Roy Hodgson je optimist glede nastopov Anglije na prihodnjih velikih tekmovanjih. Foto: Reuters
Roy Hodgson je optimist glede nastopov Anglije na prihodnjih velikih tekmovanjih. Foto: Reuters

Angleški selektor, ki je takoj po sinočnji tekmi osmine finala odstopil s položaja, je moral komentirati poročanje televizije Sky Sports o slabem vzdušju v taboru angleške reprezentance pred srečanjem z Islandci v Nici. Najizkušenejši igralci naj se ne bi strinjali z uvrstitvijo Raheema Sterlinga v začetno postavo, vroče pa naj bi bilo že pred zadnjo tekmo predtekmovanja prejšnji teden proti Slovaški, ko je Hodgson med prvih 11 postavil šest drugih igralcev.

"V resnici ne vem, kaj delam tu, a rekli so mi, da je pomembno, da se pojavim pred vami. Nič ni kazalo na to, da ne bi bili enotni, da bi bili proti mojemu načrtu in da se ne bi trudili po svojih najboljših močeh," je v pripravljalni bazi angleške izbrane vrste povedal vidno napeti Hodgson. Vmešal se je tudi predstavnik angleške nogometne zveze in poudaril, da je namige o sporih zanikal tudi kapetan Wayne Rooney. Ta je agenciji Press Association poslal to izjavo: "V odzivu na zadnja poročila medijev bi rad pojasnil, da je vse skupaj povsem neresnično. V imenu igralcev sporočam, da smo v vsem podpirali selektorja."

Novi selektor bi bil lahko tudi tujec

Hodgson se je opravičil navijačem za poraz, ki so ga nekateri označili za najhujšega v zgodovini angleške reprezentance. "Res sem bil razočaran, saj si nisem predstavljal, da nas lahko to doleti. Če ne igraš po svojih sposobnostih, lahko hitro doživiš poraz. Razumite me, da sem danes povsem potolčen."

Kljub šokantnemu izpadu je prepričan, da se bodo Angleži na naslednjih velikih tekmovanjih bolje odrezali: "Fantje bodo gotovo napredovali. Nekega dne bodo izpolnili visoka pričakovanja, upam, da se bo to zgodilo že na svetovnem prvenstvu čez dve leti."

Glavni možje pri angleški nogometni zvezi ne izključujejo, da bi za novega selektorja imenovali tujca. Med kandidati se tako omenja tudi trener Arsenala Arsen Wenger.

Angleški odzivi po porazu z Islandijo
Islandci spisali nogometno pravljico
Angleški odzivi po porazu z Islandijo
Islandci spisali nogometno pravljico