Adem Ljajić (v sredini) se je s soigralci takole veselil povišanja na 0:2 v 92. minuti. Foto: EPA
Adem Ljajić (v sredini) se je s soigralci takole veselil povišanja na 0:2 v 92. minuti. Foto: EPA
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain se v dobrih 20 minutah ni vpisal med strelce. Foto: EPA

Črno-modri so v zadnjih dveh krogih Serie A osvojili samo točko in nov neuspeh bi še dodatno pokvaril vzdušje v slačilnici. Tekmec je bil težek, saj Napoli blesti v prvenstvu in po 20 krogih vodi. Večina meni, da je edini resni protikandidat Juventusa za naslov prvaka.

S to popotnico sta moštvi vstopili v srečanje, pri čemer sta oba trenerja nekoliko premešala začetni postavi. Maurizio Sarri je na klopi resda pustil več prvokategornikov, saj so tam ostali z 20 goli z naskokom najboljši strelec italijanske lige Gonzalo Higuain, Marek Hamšik in Lorenzo Insigne. Na drugi strani je bil rezervist Mauro Icardi.

Strelca Jovetić in Ljajić
V prvem polčasu so gostitelji narekovali ritem tekme, najlepšo priložnost pa je imel v 34. minuti Manolo Gabbiadini, ki je iz bližine iz nedovoljenega položaja preizkusil zbranost Handanovića, ta pa se je izkazal z lepo refleksno obrambo. V 72. minuti je Gabbiadinija zamenjal Higuain in stadion San Paolo je pričakoval kakšno žogo v mreži gostov. Toda zgodilo se je nasprotno: dve minuti pozneje je po izgubljeni žogi Hamšika Gary Medel podal do Stevana Jovetića, ta je storil nekaj korakov naprej in žogo z 20 metrov neubranljivo poslal ob levi vratnici v mrežo.

Dve minuti pred koncem je Napoli ostal brez Driesa Mertensa, ki si je zaradi simuliranja prislužil drugi rumeni karton, v 92. minuti pa je po hitrem protinapadu in šprintu čez pol igrišča končni izid z roba kazenskega prostora postavil Adem Ljajić. Na začetku 94. minute se je še enkrat izkazal Handanović, ki je z atraktivno parado in izbijanjem žoge čez prečko preprečil znižanje izida Higuainu s 16 metrov.

Milančani so tokrat znova trdno obrambo nadgradili z maksimalnim izkoristkom priložnosti, kar jih je krasilo večji del jeseni. Z zmago so se tudi oddolžili Napoliju za poraz konec novembra v prvenstvu, ko je bilo v Neaplju 2:1. V polfinalu pokala se bo Inter pomeril z zmagovalcem sredinega dvoboja Lazio - Juventus.
Italijanski pokal, četrtfinale:
Napoli - INTER 0:2 (0:0)
Jovetić 74., Ljajić 92.
RK: Mertens 88./Napoli

Napoli:
Reina, Hysaj, Chiriches, Koulibaly, Strinić, David Lopez (65./Jorginho), Valdifiori, Allan (58./Hamšik), Callejon, Gabbiadini (72./Higuain), Mertens.

Inter: Handanović, Nagatomo, Miranda, Juan Jesus, Alex Telles, Medel (86./Felipe Melo), Kondogbia, Biabiany, Ljajić, Perišić (73./Palacio), Jovetić.

Sodnik: Paolo Valeri



Sreda ob 20.45:
LAZIO - JUVENTUS

Spezia - ALESSANDRIA 1:2 (1:0)
Calaio 20./11-m; Bocalon 83., 92.

MILAN - Carpi 2:1 (2:0)
Bacca 14., Niang 29.; Mancosu 50.
Belec (Carpi) je sedel na klopi.