Nicklas Bendtner je potrdil zanesljivo zmago Wolfsburga, ki je Interju na dveh tekmah zabil kar pet golov. Foto: Reuters
Nicklas Bendtner je potrdil zanesljivo zmago Wolfsburga, ki je Interju na dveh tekmah zabil kar pet golov. Foto: Reuters
Daniel Caligiuri
Daniel Caligiuri je izkoristil veliko napako v obrambi Interja. Foto: EPA
Gonzalo Rodriguez
Gonzalo Rodriguez je moral ponoviti strel z bele točke, a se ni pustil zmesti. Foto: EPA
Marcos Alonso
Marcos Alonso je kaznoval veliko napako vratarja Lukasza Skorupskega. Foto: EPA
Oleg Gusev
Oleg Gusev je dosegel četrti zadetek za kijevski Dinamo, ki je napolnil mrežo Evertona. Foto: EPA
Wolfsburg izločil Inter

Prvo tekmo so dobili Nemci s 3:1, blestel je Kevin De Bruyne, v vratih Interja pa je dve veliki napaki naredil Juan Pablo Carrizo. Argentinec je branil tudi v Milanu, Samir Handanović pa je bil na klopi.
Caligiuri zagotovil Wolfsburgu veliko prednost
Izbranci Roberta Mancinija, ki so v zelo slabi formi tudi v italijanskem prvenstvu, so začeli odločno, v 4. minuti je z močnim strelom poskušal Hernanes, a je Diego Benaglio posredoval z lepo parado. Pet minut zatem se je ostrostrelec Bas Dost sam znašel pred Carrizom, ki se je izkazal s posredovanjem. Odločilni trenutek se je zgodil v 24. minuti, ko je De Bruyne z leve strani podal pred vrata, obramba Interja pa je pozabila na Daniela Caligiurija, ki je neoviran streljal z desnico. Carizzo se je dotaknil žoge, a je vseeno končala v mreži.

Palacio vlil upanje Interju
V nadaljevanju je Inter skušal še bolj pritisniti, Mauro Icardi in Rodrigo Palacio sta preizkusila Benaglia, ki pa je bil vedno na pravem mestu. Nemočen je bil le v 71. minuti. Po dvojni podaji s Hernanesom se je Palacio sam znašel pred švicarskim vratarjem in ga ukanil iz bližine z desno nogo.

Rezervist Bendtner postavil končni izid
Gostitelji so poskušali na vse pretege priti do preobrata, Zdravko Kuzmanović je dvakrat meril od daleč. V obrambi so Milančani pustili preveč prostora, kar je unovčil rezervist Maximilian Arnold, v kazenskem prostoru je zaposlil Nicklasa Bendtnerja, ki je z desnico v predzadnji minuti postavil končni izid.

Nov grenak poraz Rome
Fiorentina in Roma sta se na prvi tekmi razšli z neodločenim izidom (1:1). Na Olimpicu so izbranci Vincenza Montelle vse opravili že v uvodnih 22 minutah, ko so zadeli kar trikrat.
Rodriguez uspešno ponavljal najstrožjo kazen
Že v 9. minuti je Fiorentina povedla. Branilec Rome Jose Holebas je v kazenskem prostoru podrl Matiasa Fernandeza. Sodnik Cüneyt Cakir je pokazal na belo točko. Gonzalo Rodriguez je zatresel mrežo, vendar je Jose Basanta prehitro stekel v kazenski prostor in prejel rumeni karton. Rodriguez je moral ponoviti najstrožjo kazen, a je ostal miren in znova poslal Lukasza Skorupskega v napačno smer.
Alonso izkoristil neverjetno napako Skorupskega
Rimljani so se skušali pobrati. Vassilios Torosidis je v 17. minuti po kotu z glavo meril mimo vrat. V naslednji akciji je neverjetno napako naredil vratar Skorupski, ki je stekel iz vrat in skušal preprečiti kot. Žogo je izbil z roko naravnost do Marcosa Alonsa, ki je darilo hitro sprejel in poslal žogo v prazno mrežo. Gostitelji se po dvojnem šoku še niso pobrali, ko je v 22. minuti kot izvedel Fernandez, Basanta pa je pred vrati popolnoma neoviran z glavo povišal na 0:3. Do konca polčasa sta Adem Ljajić in Miralem Pjanić zapravila priložnosti za znižanje izida.

Iličić sedel na klopi
V drugem polčasu je Roma jalovo pritiskala, Fiorentina pa je bila še vedno zelo nevarna. V 78. minuti je Mohamed Salah z roba kazenskega prostora stresel vratnico. Dve minuti pred koncem je Ljajić prejel še drugi rumeni karton in tako predčasno končal katastrofalni večer za Romo. Josip Iličić, ki je zadel na prvi tekmi, je sedel na klopi gostov.
Villarreal izpadel, Jokić na klopi
Bojan Jokić je bil na klopi pri Villarrealu, rumena podmornica pa je proti Sevilli, ki je prvo tekmo dobila s 3:1, izgubila še drugič, tokrat z 1:2. Vicente Iborra je v 69. minuti zadel za Sevillo, Giovani dos Santos je pet minut pozneje izenačil, v 83. minuti je za zmago zadel Denis Suarez.
Izpadel še zadnji angleški klub v Evropi
Angleži so ostali brez predstavnika v evropskih pokalih. Po polomu v osmini finala Lige prvakov je iz Evropske lige izpadel še Everton. Kijevski Dinamo, ki je prvo tekmo izgubil z 1:2, je bil boljši kar s 5:2.

Žreb četrtfinala bo v petek ob 13.00.

Osmina finala, povratne tekme:
Dinamo Moskva - NAPOLI 0:0 1:3

DINAMO KIJEV - Everton 5:2 (3:1) 1:2
Jarmolenko 21., Teodorczyk 35., Veloso 37., Gusev 56., Antones 76.; Lukaku 29., Jagielka 82.

Dinamo Kijev: Šovkovskij, da Silva, Hačeridi, Dragović, Antunes, Rybalka, Miguel Veloso, Jarmolenko, Sidorčuk (64./Bujalski), Gusev (90./Kalitvintsev), Teodorczyk (75./Kravec).

Everton: Howard, Coleman, Alcaraz, Jagielka, Baines, McCarthy (78./Besić), Barry, Atsu (65./Osman), Barkley, Naismith (65./Kone), Lukaku.

Sodnik: Deniz Aytekin (Nemčija)




Roma - FIORENTINA 0:3 (0:3) 1:1
Rodriguez 9./11-m, Marcos Alonso 18., Basanta 22.
RK: Ljajić 88./Roma
Iličić je sedel na klopi Fiorentine.

Roma: Skorupski, Torosidis (27./Iturbe), Manolas, Yanga-Mbiwa (58./Astori), Holebas, Pjanić, De Rossi, Keita (44./Verde), Florenzi, Gervinho, Ljajić.

Fiorentina: Neto, Savić (41./Tomović), Gonzalo Rodriguez, Basanta, Joaquin, M. Fernandez, Badelj, Borja Valero (79./Aquilani), Marcos Alonso, Salah, Babacar (63./Vargas).

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)



Inter - WOLFSBURG 1:2 (0:1) 1:3
Palacio 71.; Caligiuri 24., Bendtner 89.
Handanović
je sedel na klopi Interja.

Inter: Carrizo, Campagnaro (68./D'Ambrosio), Ranocchia, Juan Jesus, Santon, Hernanes, Medel, Guarin, Kovačić (55./Kuzmanović), Palacio, Icardi.

Wolfsburg: Benaglio, Träsch, Knoche, Klose, Rodriguez, Guilavogui, Luiz Gustavo, Vieirinha (85./Arnold), De Bruyne, Caligiuri (73./Perišić), Dost (64./Bendtner).

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)



Torino - ZENIT 1:0 (0:0) 0:2
Glik 90.
Sodil je Matej Jug.

Ajax - DNIPRO * 2:1 (0:0) 0:1
Bazoer 60., van der Hoorn 118.; Konopljanka 97.
* - po podaljšku

Bešiktaš - CLUB BRUGGE 1:3 (0:0) 1:2
Ramon 48.; de Sutter 61., Bolingoli-Mbombo 80., 90.
RK: Sahan 92./Bešiktaš

SEVILLA - Villarreal 2:1 (0:0) 3:1
Iborra 69., D. Suarez 83.; G. dos Santos 73.
RK: Bailly 77./Villarreal
Jokić je sedel na klopi Villarreala.

Izidi prvih tekem je v krepkem tisku.

Wolfsburg izločil Inter