Jupp Heynckes bo Claudia Pizarra v torek pustil na klopi. Perujski napadalec je v soboto Hamburgu zabil štiri gole. Foto: EPA
Jupp Heynckes bo Claudia Pizarra v torek pustil na klopi. Perujski napadalec je v soboto Hamburgu zabil štiri gole. Foto: EPA
Thomas Müller in Toni Kroos
Thomas Müller in Toni Kroos se veselita novega izziva, v soboto pa računata, da bo Bayern potrdil naslov prvaka. Foto: EPA
Gianluigi Buffon in Antonio Conte
Antonio Conte vlogo favorita prepušča Bavarcem. Foto: EPA
David Villa
David Villa je blestel na povratni tekmi z Milanom (4:0) na Camp Nouu. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović in David Beckham
Zlatan Ibrahimović je najboljši strelec francoske lige s 25 zadetki. Foto: EPA

Bavarci so se za pomembno tekmo ogreli v soboto na Allianz Areni, ko so kar z 9:2 odpravili Hamburger SV. Vsi se zavedajo, da je italijanski prvak popolnoma drugačna ekipa, ki ne bo delala veliko napak.

"Catenaccio" je preteklost
"Čaka nas zares intenzivna tekma, ritem bo visok, čakajo nas ostri dvoboji mož na moža, prisotna bo velika agresivnost. Juve je tipično italijanska ekipa, ima izjemno obrambo, a tudi kakovostne nogometaše v napadu. Vsi so zelo taktično podkovani, premorejo pa tudi veliko kreativnost. "Catenaccio" je preteklost! Obeta se zares tekma na najvišji ravni," je dejal trener Jupp Heynckes, ki je na novinarski konferenci poudaril, da zadnje dni razmišlja le o torkovi tekmi: "Zadnje večere sem šel v posteljo s staro damo in se zbudil z njo. Pridobiti sem želel čim več informacij o zelo močnem nasprotniku."

Kaznovan le Javi Martinez
67-letni strokovnjak bo lahko računal skoraj na vse igralce. Kaznovan je le Javi Martinez. "Seveda imamo tudi mi svoje adute. Zelo smo se izboljšali v letošnji sezoni, pa smo že lani nesrečno izgubili v finalu Lige prvakov. Odigrali smo veliko odličnih tekem, igra je na visoki ravni, sijajni izidi niso naključni. V lanskem finalu proti Chelseaju nam je manjkal kakšen igralec, ki bi znal doseči zadetek, zdaj s tem nimamo težav," je še dodal Heynckes.

"Pizza" kljub štirim golom na klopi
V napadu bo zelo verjetno začel Mario Mandžukić, na klopi bosta Mario Gomez in Claudio Pizarro. Perujec je zablestel v soboto, ko je Hamburgu nasul štiri gole, in kar težko si je predstavljati, da ne bo dobil priložnosti za igro v torek zvečer v Frötmanningu.

"Morda je res malce nenavadno, da neki napadalec doseže štiri zadetke, nato pa naslednjo tekmo začne na klopi. Ko igralec podpiše pogodbo z Bayernom, se mora zavedati, da v tem klubu ni nobenih zagotovil. Tako velik klub mora imeti več odprtih možnosti na vseh položajih, saj igra v treh različnih tekmovanjih," je poudaril Heynckes, ki je v Bundesligi dosegel 220 golov in je tretji na večni lestvici, Pizarro je najboljši tujec vseh časov s 164 zadetki (skupno je na devetem mestu).

V soboto v Frankfurtu že 23. naslov?
Bayern ruši vse mogoče rekorde v nemškem prvenstvu, dobil je kar 23 od 27 tekem, v spomladanskem delu je slavil na vseh desetih srečanjih. Bavarci so dosegli neverjetnih 78 golov, prejeli so jih le 13. V soboto bi z zmago v Frankfurtu lahko potrdili 23. naslov.

Conte: prav nikogar se ne bojim
Juventus je v soboto na derbiju ugnal Inter na San Siru (1:2). V Ligi prvakov se lahko pohvali z najboljšo obrambo, ki je prejela le štiri gole. Na drugi strani je Bayern z 18 doseženimi goli najboljši v tem pogledu, a Juve za njim zaostaja zgolj za zadetek.

"Potem ko smo uspešno izpolnili nalogo v domačem prvenstvu, gremo v München mirni in z velikimi željami. Čaka nas izjemno močna ekipa, toda to mora biti za nas nekaj zabavnega, vznemirljivega in priložnost, da vidimo, kje smo v primerjavi z največjimi evropskimi klubi. Vemo, da smo na dobri poti, kar se domačega prvenstva tiče, zdaj se želimo preizkusiti še v Evropi," je dejal trener Juventusa Antonio Conte.

Italijanski mediji so seveda spremljali tekmo v Münchnu in zmago Bayerna z 9:2, nato pa hvalili Bavarce. "Prav nikogar se ne bojim. Po dolgih letih smo znova med najboljšimi v Evropi. Bayern je papirnati favorit, imajo več kakovostnih igralcev na določenih položajih. Mi smo sproščeni izzivalci, moji varovanci živijo za take tekme, želijo se meriti z najboljšimi v Evropi," je še dodal 43-letni Conte, ki je leta 1996 s staro damo osvojil Ligo prvakov. V finalu v Rimu je bil Juventus boljši od Ajaxa po streljanju enajstmetrovk, Conte je bil v začetni postavi.

Buffon se spominja poloma pred tremi leti in pol
Vratar Gianluigi Buffon je v sijajni formi, v soboto je blestel na San Siru. "Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci in Giorgio Chiellini so najboljši trije branilci, s katerimi sem imel priložnost igrati," je obrambo pohvalil izjemni vratar, ki pa se zelo nerad spominja zadnjega obračuna z Bayernom.

8. decembra 2009 so Bavarci v Torinu odpravili Juventus kar s 4:1 in se prebili v osmino finala Lige prvakov, stara dama pa je izpadla. "Takrat sem kar začutil bolečine v hrbtu, saj sem tolikokrat moral po žogo v mrežo. Res je bil zelo grenak večer za nas," je priznal Buffon.

Vilanova znova na klopi Barce
Na drugi torkovi tekmi se bosta pomerila Paris SG in Barcelona. Katalonce je razveselila vest, da bo trener Tito Vilanova po zdravljenju v ZDA že na klopi na Parku princev. "Čudovito je, da bo Tito spet z nami. Njegova navzočnost nas bo vse razvedrila. Zelo pomemben pa bo seveda tudi za taktično pripravo," je dejal branilec Dani Alves.

Barcelona bo pogrešala poškodovane Carlesa Puyola, Adriana in Pedra, Jordi Alba in Xavi pa bosta začela tekmo.

"Ibra" bo lahko igral proti nekdanjim soigralcem
Prav tako pa je dobre novice dobil tudi PSG, saj je Uefa po izključitvi na tekmi z Valencio zmanjšala kazen Zlatanu Ibrahimoviću, ki bo tako lahko igral. Trener Parižanov Carlo Ancelotti še upa, da bosta nared tudi Lucas in Thiago Motta.

Četrtfinale, prve tekme, torek ob 20.45:
BAYERN - JUVENTUS

Verjetni postavi:
Bayern:
Neuer; Lahm, van Buyten, Dante, Alaba; Schweinsteiger, Müller, Kroos, Robben, Ribery; Mandžukić.

Juventus: Buffon; Barzagli, Chiellini, Bonucci; Pirlo, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah; Matri, Quagliarella.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)




PARIS SG - BARCELONA

Verjetni postavi:
Paris SG:
Sirigu; Jallet, Thiago Silva, Alex, Maxwell; Lucas, Verratti, Matuidi, Pastore; Ibrahimović, Lavezzi.

Barcelona: Valdes; Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Fabregas, Messi, Villa.

Sodnik: Wolfgang Stark (Nemčija)

Povratni tekmi bosta 10. aprila.


Sreda ob 20.45:
MALAGA - BORUSSIA DORTMUND

REAL MADRID - GALATASARAY
Povratni tekmi bosta 9. aprila.

Polfinale bo 23./24. aprila, povratne tekme pa bodo teden dni pozneje. Finale bo 25. maja v Londonu (Wembley).