Keisuke Honda se je le nekaj minut po vstopu v igro vpisal med strelce. Foto: Reuters
Keisuke Honda se je le nekaj minut po vstopu v igro vpisal med strelce. Foto: Reuters
Wague najmlajši Afričan z golom na SP-ju

Senegal je povedel v 11. minuti. Akcijo je začel Moussa Wague, ki je z desne poslal predložek, žogo je slabo izbil Genki Haraguči, do strela je prišel Youssouf Sabaly. Slabo je posredoval japonski vratar Eidži Kavašima, saj se je žoga od njega odbila do Sadia Maneja, ki je bil na pravem mestu, nogo je le nastavil za 1:0.

Japonci so izenačili v 34. minuti po golu Takašija Inuija. Po dolgi podaji je žogo v kazenskem prostoru sprejel Juto Nagatomo, žoga bi mu skoraj ušla, a jo je vseeno uspel podaljšati do Inuija, ki je bil hitrejši od senegalske obrambe, Inui je streljal v spodnji desni kot (1:1).

Japonci so po izenačujočem golu zaigrali bolje, v drugem polčasu so imeli priložnost za priložnostjo, največjo v 64. minuti, ko je Juja Osako z imenitno podajo zaposlil Inuija - ta je močno streljal, Senegalce pa je rešila vratnica.

Senegalci so znova povedli v 71. minuti, ko je po lepi akciji z leve strani ob drugi vratnici pod prečko zadel Wague, končni izid pa je v 78. minuti postavil rezervist Honda, ki je le dobrih pet minut pred tem zamenjal Šindžija Kagavo. 32-letnik iz Osake je izkoristil veliko napako senegalskega vratarja Khadima N'Diayeja.

Selektor Senegala: Nismo igrali tako dobro
"Seveda smo malce razočarani. Danes nismo igrali tako dobro, kot na prvi tekmi proti Poljski. Japonci so bili boljši, to moramo priznati," je po tekmi dejal selektor Senegala Aliou Cisse, njegov kolega na drugi strani Akira Nišino pa je povedal: "Tekma je bila težka, to smo tudi pričakovali. Igralci so bili polni samozavesti in pozitivni. Mislim, da bi lahko s kančkom sreče tudi zmagali, to smo si res želeli, a Senegal ima zelo močno ekipo."

Skupina H, 2. krog:
JAPONSKA - SENEGAL 2:2 (1:1)
32.572; Inui 34., Honda 78.; Mane 11., Wague 71.

Japonska: Kavašima, Nagatomo, Šodži, Jošida, Sakai, Hasebe, Šibasaki, Inui(87./Usami), Kagava (72./Honda), Haraguči (75./Okazaki), Osako.

Senegal: K. N'Diaye, Wague, Sane, Koulibaly, Sabaly, Gueye, A. N'Diaye (65./Kouyate), B. N'Diaye (81./N'Doye), Mane, Niang (86./Diouf), Sarr.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)


Kazan:
POLJSKA - KOLUMBIJA 0:3 (0:1)
42.873; Yerry Mina 40., Falcao 70., Cuadrado 75.

Lestvica:                            
JAPONSKA            2  1 1 0  4:3  4 
SENEGAL             2  1 1 0  4:3  4 
KOLUMBIJA           2  1 0 1  4:2  3 
POLJSKA             2  0 0 2  1:5  0 

Wague najmlajši Afričan z golom na SP-ju