Hakan Calhanoglu in Kevin Kampl se v letošnji sezoni ne bosta več skupaj veselila zadetkov. Foto: EPA
Hakan Calhanoglu in Kevin Kampl se v letošnji sezoni ne bosta več skupaj veselila zadetkov. Foto: EPA

Pred šestimi leti je podpisal dogovor za prestop k Trabzonsporju, a je nato ostal pri Karlsruheju. V Nemčiji rojeni turški reprezentant je kot 17-letnik podpisal dogovor o prestopu s turškim prvoligašem. Turki so trdili, da sta z agentom za podpis pogodbe dobila 100.000 evrov. Nemci so prestopna pogajanja zanikali, prestop se pa tako ali tako ni zgodil, saj je Calhanoglu s Karlsruhejem podpisal profesionalno pogodbo.

Fifa je že januarja 2016 odločila, da je Calhanoglu kriv. V obrazložitvi je pojasnila, da je prelomil pogodbo s Trabzonsporjem in podpisal za Karlsruhe. Calhanoglu se je pritožil, vendar mu CAS zdaj ni ugodil. Poleg štirimesečne prepovedi igranja bo moral Trabzonsporju odšteti še 100.000 evrov.

Po dveh letih igranja za Karlsruhe je zdaj 22-letni napadalni vezist prišel do prestopa k Hamburgu, leta 2014 pa je postal član Bayerja iz Leverkusna.

"To ni udarec le za Hakana, ampak tudi za naš klub. Bayer nima popolnoma nobene povezave z dogajanji iz leta 2011. Zdaj nam ne preostanek prav nič drugega, kot da sprejmemo kazen," je poudaril direktor Michael Schade.