Hrvaški mediji igro Dinama kujejo v zvezde, Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Hrvaški mediji igro Dinama kujejo v zvezde, Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Najbolj bran hrvaški spletni portal Index pod naslovom "Z nečloveško lahkoto v Ligo Prvakov" Čačića kuje v zvezde. "31 tekem brez poraza, pet zaporednih evropskih zmag, uvrstitev v Ligo prvakov brez rezultatskega spodrsljaja in 10 milijonov zaslužka. To je Čačičev Dinamo. Kar si zamisli, Čačić tudi naredi. In to že mesece," piše Index.

Kaj je odigral Maribor? Nič!
"Kaj so odigrali Mariborčani? Nič! Slovenci imajo v teoriji solidno napadalno kakovost, toda Dinamo je v obrambi naredil izjemno delo, saj je Maribor praktično pustil brez priložnosti za gol," nadaljuje Index in ob koncu dodaja: "Ni nam jasno, na čem je mariborska stroka upravičevala optimizem. Zahovič je ves teden napovedoval, kako je Maribor boljša ekipa, na Ljudskem vrtu pa smo videli plašno, neagresivno moštvo, ki večji del tekme ni pokazala skorajda nikakršne želje, da bi ogrozila gol Dinama."

Mamić napoveduje sestavo mega ekipe
"Triumf vreden 11 milijonov evrov: Dinamo v peklu Maribora izboril Ligo prvakov" je naslov v Jutarnjem listu, ki prenaša tudi besede Zdravka Mamića. Alfa in omega zagrebškega kluba napoveduje, da bo pozimi začel sestavljati mega ekipo, ki bo najboljša Dinamova v zgodovini. "Ne želim biti v naslovni vlogi. To je večer Anteja Čačića in igralcev. Imeli so krvavo pot, svoje delo pa so opravili odlično. Gremo slaviti. Nismo vas pustili na cedilu sedem let, ne bomo vas niti osmo," je kipel od sreče Mamić, ki so mu, kot je sam povedal, med tekmo nosili tablete za pomirjanje.

Želijo si Luko Modrića
"Nora plava noč v Mariboru: Pripeljite nam Luko Modrića," piše 24sata. "Dinamo si v Ligi prvakov želi predvsem Real z Luko Modrićem. Barcelona z Messijem, Manchster City s Tevezom, Bayern z Mandžukićem ... Uf, kakšne bi to bile poslastice."

Imeli občutek, da sploh ne igrajo na polno
Sportske novosti dodajajo: "Dinamo je v Mariboru odigral na ravni velikih ekip, superiorno in dominantno. Tekmo so nadzorovali ves čas, domači niso niti resno grozili. Bilo je pravo zadovoljstvo gledati suverenost Zagrebčanov, ki so v vsakem trenutku vedeli, kaj morajo delati. Imeli smo celo občutek, da ne igrajo s polno močjo, ampak toliko, kot je treba."