bil razočaran Heidel.