Ivica Guberac pred prvo tekmo ne meče puške v koruzo. Foto: www.alesfevzer.com
Ivica Guberac pred prvo tekmo ne meče puške v koruzo. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Hajduka že preizkusili zelenico v Kopru
Koper na razprodani Bonifiki gosti Hajduk

Splitski klub dobro poznata Goran Galešić in Ivica Guberac. Pred dvema letoma sta se namreč priključila pripravam Hajduka, a v Dalmaciji nista ostala.

"Pravzaprav ne vem, zakaj. Enostavno nisva bila za tisto ekipo. Fantje so naju dobro sprejeli, vsaj zase to lahko trdim. S polovico tedanje ekipe se še vedno občasno slišim. Tudi oni se veselijo tekme z nami in pričakujejo zanimiv dvoboj. Čestitali so mi ob napredovanju v drugi krog, jaz pa sem jim čestitke seveda vrnil. Vendar ko bomo stopili na igrišče, bo to medsebojno hvaljenje kmalu pozabljeno," je v pogovoru za klubsko spletno stran povedal Guberac.

Bonifika v celoti razprodana
Iz koprskega kluba so sporočili, da je tekma drugega kvalifikacijskega kroga Evropske lige proti Hajduku na stadionu Bonifika v celoti razprodana.


Favorit je Hajduk

Kapetan je poudaril, da na svojem igrišču ne smejo dobiti gola in dodal: "Mnogi pravijo, da je današnji Hajduk le bleda senca nekdanjega velikana, a ste videli, da je tudi bogati Dinamo imel velike težave s splitskimi mladci. Talentov na Poljudu nikoli ni manjkalo in tudi v tej ekipi jih je kar precej. Zaradi njegove preteklosti in polnih klubskih vitrin vlogo favorita prepuščamo Hajduku. Naj pa vedo, da bomo svojo kožo zelo drago prodali."

Lahko delo za Hajduk v 1. predkrogu
Koper je v 1. predkrogu izločil Vikingur iz Islandije (3:2), Hajduk pa je bil s 7:3 boljši od estonskega Sillamäeja Kaleva. Pri šestkratnih hrvaških prvakih imajo dilemo, ali naj v Kopru zaigrajo z dvema defenzivnima vezistoma ali pa z dvema napadalcema.

Pričakuje se veliko gledalcev
V vsakem primeru bosta imeli obe ekipi dobro podporo s tribun. Organizatorji tekme na Bonifiki pričakujejo več kot dva tisoč Hajdukovih navijačev, zanimanje za tekmo je veliko tudi pri domačih navijačih. A zaradi pravil Evropske nogometne zveze tokrat ne bodo mogli zapolniti montažnih tribun, tako da bo na voljo le 2592 sedišč.

Poseben varnostni režim
Prireditelji še opozarjajo, da bo zaradi zagotovitve čim večje varnosti v času tekme v širši okolici stadiona veljal poseben varnostni režim in da naj gledalci na stadion pridejo vsaj pol ure pred tekmo.

EVROPSKA LIGA
2. PREDKROG, prva tekma

Četrtek ob 19.00:
LUKA KOPER - HAJDUK SPLIT

Povratna tekma bo v četrtek, 23. julija, na Poljudu v Splitu ob 19. uri.

Nogometaši Hajduka že preizkusili zelenico v Kopru
Koper na razprodani Bonifiki gosti Hajduk