Pep Guardiola ima ogromno poškodovanih igralcev. V nemškem prvenstvu Bayern rutinsko dosega zmage, v Ligi prvakov bo to precej težje. Foto: EPA
Pep Guardiola ima ogromno poškodovanih igralcev. V nemškem prvenstvu Bayern rutinsko dosega zmage, v Ligi prvakov bo to precej težje. Foto: EPA
Francesco Totti in Rudi Garcia
Francesco Totti in Rudi Garcia sta zadovoljna s štartom v Serie A, v sredo pa si Roma ne sme privoščiti spodrsljaja, saj je konkurenca v skupini E izjemna. Foto: EPA
Diego Costa in Jose Mourinho
Diego Costa je izjemno začel v Premier ligi, na štirih tekmah je dosegel kar sedem zadetkov. Foto: EPA

Francoski virtuoz je manjkal na uvodnih dveh tekmah Bundeslige, v soboto proti Stuttgartu je vstopil v zadnje pol ure in tudi zadel za končnih 2:0. Po pregledu pri zdravniku Hans-Wilhelmu Müllerju - Wohlfahrtu je jasno, da ima Ribery bolečine v levem kolenu in ne bo pripravljen za srečanje.

Robben in Benatia nista pripravljena za 90 minut
Pep Guardiola se je razveselil vrnitve Arjena Robbna na trening, a Nizozemec verjetno ne bo začel srečanja. Španski strateg ima ogromne težave v obrambi. V soboto se je znova poškodoval Holger Badstuber, Mehdi Benatia pa tudi še ni pripravljen za 90 minut, vseeno bi lahko vstopil v drugem polčasu. Znova bo na sredini igrišča igro vodil Xabi Alonso, Guardiola je zaskrbljen, saj Španec pri 32 letih porablja preveč energije, tekme pa so na sporedu vsake tri dni. Že v soboto sledi gostovanje v Hamburgu, prihodnji torek pa v München prihaja Paderborn.

"Taki večeri so za vse v klubu nekaj posebnega. V Ligi prvakov motiva nikoli ne manjka. Vsak si želi igrati. Proti Manchester Cityju je treba igrati zelo agresivno. Če jim pustiš preveč prostora, razvijejo svojo igro in nemogoče jih je ustaviti," je poudaril kapetan Philipp Lahm.

Demichelis napoveduje odprto tekmo
Na Allianz Areno se vrača Martin Demichelis, ki je osem let igral v Münchnu. "Že na začetku sezone se bomo pomerili z zelo močno ekipo in hitro bomo ugotovili našo pripravljenost. Pričakujem zelo izenačeno tekmo, saj imata obe ekipi željo po napadalni igri. Prav gotovo se ne bomo samo branili," je pojasnil argentinski branilec.

Lani je Bayern zanesljivo slavil na stadionu Etihad (1:3), povratno tekmo pa je dobil City v Münchnu (2:3). Bavarci so osvojili prvo mesto, City pa je bil drugi.

Gervinho ostaja zvest Romi do leta 2018
Na drugi tekmi v skupini E bo Roma gostila CSKA iz Moskve. Reprezentant Slonokoščene obale Gervinho je podaljšal pogodbo z Rimljani do leta 2018. Pogodba bi se mu iztekla leta 2017, v Romi pa so si s sklenitvijo aneksa napadalčeve usluge zagotovili še za dodatno sezono.

Schalke brez kapetana Höwedesa proti Chelseaju

V skupini G, kjer igra tudi Maribor, bo zelo zanimiva tekma na Stamford Bridgeu. Chelsea, ki blesti v Premier ligi, se bo srečal s Schalkejem. Kapetan gostov Benedikt Höwedes bo izpustil uvodno tekmo in sploh ni potoval v London. Razlog je poškodba mišice. Član zmagovite ekipe na preteklem svetovnem prvenstvu v Braziliji se je poškodoval na sobotni prvenstveni tekmi proti Borussii iz Mönchengladbacha. Schalke je izgubil s 4:1 in ima le točko po treh krogih.

1. krog, sreda ob 20.45, skupina E:
BAYERN - MANCHESTER CITY

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Dante, Juan Bernat, Xabi Alonso, Alaba, Müller, Götze, Shaqiri, Lewandowski.

Manchester City: Hart, Clichy, Kompany, Demichelis, Kolarov, Y. Toure, Fernandinho, Nasri, Silva, Milner, Džeko.

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija)


ROMA - CSKA MOSKVA



Skupina F:
BARCELONA - APOEL
AJAX - PARIS SG

Skupina G:
MARIBOR - SPORTING LIZBONA
CHELSEA - SCHALKE

Verjetni postavi:
Chelsea: Courtois, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Fabregas, Matić, Schürrle, Oscar, Hazard, Diego Costa.

Schalke: Fährmann, Höger, Ayhan, Friedrich, Aogo, Neustädter, Boateng, Sam, Meyer, Draxler, Huntelaar.

Sodnik: Ivan Bebek (Hrvaška)




Skupina H:
ATHLETIC BILBAO - ŠAHTAR DONECK
PORTO - BATE BORISOV