Pep Guardiola je v nedeljo v Augsburgu nosil majico v znak podpore Badstuberju:
Pep Guardiola je v nedeljo v Augsburgu nosil majico v znak podpore Badstuberju: "Holger, mi smo s teboj. Znova ti bo uspelo!" Foto: EPA

V soboto se je na treningu poškodoval večni osmoljenec Holger Badstuber. 26-letni branilec je zaradi zloma gležnja že končal sezono. Po operaciji je jasno, da bo moral počivati tri mesece. Badstuberjeva neverjetna smola se je začela decembra 2012 na derbiju proti Dormundu na Allianz Areni, ko si je strgal križne vezi v kolenu. Od takrat je več časa preživel na rehabilitaciji.

Kimmich in Alaba osrednja branilca
Že pred tem je Guardiola ostal brez stebra obrambe Jeroma Boatenga, tudi Javi Martinez je poškodovan. V nedeljo v Augsburgu (1:3) sta na mestu osrednjih branilcev igrala Joshua Kimmich in David Alaba. Najboljši avstrijski nogometaš je moral danes k zobozdravniku, saj ga je Jan Moravek nenamerno močno zadel v usta. Na treningu je manjkal tudi Arturo Vidal, ki ima glavobol po trčenju s Caiubyjem.

Medhi Benatia je znova treniral z ekipo, potem ko ni igral vse od tekme v Zagrebu 9. decembra. Prihodnji torek bo na sporedu prva tekma osmine finala Lige prvakov v Torinu. Juventus je podaljšal rekordni niz na 15 zaporednih zmag v Serie A in v soboto zavzel tudi vrh lestvice.