Goran Cvijanović je potopil nekdanji klub. Statistika priča o premoči Maribora: posest žoge 52:48 in streli v okvir vrat 8:1. Foto: Aleš Fevžer
Goran Cvijanović je potopil nekdanji klub. Statistika priča o premoči Maribora: posest žoge 52:48 in streli v okvir vrat 8:1. Foto: Aleš Fevžer
Domen Črnigoj
Za nadarjenega 18-letnega vezista Kopra Domna Črnigoja se zanima Udinese. Foto: Ervin Čurlič
Rudar Velenje
Velenjčani zapuščajo Novo mesto z grenkim priokusom, saj so bili kljub igralcu manj boljši nasprotnik. Foto: Aleš Fevžer
Olimpija in Domžale
Srečanje med Olimpijo in Domžalami se je končalo brez golov. Foto: Aleš Fevžer
Benjamin Verbič
Benjamin Verbič je načel mrežo Kranjčanov. Foto: Aleš Fevžer
Celjanom obračun z dna lestvice
Cvijanović dvakratni strelec v Ljudskem vrtu
Cvijanović z enajstmetrovke za 2:0
Cvijanović zadel za vodstvo Maribora
Krka in Rudar razdelila plen
V Stožicah brez zadetkov

Mariborčani so bili pred 3.000 gledalci v Ljudskem vrtu ves čas boljši nasprotnik. Že v prvi minuti je Jean Philippe Mendy na desni strani pobegnil gostujoči obrambi, a nato zadel le zunanji del mreže.

Le en strel Gorice v okvir vrat
V 18. minuti je Francesco Finocchio po nespretnem posredovanju Marka Šulerja sam stekel proti Jasminu Handanoviću in ustrelil z okoli desetih metrov, vendar je bil Handanović na mestu. To je bil tudi edini strel Novogoričanov v okvir mariborskih vrat na vsej tekmi.

Cvijanović načel goste
Mariborčani so terensko premoč kronali v 41. minuti. Po lepi akciji Mendyja, Damjana Boharja in Martina Milca je Goran Cvijanović z okoli 11 metrov žogo poslal v levi zgornji kot vratarja Alexa Cordaza.

Enajstmetrovka in izključitev Modola
Srečanje je bilo odločeno v 60. minuti. Marco Modolo je v kazenskem prostoru z držanjem za dres ustavil prodirajočega Mendyja, tako da je sodnik Mitja Žganec pokazal na belo točko, hkrati pa še izključil italijanskega branilca. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Cvijanović. Vijoličasti so v nadaljevanju brez težav nadzirali položaj na igrišču, medtem ko Gorica ni imela znanja in moči za vsaj častni zadetek. Prav ob koncu je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen še Daniele Bazzoffia.

Črnigoj mož odločitve na Bonifiki
Uspešna je bila tudi drugouvrščena Luka Koper, ki je z 2:1 premagala Zavrč. Odločilni zadetek je dosegel Domen Črnigoj. 18-letni Črnigoj je v 85. minuti po povratni podaji Mateja Palčiča silovito sprožil z okoli 20 metrov in z diagonalnim strelom poslal žogo v desni zgornji kot vrat Gregorja Finka. To je bil sploh prvi prvoligaški gol obetavnega Črnigoja.

Koprčani so sicer povedli v 27. minuti, ko je z roba kazenskega strela zadel Jaka Štromajer. Ta se je otresel dveh domačih branilcev, nato pa s konico nogometnega čevlja poslal žogo v mrežo za desno Finkovo vratnico.

Mojstrovina Fučka premalo
Po prečki Marka Roškarja in še nekaj lepih priložnostih je Zavrč izenačil v 77. minuti. Rezervist Josip Fuček je mojstrsko izvedel prosti strel - žogo je čez živi zid poslal v levi zgornji kot Vasje Simčiča. Kljub temu "preblisku" se kriza Zavrča nadaljuje, saj je v zadnjih šestih krogih osvojil le točko, medtem ko Koprčani nadaljujejo spomladansko "žetev". Doma so zmagali tretjič zapored.

Slaba tekma v Stožicah brez golov
Olimpija
in Domžale so se v derbiju Ljubljanske kotline razšle brez zadetkov. Tekma ni navdušila približno 300 gledalcev v Stožicah. Prvi so zapretili Domžalčani, a je bil Aleksander Šeliga ob strelu Joshue Parkerja na mestu. Na drugi strani je Nejc Vidmar ustavil poskus Nika Omladiča. Omladič bi v drugem polčasu s predložkom z desne strani skorajda zatresel mrežo. V 60. minuti je Rudi Požeg Vancaš po akciji iz kota nevarno sprožil, a je bil Šeliga na mestu. Do konca sta imela priložnosti še Darko Zec in Dejan Djermanović, a se izid ni spremenil.

Rudar z igralcem manj do točke v Novem mestu
Obračun med Krko in Rudarjem se je končal z 1:1. Domače je v vodstvo popeljal komaj 16-letni Martin Kramarič, ki je žogo po podaji Maria Carevića poslal za hrbet Matjaža Rozmana. Rudar je v nadaljevanju pritisnil. Tako je v 25. in 26. minuti veselje Christianu Bubaloviću preprečil vratar Matko Obradović. V 35. minuti je Dalibor Radujko z glavo zadel vratnico. Sredi obleganja Krkinih vrat je Ivan Firer v 41. minuti prejel drugi rumeni karton. Kljub igralcu manj je Rudar malo pozneje izenačil, saj je bil Matej Podlogar na pravem mestu po odbiti žogi in jo poslal v vrata. V drugem polčasu so bili Velenjčani nevarnejši, a je domače reševal vratar Obradović.

Celjanom derbi "spodnjega doma"
Osmi Celjani so z 2:0 odpravili zadnjeuvrščeni Triglav. Celje je povedlo v 16. minuti. Žoga je po predložku Tadeja Žagarja Kneza zadela Vlada Šmita in se odbila na nogo Benjamina Verbiča, ki je rutinirano matiral Darjana Curanovića. Boljši Celjani so v 69. minuti še drugič kronali premoč. Curanovića je s strelom s sredine kazenskega prostora drugič ukanil Miha Zajc. V zadnjih 20 minutah se razmerje sil na igrišču ni spremenilo. Gostje so zaradi drugega rumenega kartona od 79. minute igrali brez Vlada Šmita.

Prva liga Telekom Slovenije

26. KROG


MARIBOR - GORICA 2:0 (1:0)
3.000; Cvijanović 41., 60./11-m
: Modolo 60., Bazzoffia 90./Gorica
Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Filipović , Mertelj , Bohar (72./Vršič), Cvijanović (88./Zahovič), Fajić (80./Tavares), Mendy .

Gorica: Cordaz, Favalli, Jogan, Modolo , Vanin, Berardocco , Misuraca, Vetrih (87./Bazzoffia ), Finocchio (63./Gigli), Boniperti (68./Mastriani ), Coda.

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


LUKA KOPER - ZAVRČ 2:1 (1:0)
400; Štromajer 27., Črnigoj 85.; Fuček 77.

Luka Koper: Simčič, Šme, Guberac , Lotrič (73./Pilčič), Ivetić, Halilović, Štulac, Črnigoj, Hadžić , Palčič (88./Gregorič), Štromajer (65./Pučko).

Zavrč: Fink, Roškar, Šafarić, Smrekar, Kelenc , Čeh, Sambolec, Kresinger, Dugolin , Golubar (60./Težak), Matjašič (50./Fuček).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)



KRKA - RUDAR 1:1 (1:1)
600; Kramarič 18.; Podlogar 43.
: Firer 41./Rudar

Krka: Obradović, Buden, Ihbeisheh , Ejup , Kramarič (83./Obele Mba), Dežmar, Rašić, Perić, Carević (60./Kramar), Zeljković , Kastrevec .

Rudar Velenje: Rozman, Bubalović, Stjepanović (90./Tolimir), Firer , Črnčič , Podlogar, Jahić, Klinar, Radujko, Knezević , Eterović (63./Rošer).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)




OLIMPIJA - DOMŽALE 0:0
300 gledalcev
Olimpija: Šeliga, Kostić , Eteme, Zarifović (76./Bajrić), Trifkovič, Škarabot, Vukčević, Fink, Omladič (94./Jović), Rodić (67./Djermanović), Mitrović.

Domžale: Vidmar (67./Balažič), Zec , Horić , Požeg Vancaš (88./Husmani), Živec, Maksimović, Parker, Dobrovoljc , Majer (67./Jelar), Janža , Korun.

Sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah)




CELJE - TRIGLAV 2:0 (1:0)
400; Verbič 16., Zajc 69.
: Šmit 79./Triglav

Celje: Mujčinović, Vrhovec, Verbič, Bilali, Kolman (73./Miškić), Žagar Knez, Žitko, Zajc, Žurej (85./Jovanović), Vidmajer, Rajsel (71./Ploj).

Triglav: Curanović, Šturm, Diallo, Krcić, Kongnyuy (59./Marinković), Redžić, Udovič, Šmit , Đukić, Palibrk (73./Križaj), Majcen (58./Poplatnik).

Sodnik: Slavko Vinčič (Maribor)


Lestvica:                            
MARIBOR          26 16 4  6 57:26  52
LUKA KOPER       26 14 5  7 34:29  47
RUDAR            26 12 8  6 37:21  44
GORICA           26 11 8  7 41:24  41
ZAVRČ            26 11 4 11 39:45  37
DOMŽALE          26  9 9  8 41:29  36
OLIMPIJA         26  9 6 11 29:35  33
CELJE            26  8 6 12 24:36  30
KRKA             26  6 4 16 21:47  22
TRIGLAV          26  4 6 16 24:55  18

Celjanom obračun z dna lestvice
Cvijanović dvakratni strelec v Ljudskem vrtu
Cvijanović z enajstmetrovke za 2:0
Cvijanović zadel za vodstvo Maribora
Krka in Rudar razdelila plen
V Stožicah brez zadetkov