Jannik Vestergaard in Sejad Salihović se veselita odločilnega zadetka v 74. minuti. Foto: Reuters
Jannik Vestergaard in Sejad Salihović se veselita odločilnega zadetka v 74. minuti. Foto: Reuters

Hoffenheim, ki se je v zadnjem krogu nemškega prvenstva v Dortmundu (1:2) čudežno prebil na 16. mesto, je prvo tekmo prejšnji četrtek dobil s 3:1. Gostitelji so začeli napadalno, a prvo veliko priložnost so imeli igralci Hoffenheima. V 28. minuti je vratar Tobias Sippel podrl Kevina Vollanda, nato pa je obranil strel Sejada Salihovića z bele točke. Žogo je odbil v prečko, nato pa se je odbila prek vrat.

Minuto pred odmorom so gostje le povedli. Strel Salihovića z glavo je Sipplu še uspelo odbiti v prečko, pritekel je David Abraham in iz neposredne bližine z glavo zatresel mrežo.

V 65. minuti je na razprodanem Betzenbergu završalo. Alexander Baumjohann je s prostega strela izenačil. Odločilni zadetek je četrt ure pred koncem po podaji Salihovića z glavo dosegel Jannik Vestergaard. Po koncu srečanja so navijači Kaiserslauterna kljub velikemu razočaranju s stoječimi ovacijami pospremili svoje ljubljence. Eden izmed tradicionalnih članov Bundeslige bo tako še eno leto igral v drugoligaški konkurenci. V Bundesligi bosta naslednjo sezono igrala tudi Hertha iz Berlina in Eintracht iz Braunschweiga.
Dutt na klopi Werderja nasledil Schaafa
Nekdanji trener Freiburga in Bayerja iz Leverkusna Robin Dutt je novi prvi mož stroke pri Werderju iz Bremna. Na tem mestu je zamenjal Thomasa Schaafa, ki je odšel po štirinajstih letih. 48-letni Dutt je podpisal triletno pogodbo. Werder je v minuli sezoni zasedel 14. mesto, dolgo časa pa je bil na robu nazadovanja v drugo ligo.

Dodatne kvalifikacije, povratna tekma:
Kaiserslautern - HOFFENHEIM 1:2 (0:1)
Baumjohann 65.; Abraham 44., Vestergaard 74.
Salihović (Hoffenheim) je v 28. minuti zapravil 11-m.

Kaiserslautern: Sippel, Dick, Torrejon, Orban, Löwe, Borysiuk, Zellner, Bunjaku (64./Weiser), Baumjohann, Drazan (55./Hoffer), Idrissou.

Hoffenheim: Casteels, Beck, Abraham (60./Süle), Vestergaard, Thesker (30./Rudy), Weis, Polanski, Volland, Salihović, Johnson, Roberto Firmino (86./Schipplock).

Sodnik: Florian Meyer



Prva tekma:
HOFFENHEIM - KAISERSLAUTERN 3:1 (2:0)
Roberto Firmino 11., 29., Schipplock 67.; Idrissou 58.