Ivan Rakitić je v pravkar končani sezoni blestel v dresu Seville. Foto: Reuters
Ivan Rakitić je v pravkar končani sezoni blestel v dresu Seville. Foto: Reuters

je dogovorjeno, čaka se le še uradna potrditev, trdijo katalonski športni mediji. Ivan Rakitić bo v prihodnji sezoni igral za Barcelono.

Za 26-letnega hrvaškega vezista, ki bo imel nosilno vlogo tudi na svetovnem prvenstvu v Braziliji, bodo Katalonci Sevilli odšteli 20 milijonov evrov. Rakitić je imel z Andaluzijci še enoletno pogodbo, njegova odškodninska klavzula pa je bila 40 milijonov evrov.

Rakitić je bil velika želja novega trenerja Luisa Enriqueja, ki se je po slabi sezoni lotil prenove evropskega velikana. Odlični Hrvat je v Sevillo prišel leta 2011 iz Schalkeja za odškodnino 2,5 milijona evrov. Igral je bolje iz sezone v sezono in v letošnji dosegel 15 zadetkov in prispeval 17 podaj.

Lani je postal tudi kapetan ekipe, ki je v Evropski ligi na poti do naslova izločila Maribor. Rakitić je bil izbran za najboljšega igralca finala, v katerem je Sevilla premagala Benfico po streljanju enajstmetrovk. V španskem prvenstvu je bil izbran v idelano enajsterico.

Po podpisu Rakitića naj bi dala Barcelona proste roke Cescu Fabregasu, za katerega se zanima Chelsea. Govori se o odškodnini 30 milijonov evrov.