Zlatan Ibrahimović je že na uvodu srečanja zatresel mrežo. Nato je zadel še v sodnikovem dodatku drugega polčasa. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović je že na uvodu srečanja zatresel mrežo. Nato je zadel še v sodnikovem dodatku drugega polčasa. Foto: EPA
Ashley Fletcher
Ashley Fletcher je še pred odmorom poravnal izid na 1:1. Foto: EPA

Varovanci Joseja Mourinha so srečanje začeli odlično, hitro so povedli, a so na odmor odšli s poravnanim izidom. V nadaljevanju so nato precej dvignili raven igre in si zagotovili mesto med najboljšimi štirimi v tem tekmovanju.

Fletcher izničil zadetek 'Ibre'
Rdeči vragi so tekmo začeli izjemno, povedli so že po dobri minuti igre, ko je v polno zadel Zlatan Ibrahimović. Wayne Rooney je Šveda našel z vrhunsko globinsko podajo, 'Ibra' je nato odigral dvojno podajo s Henrikom Mhitarjanom, nato pa rutinirano premagal gostujočega vratarja Adriana. Gostitelji so v prvi polovici prvega polčasa ves čas pritiskali na vrata Londončanov, dejaven je bil predvsem Anthony Martial, a jim vodstva ni uspelo podvojiti. Celo nasprotno, v 35. minuti je prišlo do izenačenja, gol pa je zabil nekdanji član ekipe z Old Trafforda. Dimitri Payet je sprožil z roba kazenskega prostora, vratar David De Gea je žogo slabo odbil, na pravem mestu je bil Ashley Fletcher, ki je iz bližine hladnokrvno zadel za 1:1.

Šov Martiala v drugem polčasu
Že v tretji minuti nadaljevanja je United vnovič povedel. Po Payetovi napaki je po desni strani v kazenski prostor prodrl Mhitarjan in zaposlil Martiala, ki je 'iz prve' žogo poslal pod prečko v mrežo. 2:1. Po dobri uri igre je Martial povišal na 3:1. Ibrahimović je zaposlil Antonia Valencio, ki je pred vrata poslal natančno podajo, tam pa je francoski napadalec žogo zlahka potisnil v mrežo. Mat v treh potezah. Še četrtič so rdeči vragi zadeli v sodnikovem dodatku, drugič se je med strelce vpisal Ibrahimović.

Manchester United se je v polfinale ligaškega pokala uvrstil 14. Le Liverpool je v polfinalu nastopil večkrat (17).

Topničarji streljali s praznimi naboji
Brez polfinala letošnjega ligaškega pokala je ostal Arsenal, ki je na Emiratesu klonil pred Southamptonom (0:2). Topničarji so bili sicer podjetnejši, a jim žoge ni in ni uspelo spraviti v mrežo. Še posebej v zaključku tekme, ko so ves čas oblegali vrata gostujoče ekipe. Southamptonu sta zmago prinesla Jordy Clasie in Ryan Bertrand. Prvi je v 13. minuti žogo po odboju pospravil v mrežo, končni izid je v 38. minuti postavil Bertrand, ki je hladnokrvno zadel po podaji Sofiana Boufala.

Ligaški pokal, četrtfinale, sredini tekmi:
Arsenal - SOUTHAMPTON 0:2 (0:2)
Clasie 13., Bertrand 38.

MANCHESTER UNITED - West Ham 4:1 (1:1)
Ibrahimović 2., 93., Martial 48., 62.; A. Fletcher 35.

Polfinale:
MANCHESTER UNITED - HULL CITY
SOUTHAMPTON - LIVERPOOL


Italijanski pokal, 1/16-finala, zanimivejše tekme:
CHIEVO - Novara 3:0 (2:0)
Inglese 27., 30., Cesar 49.
Cesar je igral vso tekmo, Birsa (oba Chievo) in Bajde (Novara) sta bila na klopi.

Palermo - SPEZIA * 4:5 (0:0)
RK: Vitiello 113./Palermo
Anđelković (Palermo) je sedel na klopi.
* - po 11-metrovkah

ATALANTA - Pescara 3:0 (2:0)
Raimondi 7., Grassi 29., Pešić 93.
Kurtić ni bil v ekipi Atalante.

SAMPDORIA - Cagliari 3:0 (1:0)
Alvarez 13., Schick 71., 90.
Krajnc (Samp.) je igral od 79. minute.