Zlatan Ibrahimović je na prvi tekmi s prostega strela zadel za 1:0. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović je na prvi tekmi s prostega strela zadel za 1:0. Foto: EPA
Benfica
Trening Benfice na stadionu v St. Peterburgu. Foto: Reuters

Londončani in Parižani se v izločilnih dvobojih merijo tretjič zapored. Predlani je v četrtfinalu po zmagi z 2:0 na povratnem srečanju napredoval Chelsea, lani pa je bil v osmini finala po podaljšku boljši PSG.

Trener modrih Guus Hiddink vlogo favorita pred povratno tekmo prepušča gostom. "Nismo favoriti. Znova smo samozavestni in tudi kakovostni, toda na tej tekmi napadamo iz podrejenega položaja. Morali bomo biti nadzorovano jezni, igralci bodo morali biti popolnoma osredotočeni," je dejal Hiddink. Poraz 16. februarja v Parizu je edini, ki ga je Chelsea doživel, odkar je nizozemski trener decembra na klopi zamenjal Joseja Mourinha.
Cavani znova rezervni igralec
PSG na zadnjih dveh tekmah v francoskem prvenstvu ni blestel. V Lyonu je doživel prvi poraz v tej sezoni (2:1), v soboto pa se je doma z Montpellierjem razšel brez zadetkov.
Trener Laurent Blanc bo moral najbrž poiskati zamenjavo za poškodovanega Marca Verrattija, to naj bi bil Javier Pastore. Strelec zmagovitega zadetka na Parku princev Edinson Cavani bo najbrž znova začel na klopi, v prvi postavi bo Lucas.
Težave Benfice v obrambi
Na drugi tekmi večera bo Zenit gostil Benfico, ki je pred tremi tedni v Lizboni z golom v 91. minuti slavila z 1:0. Portugalci bodo zaradi poškodb in kazni pogrešali kar tri osrednje branilce (Luisaa, Lisandra Lopeza in Jardela) ter vratarja Julia Cesarja. Victor Lindelof je tako edini osrednji branilec, na katerega lahko računa trener Rui Vitoria.
Nogometaši iz Lizbone so ob dozdajšnjih sedmih gostovanjih v Rusiji enkrat zmagali, dvakrat remizirali in štirikrat izgubili. V soboto so sicer dobili mestni derbi proti Sportingu z 0:1 in prehiteli sosede na prvem mestu na lestvici domače lige. Trener Zenita Andre Villas Boas verjame v izdatno pomoč navijačev in prvo napredovanje svojih varovancev med najboljših osem v Evropi.

Osmina finala, povratni tekmi, sreda ob 20.45:
CHELSEA - PARIS SG 1:2

Verjetni postavi
Chelsea:
Courtois, Azpilicueta, Cahill, Ivanović, Baba, Fabregas, Matić, Willian, Oscar, Hazard, Costa.

Paris St. Germain: Trapp, Marquinhos, Luiz, Silva, Maxwell, Pastore, Motta, Matuidi, Di Maria, Ibrahimović, Lucas.
Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)


Ob 18.00:
ZENIT - BENFICA 0:1
Verjetni postavi

Zenit: Lodigin, Anjukov, Neto, Lombaerts, Žirkov, Witsel, Jusupov, Hulk, Danny, Šatov, Dzjuba.
Benfica: Ederson, Semedo, Lindelöf, Samaris, Eliseu, Pizzi, Fejsa, Sanches, Gaitan, Jonas, Mitroglou.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.