Jasmin Handanović je preprečil še višji poraz. Foto: Reuters
Jasmin Handanović je preprečil še višji poraz. Foto: Reuters
Maribor v Sevilli ni imel možnosti
Dare Vršič pokomentiral poraz Maribora v Sevilli

170 centimetrov visoki napadalec je bil izjemen. Na vrata Jasmina Handanovića je sprožil osem strelov, šest jih je šlo v okvir gola. Ustvaril si je štiri priložnosti, izkoristil tri. Njegova natančnost pri podajah je bila 86-odstotna.

Ben Yedder je še leta 2010 igral za francosko reprezentanco v dvoranskem nogometu. Leta 2010 se je pridružil Toulousu, kjer pa je v ospredje prišel v sezoni 2012/13, ko je v prvenstvu zabil 15 golov. Prvi strelec ekipe je bil tudi v naslednjih treh sezonah, ko je dosegel 16, 14 in 17 golov. Lani ga je za devet milijonov evrov kupila Sevilla.


"Mislim, da je bil to moj peti hat-trick v poklicni karieri, a seveda najpomembnejši, saj je bil dosežen pred domačimi navijači in proti tekmecu v Ligi prvakov," je povedal Ben Yedder, ki je v tej sezoni v izvrstni formi, saj je na osmih tekmah vknjižil kar sedem zadetkov.

Trener Maribora Darko Milanič pravi, da se je zavedal nevarnosti, ki je pretila. "Ben Yedder nas ni presenetil. Nihče nas ni. Ko smo zaprli sredino, je bilo v redu, ko je nismo, smo prejeli gol," je dejal Milanič.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je Maribor kaznoval s 3.030 evri kazni zaradi nešportnega vedenja navijačev, žaljivega vzklikanja sodnikom in uporabe pirotehnike na tekmi 10. kroga državnega prvenstva v Kidričevem med Aluminijem in Mariborom (2:3).

Razlika v kakovosti je bila očitna in vijoličasti so na trenutke delovali popolnoma nebogljeno ob razigranemu tekmecu. "Nasprotnik je kakovosten in hiter, s podvajanjem smo skušali to nadomestiti, kar ti dolgoročno pobere nekaj moči. V nepravem trenutku smo prejeli zadetek, ko smo po nekaj minutah dobili občutek, da lahko igramo. Tega je bilo premalo, čez celotno tekmo smo imeli občutek, da bi lahko katero od akcij bolj tekoče odigrali in da bi lahko bili nevarnejši. Na žalost ni bilo tako, potem pa je nasprotnik, ki je kakovosten, to izkoristil," je povedal Milanič.

Srečanje je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko je Sevilla povedla z 2:0. "Ko smo v nekaterih situacijah malo zamudili in prostora nismo zaprli dovolj dobro, so povedli na 2:0. Potem so nadzorovali tekmo. Mi smo sicer v drugem polčasu pokazali kompaktnost. Kakovost je bila tista, ki je odločila tekmo, čeprav smo pokazali veliko želje," je še dodal Milanič.

Še višji poraz je preprečil Handanović, ki je nekajkrat izvrstno posredoval. "Težka tekma na vročem stadionu. Igrali smo toliko, kolikor so nam dovolili. Res gre za dobro ekipo. Takoj, ko se odpreš, najdejo prosto in te kaznujejo. Še ena izkušnja več za vse nas," je premoč nasprotnika priznal Handanović. Podobnega mnenja je bil tudi kapetan Marcos Tavares: "Zahtevna gostujoča tekma. Sevilla je zelo močna in nevarna. Začeli smo dobro, toda prvi gol je porušil naše načrte. Zdaj moramo ponovno dvigniti glave in iti naprej."

Argentinski trener na klopi Seville Eduardo Berizzo je bil razumljivo zadovoljen: "V napadu smo bili bolj neposredni in rezultati so takoj vidni. Takoj smo nasprotniku dali vedeti, kdo je gospodar na igrišču. Zadovoljen sem tudi, ker so igralci izpolnjevali nekoliko nenavadne naloge, ki sem jih zadal. Zmaga na domači zelenici mi pomeni veliko več kot to, da smo vodilni v skupini E."

Naslednjo tekmo v Ligi prvakov bo Maribor odigral 17. oktobra, ko v Ljudski vrt prihaja Liverpool. Angleži imajo po dveh tekmah le točko več od vijoličastih.

Maribor v Sevilli ni imel možnosti
Dare Vršič pokomentiral poraz Maribora v Sevilli